Τετάρτη, 6 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης
Θάσος: Τέσσερα μέτωπα πυρκαγιάς εξαιτίας των κεραυνών
Συνάντηση Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι: Πυλώνες σταθερότητας η Ελλάδα και η Αίγυπτος
Γάζα: Εντολές εκκένωσης τμημάτων της πόλης ενόψει των αποφάσεων Νετανιάχου
ΗΠΑ: Νέοι δασμοί 25% στην Ινδία επειδή αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο
Εύβοια: Επιχείρηση αποκόλλησης του ferry boat- Υπό κράτηση ο καπετάνιος
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Σύσταση ειδικής ομάδας για τον έλεγχο στα βιολογικά – Βαριά τα πρόστιμα
Παλαιό Φάληρο: Προφυλακίστηκε η 32χρονη μητέρα – Αρνείται την κατηγορία της ανθρωποκτονίας
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το τέλος Αυγούστου θα έχουμε εικόνα για αρκετές περιπτώσεις «μεγάλων ψαριών»
Θεσσαλονίκη: Χειρουργήθηκε στο κεφάλι 8χρονο αγόρι που έπεσε από μπαλκόνι
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάσκες Γερμανία μίζα: Σάλος για βουλευτές που πήραν προμήθεια

4 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε η εβδομάδα για τη Χριστιανική Ένωση στη Γερμανία. Δύο βουλευτές της, την περίοδο που ξεκίνησε η πανδημία και υπήρχε μεγάλη έλλειψη από μάσκες, χρησιμοποίησαν προσωπικές επιχειρηματικές διασυνδέσεις και μεσολάβησαν για την αγορά τους, όχι βέβαια με το αζημίωτο αλλά παίρνοντας προμήθεια. Η υπόθεση έχει φτάσει στα χέρια της δικαιοσύνης και οι δύο βουλευτές δήλωσαν ότι παραιτούνται από το βουλευτικό τους αξίωμα προκαλώντας τεράστιο πολιτικό κόστος στο Χριστιανοδημοκρατικό και Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα, λίγες ημέρες πριν από κρίσιμες τοπικές εκλογές σε δύο κρατίδια.

“Την ώρα που ο κόσμος έμπαινε σε λοκντάουν και χιλιάδες επαγγελματίες αντίκριζαν την χρεοκοπία με τα μάτια τους, δύο βουλευτές έκαναν ντιλ με μάσκες σαν σε φιλμ κάκιστης ποιότητας” παρατηρεί στο κεντρικό της σχόλιο η εφημερίδα die Welt. Δύο βουλευτές που ακόμη και στην πανδημία έχουν σταθερό μισθό και σε σύντομο διάστημα θα πάρουν σύνταξη, την οποία πολλοί άλλοι μόνο να ονειρευτούν μπορούν. Δύο βουλευτές από κόμματα, από το οποία προέρχονται μεταξύ άλλων η καγκελάριος, ο πρόεδρος της Βουλής, ο υπουργός Υγείας. Είναι να τρελαθεί κανείς απέναντι σε τόση έλλειψη ενστίκτου, τόση βλακεία, τόση αθλιότητα, τόση ηθική διαφθορά”.

Σκληρή κριτική και από τον σχολιαστή της Süddeutsche Zeitung, η οποία επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο ο υπηρετών το δημόσιο συμφέρον, μπορεί να κάνει ταυτόχρονα και ντίλ. “Επαγγελματίας πολιτικός είναι ένα σκληρό επάγγελμα, το οποίο ασκούν πολλοί υπό συνθήκες πολλών στερήσεων και σε συνδυασμό με συνεχή ιδεαλισμό” παρατηρεί ο σχολιαστής της. “Όλοι αυτοί θα πρέπει να προσέξουν, ώστε η καριέρα τους να μην παίρνει κατεύθυνση που να περνά μέσα από προσωπικές σχέσεις και ασαφείς δραστηριότητες. Όλοι αυτοί θα πρέπει να συμβάλουν ώστε η ανάληψη ευθύνης να είναι σαφώς αναγνωρίσιμη και διακριτή από την υποχρέωση λογοδοσίας. Θα πρέπει να επιμείνουν στο ότι καθοριστικής σημασίας για την εν γένει συμπεριφορά των πολιτικών δεν πρέπει να είναι μόνο νόμοι για βουλευτές και άλλες νομικές τυπικότητες, αλλά κατηγορίες, όπως η ηθική και η αξιοπρέπεια”.
Το σκάνδαλο με τις μάσκες αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα σε μια σειρά από λανθασμένους χειρισμούς της κυβέρνησης τη δεύτερη χρονιά της πανδημίας, που αφήνουν αρνητικό αποτύπωμα και σε σφυγμομετρήσεις. Ο σχολιαστής της Handelsblatt περιγράφει τη χαμένη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού σαν ένα παγάκι, που έχοντας λιώσει δεν μπορείς να το επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάστασή του.

“Σταθερός τρόπος διακυβέρνησης ήταν πάντα χαρακτηριστικό γνώρισμα των χριστιανικών κομμάτων και ιδιαίτερα της καγκελαρίου” επισημαίνει. “Οι πολίτες ποτέ δεν περίμεναν από την Μέρκελ μεγάλες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο η καγκελάριος οδηγούσε τη χώρα μέσα από κρίσεις σχετικά ανώδυνα και οι πολίτες αισθάνονταν ασφαλείς μαζί της. Αλλά στη δεύτερη χρονιά (της πανδημίας) η ασφάλεια έχει εξανεμιστεί. Θα πρέπει να χειρίζεται κανείς με πολλή προσοχή λέξεις, όπως αποτυχία, αλλά δεν μπορεί κανείς να βρει άλλη λέξη για να περιγράψει την περφόρμανς των χριστιανικών κομμάτων. Οικονομική στήριξη από τον υπουργό Οικονομίας; Φτάνει με καθυστέρηση. Εμβολιαστική καμπάνια; Απέτυχε. Στρατηγική με τεστ του υπουργού Υγείας; Παρόλο που υπήρχε ένας ολόκληρος χρόνος, μηδέν προετοιμασία. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστοχία”.

Πηγή DW

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει και να μας γυρίσει πίσω
Επόμενο άρθρο Ο υπουργός εσωτερικών Μ. Βορίδης στη Βεργίνα τηλεόραση :”Πρέπει να τελειώνουμε με τον εξτρεμισμό της άκρας Αριστεράς “

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κόντρα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις δηλώσεις της αντιπολίτευσης
2 ώρες ago
Θάσος: Τέσσερα μέτωπα πυρκαγιάς εξαιτίας των κεραυνών
2 ώρες ago
Συνάντηση Γεραπετρίτη-Αμπντελάτι: Πυλώνες σταθερότητας η Ελλάδα και η Αίγυπτος
3 ώρες ago
Γάζα: Εντολές εκκένωσης τμημάτων της πόλης ενόψει των αποφάσεων Νετανιάχου
3 ώρες ago
ΗΠΑ: Νέοι δασμοί 25% στην Ινδία επειδή αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Σύσταση ειδικής ομάδας για τον έλεγχο στα βιολογικά – Βαριά τα πρόστιμα

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το τέλος Αυγούστου θα έχουμε εικόνα για αρκετές περιπτώσεις «μεγάλων ψαριών»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: «Την ώρα που γίνονται πρωτοσέλιδο, η κυβέρνηση και τα στελέχη της κρύβονται»

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GReco Islands: Χρηματοδότηση 1,5 εκατ. ευρώ για έργα αναβάθμισης σε 39 μικρά νησιά

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?