Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της δικτατορίας (video)

[ad_1]

Εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της δικτατορίας έγιναν στον ιστορικό χώρο του πρώην στρατοπέδου ΕΑΤ-ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας. Η κάμερα της ΕΡΤ βρέθηκε και στη Μακρόνησο, τόπο εξορίας και μαρτυρίου χιλιάδων αγωνιστών.

Οι μνήμες φρίκης δεν σβήνουν…στα κελιά του ειδικού τμήματος της στρατιωτικής αστυνομίας βασανίστηκαν χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατίας όπως ο Σπύρος Μουστακλής, που έμεινε παράλυτος από τα χτυπήματα. Η τραγική του κατάληξη αλλά και η ηρωική του στάση παραμένουν ακόμη σύμβολα αντιδικτατορικής δράσης.
Ο ΣΦΕΑ τίμησε τα θύματα της δικτατορίας των συνταγματαρχών με κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή στο Πάρκο Ελευθερίας.
Το αναμορφωτήριο της Μακρονήσου όπως ονομάστηκε απο το καθεστώς ήταν τόπος μαρτυρίου για χιλιάδες αγωνιστές. Τα βασανιστήρια που υπέστησαν ήταν φρικτά για να μην σκέφτονται, να μην μπορούν να διαδώσουν τις ιδέες τους…προς «γνώσιν και συμμόρφωσιν» έλεγαν οι βασανιστές.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Σπύρου Μουστακλή.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Ε. Κολύβα
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]