Θα προσπαθήσουμε ως Ελλάδα, να κάνουμε ό,τι μπορούμε προς την κατεύθυνση της ευημερίας και της ασφάλειας του Λιβάνου και ολόκληρης της περιοχής. Το ζήτημα αυτό βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητές μας. Βρισκόμαστε κοντά, είμαστε φίλοι, γείτονες και πιστεύουμε στο μέλλον του Λιβάνου.
Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποίησε χθες, Τρίτη 8 Απριλίου, επίσημη επίσκεψη στον Λίβανο, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του Μισέλ Μενάσα.
Τον κ. Δένδια υποδέχθηκε στο υπουργείο Άμυνας της χώρας στη Βηρυτό ο κ. Μενάσα, ενώ μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκαν διμερείς συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
Ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι η Ελλάδα καλωσορίζει “τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Λιβάνου”, καθώς και “την εκλογή του Προέδρου Αούν”.
Υπενθύμισε, δε, ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης “ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε τον Λίβανο μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, γεγονός που δείχνει τη σημασία που έχει για την Ελλάδα ο Λίβανος”.
“Συμφωνήσαμε”, πρόσθεσε, “η Ελλάδα να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να βοηθήσει τον Λίβανο και ιδιαίτερα τις Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη σύσφιξη των σχέσεών μας, της ιδιαίτερα εγκάρδιας σχέσης που έχουμε”.
“Και θα συνεχίσουμε, από πλευράς μας, να προάγουμε την αμυντική διπλωματία στη βάση της περιφερειακής συνεργασίας που εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το καλύτερο για το σύνολο των χωρών της περιοχής”, επισήμανε ο κ. Δένδιας.
Από την πλευρά του, ο Μισέλ Μενάσα καλωσόρισε τον Έλληνα υπουργό υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του είναι περήφανη για τη φιλία της με την Ελλάδα, μια χώρα όπως είπε “φάρο δημοκρατίας, ελευθερίας, πολιτισμού, πίστης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας”.
“Η Ελλάδα”, συνέχισε, “αποτελεί θεμελιώδη πυλώνα της ευρωπαϊκής πολιτικής, της μεσογειακής συνεργασίας και της ειρήνης σε αυτό το κομμάτι της Μέσης Ανατολής, δηλαδή στη χώρα μας, το Λίβανο”.
Εξήγησε ότι η χώρα του “στηρίζεται στη φιλία της Ελλάδας, ώστε να υποστηρίξει τον Λίβανο στα βήματα προς την ειρήνη” που θα τερματίσουν “τον κύκλο της οδύνης” στη χώρα.
Τόνισε ότι “η συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της περιοχής, και πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στην Ελλάδα και το Λίβανο” μπορεί να λειτουργήσει ώστε να λυθούν ζητήματα, όπως οι ροές αιτούντων άσυλο προς την Ευρώπη.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Δένδιας έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο του Λιβάνου στρατηγό Ζοζέφ Αούν στο Προεδρικό Μέγαρο στη Βηρυτό, παρουσία του υπουργού Άμυνας του Λιβάνου.


Ρε ξεφτιλισμενη της κυβέρνησης και πότε θα εργαστείτε και για το καλό της πατρίδας μας και τούς ελληνες,, εχετε τελειώσει με το καλό του Έλληνα και τώρα ενδιαφέρεσται για το καλό άλλον λαόν, είσαστε όλοι προδότες και θα πρέπει να πάτε όλοι οι πολιτικοί μας δικαστήριο για έσχατη προδοσία, έχουμε απολέσει την εθνική μας κυριαρχία και εσείς ζείτε στην κοσμαρα σάς προδότες
Ο κλητηρας των ροθτσιλντ …… Ευελπιστει να τ ο κανουν πωρθυπουργο …… Η κατρακυλα της χωρας δ ε ν εχει τελειωμο ….
🖖🤑
Ασχολησου πρώτα για τα του οίκου του Μαξίμου ΑΕ, και βλέπουμε.
Αυτό περί ενίσχυσης με όπλα στον Λίβανο τι ήταν? Μετα την Ουκρανία θα (χαρίσουμε) όπλα και στον Λίβανο?
Είμαστε χώρα παραγωγής και δε το γνωρίζουμε?
Η πολιτική του: πάμε κι όπου βγει, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
δένδρα και εσυ ΕΒΡΑΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝΙΕΞΝΑΣ ΕΞΩΡΕ Ξ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΠ9 Ελλάδα
Τι λέει το άτομο;….🤔
ΕΣΎ ΔΕΝ ΕΡΓΆΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΊΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ, Ο ΛΙΒΑΝΟΣ ΣΈ ΜΆΡΑΝΕ !!!!?
γιαυτο κεριξε ΑΓΚΥΡΑ ατον 28 μεσημβρινο κ ΧΕΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΜΕΡΙΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!!!ΟΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!
Σκατοεβραιε πράκτορα τού Ισραήλ
Πασμεκοκινο
Η σύμβαση με την σέβρον τί περιέχει;
Γιατί την κρύβετε;
Γιατί νομίζω ότι η έκφραση ” ευημερία και ασφάλεια” κρύβει ανεπίτρεπτο εθνικές παραχωρήσεις της κρυπτόμενης σύμβασης;
Παραιτηθείται μήπως σωθεί ό,τι σώζεται αν ακόμη μπορεί να σωθεί και πριν κάνετε την Ελλάδα μας τούρκικη, ουκρανική ή οποιασδήποτε άλλης χώρας επαρχία!
Παραιτηθείτε και μέχρι τότε σταματήστε να κοροϊδεύεται τον κόσμο σας γιατί τους υπόλοιπους δεν μπορείτε! Δεν σας πιστεύουμε πιά!
Μόνο ψέμματα λέτε!
Έτσι, ξάστερα, για την Τουρκία δουλεύετε εδώ και χρόνια τώρα ….