Ηλεία: “Πράσινο φως” για την νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων

[ad_1]

Μια μονάδα μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων θα κατασκευαστεί στην Ηλεία, στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς. Το έργο αναμένεται να δώσει λύση στο εκρηκτικό πρόβλημα της διαχείρισης και διάθεσης των απορριμμάτων του νομού.
Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το εργοστάσιο απορριμμάτων στο νομό Ηλείας, που θα κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ. Ένα έργο που αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο χρονίζον πρόβλημα της διαχείρισης και διάθεσης απορριμμάτων στον νομό. Οι υπογραφές μπήκαν. Η νέα Μονάδα επεξεργασίας είναι χωροθετημένη στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς, στα διοικητικά όρια του Δήμου Ήλιδας.
Το βάρος δίνεται στη μηχανική διαλογή και την ανακύκλωση. Η Μονάδα μηχανικής και βιολογικής επεξεργασίας αστικών αποβλήτων θα έχει δυναμικότητα 60.000-80.000 τόνους/έτος σύμμεικτων και προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων, με ανάκτηση ανακυκλώσιμων υλικών, παραγωγή βιοαερίου για ενεργειακή αξιοποίηση και εδαφικού υλικού
Πρόκειται για σύμβαση ύψους 31,76 εκατ. ευρώ, με τα 15 εκατ. να προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα 16,7 εκατ. ευρώ να αφορούν ιδιωτικά κεφάλαια του αναδόχου, δηλαδή της κοινοπραξία J&P ΑΒΑΞ-Μεσόγειος- ΑΑΓΗΣ. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου έχει οριστεί σε 18 μήνες από την έναρξη των εργασιών κατασκευής.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤΡεπορτάζ: Χ. Παπασταύρου, Γ. Μαρινόπουλος
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]