Στα άκρα οι σχέσεις Υφυπουργού Αθλητισμού με ΕΟΚ – «Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος»

[ad_1]

Τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, θεωρεί υπαίτιο ο Γιώργος Βασιλειάδης για την κλιμάκωση του αρνητικού για το ελληνικό μπάσκετ κλίματος και των εξελίξεων ως αποτέλεσμα αυτού, μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ντέρμπι «αιωνίων» της 13ης Φεβρουαρίου για το Κύπελλο Ελλάδας και μέχρι σήμερα. Ο Ολυμπιακός «φλερτάρει» με τον υποβιβασμό στην Α2, αν δεν εμφανιστεί, όπως έχει προαναγγείλει πως θα κάνει, στον αγώνα της 26ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα, λόγω της κλήρωσης του «ανεπιθύμητου» Παναγιώτη Αναστόπουλου στο ματς με τους Αχαιούς. «Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος» τονίζεται απο την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού.
Στο υφυπουργείο Αθλητισμού ενημερώθηκαν για όσα συνέβησαν κατά την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής στην ΚΕΔ. Ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε αλλεπάλληλες προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, αλλά όπως έχει τονίσει «ο Βασιλακόπουλος παραμένει άφαντος και κρυμμένος». Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν είχε προσέλθει στην έκτακτη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Γιώργος Βασιλειάδης στις 15 Μαρτίου στο γραφείο του, παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στο ελληνικό μπάσκετ. Πριν ακόμη συγκαλέσει εκείνη την έκτακτη σύσκεψη ο υφυπουργός Αθλητισμού καλούσε την ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης, στέλνοντας μήνυμα πως θα αναμένει μέχρι την… ύστατη στιγμή! Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, δεν απαντούσε καν στα μηνύματα του Γιώργου Βασιλειάδη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού.
«Σε καμία περίπτωση ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν παίρνει το μέρος του Ολυμπιακού, ενώ έχει εκφράσει και τη διαφωνία του ως προς τη συγκεκριμένη στάση των αδελφών Αγγελόπουλων. Όμως, σε μία τέτοια κατάσταση που έχει δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όφειλε να πάρει πρωτοβουλίες με στόχο την εξομάλυνση και την αποκλιμάκωση της έντασης. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια. Αντίθετα, παραμένει κρυμμένος. Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος,» τονίζεται από το περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού.
Εξάλλου, ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε δηλώσει σε τηλεοπτική συνέντευξη πριν περίπου δέκα ημέρες πως «η Ομοσπονδία οφείλει «χθες» να πάρει πρωτοβουλίες. Θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ».
ΕΟΚ: «Γελοιότητες και αστειότητες οι απόψεις του Βασιλειάδη»
Αντέδρασε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε όσα του προσάπτει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για ηχηρή απουσία του στην τεταμένη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στο ελληνικό μπάσκετ. Το περιβάλλον του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου, αντέδρασε επισημαίνοντας: «Οι μέσω κύκλων εκπεφρασμένες απόψεις του κύριου Βασιλειάδη είναι γελοιότητες και αστειότητες από τις οποίες λείπει δυστυχώς τελείως η σοβαρότητα. Αναδεικνύουν το ανεύθυνον του προσώπου, το οποίο αναλαμβάνει τις ευθύνες της στοχοποίησης του προέδρου της ΕΟΚ, με την γνωστή πολυετή διαδρομή στο άθλημα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Θα υπάρξει άμεση κίνηση εναντίον του, φυσικά εντός των πλαισίων των νόμων και των κανονισμών τους οποίους ο ίδιος με τις δηλώσεις του προσβάλει. Θεωρούμε όμως και ότι πρέπει να επέμβουν και άλλοι θεσμοί και να βάλουν ένα φρένο στον κατήφορο που τους παρασύρει και τους εκθέτει».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[ad_2]