Παρασκευή, 24 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ευλογιά προβάτων: Υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο, δεν το ζητήσαμε- Τί απαντάει ο ΕΟΦ
Μιχαηλίδου: Αύξηση στα εισοδηματικά κριτήρια για το voucher βρεφονηπιακών σταθμών
Μητσοτάκης – Δένδιας μαζί στη στρατιωτική παρέλαση, μαζί και στο ΥΠΕΘΑ
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογούνται σήμερα οι 12 από τους 37 συληφθέντες
Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε η προτομή του αδικοχαμένου Γιώργου Λυγγερίδη
Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Πελοπόννησο με Chevron – Helleniq Energy
Έπεσαν οι υπογραφές Chevron και Helleniq Energy για τα θαλάσσια οικόπεδα Κρήτης και Πελοποννήσου
Σοκ στο ΝΒΑ από το σκάνδαλο με τα παράνομα στοιχήματα
Αυξημένα μέτρα της Τροχαίας από σήμερα για την 28η Οκτωβρίου
Μητσοτάκης μετά τη Σύνοδο Κορυφής: Η Τουρκία δεν πληροί τις προϋποθέσεις για το πρόγαμμα SAFE καθώς διατηρεί το casus belli κατά της Ελλάδος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Θετικές επισημάνεις για την ανάπτυξη αλλά και συστάσεις (video)

7 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Την ανάγκη επιτάχυνσης των δράσεων για τα «κόκκινα δάνεια» επισημαίνει η πρώτη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη μεταμνημονιακή πορεία της Ελλάδας. Στο βασικό σενάριο της έκθεσης χαρακτηρίζεται ως επαρκής η ικανότητα της χώρας μας να εξυπηρετήσει το χρέος. Ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν και συντάκτης της έκθεσης μίλησε στην ΕΡΤ, εστιάζοντας στην απασχόληση – ανταγωνιστικότητα και στη δημοσιονομική εξισορρόπηση εντός μεσοπρόθεσμων στόχων.` Παράλληλα εκφράζει επιφυλάξεις για δημοσιονομικούς κινδύνους που μπορεί να προέλθουν από τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και την ενδεχόμενη επαναφορά των δώρων στο δημόσιο. Για την αύξηση του κατώτατου μισθού εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση της πορείας αποκλιμάκωσης της ανεργίας ειδικά στους νέους.

- Advertisement -

Απαραίτητη κρίνεται η μείωση του αφορολόγητου το 2020 και του κόστους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ενώ εκφράζεται προβληματισμός για τις αναδρομικές διεκδικήσεις μισθών και συντάξεων.
Συνεχίζοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Ντόλμαν στάθηκε στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για το 2020, λέγοντας ότι θα συμβάλει στην απελευθέρωση δημοσιονομικού χώρου, τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση για υψηλής προτεραιότητας επενδύσεις και κοινωνικές δαπάνες ή ακόμα και για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, οι οποίοι, όπως είπε, «είναι πολύ υψηλοί στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα».
«Η Ελλάδα βγήκε δύο φορές στις αγορές»
«Είναι πολύ θετική εξέλιξη. Όπως είπατε δύο φορές φέτος, μία φορά για το πενταετές και μια για το δεκαετές ομόλογο, «βγήκε» η Ελλάδα. Σημαντικό όμως είναι να κάνουμε περισσότερα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων για να πείσουμε τους επενδυτές να μειώσουν το κόστος δανεισμού των ομολόγων. Και ταυτόχρονα, για λόγους βιωσιμότητας του χρέους είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να πιέζουμε την επιτάχυνση της ανάπτυξης», επεσήμανε ο Πίτερ Ντόλμαν.
Μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πίτερ Ντόλμαν υποστήριξε για την αγορά εργασίας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί και στο μη μισθολογικό κόστος, έτσι ώστε «όλο το βάρος να μην σηκώνεται από τον τομέα της εργασίας».
«Διαφωνίες για την έκθεση»
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη για την αγορά εργασίας και το έχουμε αναφέρει στην έκθεση μας. Όπως είπα και νωρίτερα, ανησυχούμε για το συνδυασμό του υψηλότερου κατώτατου μισθού και της επέκτασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Και θα μπορούσα επίσης να αναφέρω την τρέχουσα μονομερή διαδικασία διαιτησίας. Θεωρούμε ότι μια προσέγγιση με περισσότερη έμφαση στη συνεργασία θα είχε νόημα. Νομίζω ότι και οι δύο πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς. Σχεδιάζουμε να το κάνουμε αυτό στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του άρθρου 4 εντός του τρέχοντος έτους», τόνισε ο Πίτερ Ντόλμαν.
«Οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά»
«Προφανές το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, καθώς και το πολύ υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ , προσθέτοντας «στην ίδια λίστα την χαλαρή πειθαρχία στην εξόφληση των πληρωμών, καθώς και τα αρνητικά δημογραφικά στοιχεία, που θέτουν πολλές προκλήσεις στον δρόμο της Ελλάδας προς την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.»
Αναφορικά με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ τόνισε ότι τόσο το Ταμείο όσο και οι ελληνικές Αρχές έχουν επικεντρωθεί στην υιοθέτηση μιας πιο «ολοκληρωμένης προσέγγισης», με βασικό στόχο την ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αναζωογόνηση του δανεισμού.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ανταπόκριση από Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔΝΤ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ο “δρομέας” δεν πρόκειται να πάει πουθενά (audio)
Επόμενο άρθρο Διαψεύδει η υπ. Πολιτισμού τα περί μεταφοράς του “Δρομέα” στα Σκόπια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευλογιά προβάτων: Υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο, δεν το ζητήσαμε- Τί απαντάει ο ΕΟΦ
1 ώρα ago
Μιχαηλίδου: Αύξηση στα εισοδηματικά κριτήρια για το voucher βρεφονηπιακών σταθμών
3 ώρες ago
Μητσοτάκης – Δένδιας μαζί στη στρατιωτική παρέλαση, μαζί και στο ΥΠΕΘΑ
4 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Απολογούνται σήμερα οι 12 από τους 37 συληφθέντες
6 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Τοποθετήθηκε η προτομή του αδικοχαμένου Γιώργου Λυγγερίδη
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα – Μαρία Ευτυχίου στην…

Αλεξία Χαρακίδα

Η Γερακίνα Μπισμπινά “σπάει τη σιωπή της” για τη φράση Δημητριάδη «Αν δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον βιασμό, ας τον απολαύσουμε» – Αποκλειστικά στη Βεργίνα TV

Αποκλειστικά στη Βεργίνα Τηλεόραση και την Ευδοξία Βροχίδου μιλησε  η Δήμαρχος Δέλτα, Γερακίνα Μπισμπινά, αναφερόμενη…

Αλεξία Χαρακίδα

Αναστασιάδης στη Βεργίνα Κύπρου: Αποκαλυπτική αποκλειστική συνέντευξη για ΔΗΣΥ, Τουρκία και πολιτικές σχέσεις

Αποκλειστική συνέντευξη του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην Άννα - Μαρία…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπεγράφησαν οι αποφάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε Κρήτη και Πελοπόννησο με Chevron – Helleniq Energy

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έπεσαν οι υπογραφές Chevron και Helleniq Energy για τα θαλάσσια οικόπεδα Κρήτης και Πελοποννήσου

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις που επενδύουν στην έρευνα και την καινοτομία

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο: Αύξηση κατά 5% στην τιμή μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ στις ρωσικές εταιρείες

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?