Αντιδράσεων συνέχεια για το υβριστικό πρωτοσέλιδο

33

[ad_1]

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Μακελειό», με τις υβριστικές και σεξιστικές αναφορές για επτά γυναίκες πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ και τη σύντροφο του πρωθυπουργού, που κυκλοφόρησε με ευθεία αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Για χυδαίο δημοσίευμα που προσβάλει την ίδια τη δημοκρατία έκαναν λόγο τα περισσότερα κόμματα, ενώ με ανακοίνωσή της και η Ένωση Συντακτών μιλά για δήθεν δημοσιογραφία και καταδικάζει το πρωτοσέλιδο.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως έχει επανειλημμένα καταδικάσει τη «δημοσιογραφία» που ασκεί η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», η οποία συστηματικά παραβιάζει τις Αρχές Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη υπόσταση, η αγένεια, οι ύβρεις και εν τέλει η προσπάθεια εκβαρβαρισμού ουδεμία σχέση έχουν με τη σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών» αναφέρει η ΕΣΗΕΑ.
«Πρόκειται για ένα θέμα που μας αφορά συνολικά ως κοινωνία», ήταν το σχόλιο της Ρένας Δούρου, η οποία βρέθηκε στο στόχαστρο της εφημερίδας. Η Περιφερειάρχης Αττικής μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Απευθείας» για το χυδαίο δημοσίευμα, υπερασπίστηκε την ελευθερία του τύπου, επισημαίνοντας ωστόσο τους κινδύνους από την ανοχή σε τέτοιου είδους νοοτροπίες.
«Θα πρέπει να μας προβληματίσει αν επιτρέπεται να λειτουργούν εφημερίδες χωρίς επίσημο εκδότη. Δεν έχει να κάνει με την προσβολή της προσωπικότητας μας, αλλά με την προσβολή της Δημοκρατίας και της λειτουργίας του Τύπου που θέλουμε να είναι πυλώνας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος» επεσήμανε η κ. Δούρου.
Εν τω μεταξύ, μετά την προσπάθεια διεθνοποίησης του θέματος από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, αντίστοιχη πρωτοβουλία ανέλαβε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, με επιστολή της προς το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Στην επιστολή γίνεται λόγος για ακραίες πρακτικές που καλλιεργούν το έδαφος για την άνοδο του φασισμού και παραβιάζουν κατάφωρα την ελευθερία του Τύπου.
Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη
 
 
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]