Τετάρτη, 3 Σεπ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
myΔΕΔΔΗΕ services: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για αιτήματα σύνδεσης και εξυπηρέτηση πελατών
Φάμελλος: «Ζητάμε την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου»
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Σεπτεμβρίου
Δένδιας: Αξιοποίηση του στρατοπέδου «Οπλαρχηγού Θεόδωρου Ζιάκα» για ανέγερση πρότυπου οικισμού
ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Θ. Καρυώτης και Θ.Τσουλκανάκης συζητούν για το θέμα της αύξησης των ενοικίων
Γιώργος Κώτσηρας: Στηρίζουμε την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και το διεθνές κύρος της χώρας
ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Θ. Καρυώτης και Θ.Τσουλκανάκης συζητούν για το θέμα της αύξησης των ενοικίων
Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την αναμόρφωση του πλαισίου επιστροφών και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης
«Είμαι εδώ με την Κίμπερλι, το καθαρίζω»: Αυτός είναι ο διάλογος Καμμένου με φερόμενο αρχηγό της μαφίας στην Κρήτη
Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης υποψηφίων για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πολιτική αποζημίωσης στο φάρμακο-Λιγότερα θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι (video)

6 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Το «πάρτυ» που έγινε στον χώρο του φαρμάκου την προμνημονιακή εποχή, το έθεσε στο στόχαστρο της μνημονιακής επιτήρησης, καθώς η «εκτόξευση» της φαρμακευτικής δαπάνης δεν δικαιολογείται με βάση τον πληθυσμό και τα ανοσολογικά δεδομένα της Ελλάδας, τόνισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στην «ΠΡΩΙΝΗ ΒΑΡΔΙΑ» της ΕΡΤ. Ο υπουργός σημείωσε ότι «από την ασυδοσία πήγαμε στην ισοπέδωση και στην μετακύλιση του κόστους στον πολίτη. Αυτό είναι απόλυτο δεδομένο και είναι η πιο δραματική παρενέργεια της πολιτικής των μνημονίων και της λιτότητας».

Αναφερόμενος μάλιστα στην περίοδο των μνημονίων υπογράμμισε ότι «μπορέσαμε να λάβουμε κάποια μέτρα ανακούφισης και στόχος μας είναι στο νέο δημοσιονομικό περιβάλλον που διαμορφώνεται να μπορέσουμε σιγά σιγά αυτή την στρέβλωση να την αντιμετωπίσουμε».
Καταφέραμε, είπε ο κ. Ξανθός, να μειώσουμε κατά 40 εκατ. ευρώ την επιβάρυνση των πολιτών ιδίως από τα γενόσημα, όπου η συμμετοχή των πολιτών ήταν στο 10%, μειώθηκε η επιβάρυνση του ενός ευρώ ανά συνταγή, περίπου 15 με 20 εκατ. ευρώ το χρόνο και στόχος είναι σύντομα να περάσουμε στην άυλη συνταγογράφηση. Επίσης αναφέρθηκε στα φάρμακα για τα συνοδά νοσήματα των καρκινοπαθών που ως προς τη συμμετοχή πήγαν στο 0%.
Το φως της δημόσιας διαβούλευσης αναμένεται να δει μετά το Πάσχα ένα νέο σύστημα αποζημιωτικής πολιτικής. Ετοιμάζουμε, είπε ο υπουργός Υγείας, ένα νέο σύστημα αποζημιωτικής πολιτικής το οποίο θα περιορίσει πολύ το κομμάτι που αφορά της διαφορά της λιανικής – ασφαλιστικής.
Ο κ. Ξανθός είπε ότι στόχος είναι τα 620 εκατ. που πληρώνει ο πολίτης ως θεσμοθετημένη συμμετοχή στην αγορά φαρμάκου, τα 360 εκατ. προέρχονται από τα ποσοστά 10 και 25% συμμετοχής και τα 260 εκατ. είναι η διαφορά λιανική και ασφαλιστικής τιμής. Στο νέο σύστημα υπάρχει μηχανισμός αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης της τιμής του φαρμάκου. Στόχος του νέου συστήματος είναι επίσης η διασφάλιση της εγγυημένης πρόσβασης στα ακριβά καινοτόμα φάρμακα. Από τη μείωση αυτής της διαφοράς θα επωφεληθεί ο πολίτης. Η διαβούλευση για την υπουργική απόφαση θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις Τοπικές Μονάδες Υγείας των οποίων η στελέχωση γίνεται όχι μόνο από γιατρούς αλλά και από άλλους επαγγελματίες υγείας  που μαζί οργανώνουν παρεμβάσεις υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, οι οποίες -όπως είπε- έχουν φτάσει τις 125 δομές που αποτελούν το 50% του αρχικού πλάνου.
Τέλος αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο τη χαρακτήρισε ατυχής και αχρείαστη που έδωσε τη δυνατότητα  στη Νέα Δημοκρατία να ξεφύγει επικοινωνιακά από τα κρίσιμα της κοινωνικής ατζέντας στα οποία πρέπει να δώσει απαντήσεις.
Μοιράσου το άρθρο:

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο ΓΣΕΕ: Πώς αμείβονται οι αργίες του Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται το θρίλερ στην Κύπρο-Σοκ για τη δράση του κατά συρροήν δολοφόνου (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

myΔΕΔΔΗΕ services: Νέα ψηφιακή πλατφόρμα για αιτήματα σύνδεσης και εξυπηρέτηση πελατών
7 λεπτά ago
Φάμελλος: «Ζητάμε την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου»
8 λεπτά ago
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Σεπτεμβρίου
1 ώρα ago
Δένδιας: Αξιοποίηση του στρατοπέδου «Οπλαρχηγού Θεόδωρου Ζιάκα» για ανέγερση πρότυπου οικισμού
1 ώρα ago
ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Θ. Καρυώτης και Θ.Τσουλκανάκης συζητούν για το θέμα της αύξησης των ενοικίων
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV: «Η Αυτοδιοίκηση δεν συμφωνεί με την αφαίρεση των πολεοδομιών από τις αρμοδιότητές της»

Η πρώτη μεγάλη αδειοδοτημένη μαρίνα σκαφών σε όλο τον Θερμαϊκό πρόκειται να δημιουργηθεί στο ανατολικό…

Ελένη Ευσταθίου

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: O Στράτος Σιμόπουλος μιλά για τη ΔΕΘ και την ανάπλαση Θεσσαλονίκης

Για τα Μεγάλα Έργα της Θεσσαλονίκης, όσα είπε ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στην…

Ελένη Ευσταθίου

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξέφρενη πορεία σκαπτικού μηχανήματος – Ξήλωσε τα πάντα στο πέρασμά του

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς των Τούρκων ψαράδων: “Δεν έχει γίνει σε ελληνικά χωρικά ύδατα”

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σοκ στα ράφια: Τα ελληνικά φρούτα και λαχανικά που εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες – Η επίσημη λίστα

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

To ΠΑΣΟΚ γιορτάζει στο Ζάππειο με Μακεδόνα – Δηλώνουν έτοιμοι για «ορθοπεταλιές» και για «τ’ αδύνατο»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?