Μειώνεται ο χρόνος αναμονής για την αναδοχή και υιοθεσία

40

[ad_1]

Η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στις Αρετή Μπίτα και Έλενα Καραγιάννη για το νέο νόμο της αναδοχής και της υιοθεσίας.

Η διαδικασία είναι ψηφιακή και το κράτος θα γνωρίζει πόσα παιδιά ακριβώς βρίσκονται στα Ιδρύματα. Είναι ένας συνδυασμός ηλεκτρονικής διαδικασίας, αλλά και μεγάλης επιστημονικής επάρκειας και εγγύησης στο ίδιο το σύστημα. Ο χρόνος αναμονής για τον υποψήφιο γονέα θα μειωθεί δραματικά φτάνοντας στους 8-12 μήνες, μια διαδικασία αναδοχής που κρατούσε 4-8 χρόνια, σημείωσε.
Όπως εξήγησε η υπουργός θα υπάρχουν δυο ηλεκτρονικές πλατφόρμες, μια για τον υποψήφιο γονέα που θα μπορεί να υποβάλει την αίτηση αναδοχής ή υιοθεσίας και μια δεύτερη πλατφόρμα για το παιδί που θα αποκτά ηλεκτρονικό φάκελο είτε στα ιδρύματα, είτε στα νοσοκομεία.
Με τον νέο νόμο διευρύνεται ο αριθμός των κοινωνικών λειτουργών με την μετεξέλιξη του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας σε ΝΠΔΔ, ώστε να εποπτεύονται οι υποψήφιοι ανάδοχοι ή θετοί γονείς καθ όλη την διάρκεια της διαδικασίας. Η υπουργός τόνισε ότι η υιοθεσία είναι μια πράξη περηφάνιας και ότι μέσα από την ψηφιοποίηση της διαδικασίας αλλάζουν οι προκαταλήψεις δεκαετιών.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροούλου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]