Π. Καμμένος: Όχι στην Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης

[ad_1]

Στην Ευρώπη των λαών και των εθνών, όπου η κάθε χώρα θα έχει τη δική της ταυτότητα και όχι στην Ευρώπη της γερμανικής παντοδυναμίας και της παγκοσμιοποίησης, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος από την Καβάλα όπου βρέθηκε σήμερα το απόγευμα στο πλαίσιο περιοδείας του.
Ο πρώην υπουργός στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, παρουσία του αντιπροέδρου του κόμματος Παναγιώτη Σγουρίδη και υποψήφιων ευρωβουλευτών που τον συνοδεύουν, τόνισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνειδητά δεν συμμετέχουν σε καμία από τις δυο μεγάλες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς – όπως είπε – τόσο οι σοσιαλιστές όσο και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα έχουν τις ίδιες προεκλογικές δεσμεύσεις με βασικό στόχο να καταργηθούν τα έθνη – κράτη.
«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες», πρόσθεσε ο κ. Καμμένος, «τη δική μας πολιτική τη δείξαμε στον ελληνικό λαό κατά τη συμμετοχή μας στην κυβέρνηση. Εκεί όπου αναλάβαμε κυβερνητικές ευθύνες δεν επιτρέψαμε να παραχωρηθεί εθνική κυριαρχία και να παραχωρηθεί εξουσία στους θεσμούς. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας στα τέσσερα αυτά χρόνια που είχα την πολιτική ευθύνη δεν μπήκε ποτέ εκπρόσωπος της τρόικας και δεν ακολουθήσαμε ποτέ εντολές και διαταγές της», είπε.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και την παραίτηση του ιδίου από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος, τόνισε πως το κόμμα του δε διέθετε την πλειοψηφία για να «ρίξει» την κυβέρνηση ώστε να μην περάσει η συμφωνία. Συμπλήρωσε, επίσης, ότι «οι υπουργοποιημένοι βουλευτές που αποστάτησαν κατά τη διάρκεια της εξόδου των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση ακριβώς για το θέμα της Μακεδονίας, είχαν ήδη αποσκιρτήσει και είχαν ήδη συμφωνήσει την ανταλλαγή της καρέκλας τους με τον υπουργικό τους θώκο». Τόνισε, επίσης, ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το πρώτο πολιτικό κόμμα μετά τη μεταπολίτευση που παραιτείται από μια κυβέρνηση για να εθνικό θέμα.
Ο κ. Καμμένος, υποστήριξε ακόμα ότι συμφωνία των Πρεσπών είναι αντίθετη στο ίδιο της το κείμενο καθώς προέβλεπε συγκεκριμένες πολιτικές διαδικασίες που δεν τηρήθηκαν. «Το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια», σημείωσε, «δεν είχε το απαιτούμενο ποσοστό συμμετοχής, επίσης η συμφωνία αυτή ως μια διεθνή συμφωνία δεν είχε την υπογραφή του αρχηγού κράτους των Σκοπίων, αφού ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της γειτονικής χώρας αρνήθηκε να την υπογράψει».
Ερωτηθείς αν τα ποσοστά που θα λάβει το κόμμα στις Ευρωεκλογές θα επηρεάσουν την μετέπειτα πολιτική πορεία προς τις εθνικές εκλογές, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε: «εμείς ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να εκπροσωπηθούμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωεκλογές δεν καθορίζουν την αυριανή κυβέρνηση. Η προσπάθεια των δυο πρωταγωνιστών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας να κάνουν τις εκλογές δημοψήφισμα είναι ένα λάθος μήνυμα που στέλνουν».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]