Πάσχα Καθολικών: Μήνυμα ειρήνης από τον Πάπα Φραγκίσκο (video)

52

[ad_1]

Εκατομμύρια καθολικοί σε όλο τον πλανήτη γιόρτασαν σήμερα το Πάσχα. Ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του μνημόνευσε την τραγωδία στη Σρι Λάνκα και απηύθυνε έκκληση για ειρήνη στον κόσμο.

Οι καμπάνες χτυπούν χαρμόσυνα στο Βατικανό και οι Ρωμαίοι μαζί με χιλιάδες καθολικών από όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Ανάσταση μαζί τους και ο πάπας Φραγκίσκος.
Στην ομιλία του πάντως προς την πόλη και τον κόσμο, αναφερόμενος στις κυριότερες διενέξεις σε Μέση Ανατολή, Αφρική, Ευρώπη και Αμερική καλεί τους πολιτικούς ηγέτες να συνεργαστούν για την ειρήνη και καταδικάζει τη σφαγή που επισκίασε την χαρμόσυνη ημέρα στη Σρι Λάνκα.
Στη Φλωρεντία πάλι τηρήθηκε και φέτος το 3,5 αιώνων έθιμο της ανατίναξης της άμαξας. Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος ανάβει με το κερί της Ανάστασης την Κολομπίνα, μία ρουκέτα σε σχήμα περιστεριού, σύμβολο του Αγίου Πνεύματος που διασχίζοντας το ναό πάνω σε σύρμα, καταλήγει  στο στολισμένο τριώροφο κάρο προκαλώντας αλλεπάλληλες εκρήξεις με φαντασμαγορικό αποτέλεσμα προς τέρψη των παρισταμένων. Ιδιαίτερα επικίνδυνα παιχνίδια αν σκεφτεί κανείς την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.
Στη γαλλική πρωτεύουσα η λειτουργία του Πάσχα τελέστηκε στο Ναό του Αγίου Ευσταθίου με αναφορές και προσευχές στην αποκατάσταση του πληγωμένου καθεδρικού της πόλης και τον Αρχιεπίσκοπο του Παρισιού να αποτίει φόρο τιμής σε αυτούς που έδωσαν τη μάχη μέσα σε κόλαση φωτιάς για να τη σώσουν.
Σε ένα διάλειμμα της λειτουργίας παρέδωσε στον επικεφαλής των 400 πυροσβεστών που μετείχαν στην διάσωση του ναού μία βίβλο που οι ίδιοι διέσωσαν από τις φλόγες.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Χ. Ποπόρου
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]