Δευτέρα, 14 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ανασχηματισμός στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων: Διορίζονται 9 καινούριοι, μετακινούνται τρεις
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ σε 170.000 εργαζόμενους και ανέργους
Ζελένσκι: «Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Αμερικανό απεσταλμένο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κριτική της αντιπολίτευσης στην πρόταση ΝΔ για εξεταστική από το 1998
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον της
Επίδομα αδείας: Αυξημένο για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα
Μητσοτάκης: «Να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι ασθενείς να γίνουμε καλύτεροι»
Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 21 Ιουλίου για την προθεσμία υποβολών
Παπασταύρου: Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
ΝΔ: Θα προτείνει εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Θετικές επισημάνεις για την ανάπτυξη αλλά και συστάσεις (video)

6 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Την ανάγκη επιτάχυνσης των δράσεων για τα «κόκκινα δάνεια» επισημαίνει η πρώτη έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη μεταμνημονιακή πορεία της Ελλάδας. Στο βασικό σενάριο της έκθεσης χαρακτηρίζεται ως επαρκής η ικανότητα της χώρας μας να εξυπηρετήσει το χρέος. Ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Πίτερ Ντόλμαν και συντάκτης της έκθεσης μίλησε στην ΕΡΤ, εστιάζοντας στην απασχόληση – ανταγωνιστικότητα και στη δημοσιονομική εξισορρόπηση εντός μεσοπρόθεσμων στόχων.` Παράλληλα εκφράζει επιφυλάξεις για δημοσιονομικούς κινδύνους που μπορεί να προέλθουν από τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων και την ενδεχόμενη επαναφορά των δώρων στο δημόσιο. Για την αύξηση του κατώτατου μισθού εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε επιβράδυνση της πορείας αποκλιμάκωσης της ανεργίας ειδικά στους νέους.

Απαραίτητη κρίνεται η μείωση του αφορολόγητου το 2020 και του κόστους χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ενώ εκφράζεται προβληματισμός για τις αναδρομικές διεκδικήσεις μισθών και συντάξεων.
Συνεχίζοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Ντόλμαν στάθηκε στον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων για το 2020, λέγοντας ότι θα συμβάλει στην απελευθέρωση δημοσιονομικού χώρου, τον οποίο μπορεί να χρησιμοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση για υψηλής προτεραιότητας επενδύσεις και κοινωνικές δαπάνες ή ακόμα και για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, οι οποίοι, όπως είπε, «είναι πολύ υψηλοί στις επιχειρήσεις και στα φυσικά πρόσωπα».
«Η Ελλάδα βγήκε δύο φορές στις αγορές»
«Είναι πολύ θετική εξέλιξη. Όπως είπατε δύο φορές φέτος, μία φορά για το πενταετές και μια για το δεκαετές ομόλογο, «βγήκε» η Ελλάδα. Σημαντικό όμως είναι να κάνουμε περισσότερα στον τομέα των μεταρρυθμίσεων για να πείσουμε τους επενδυτές να μειώσουν το κόστος δανεισμού των ομολόγων. Και ταυτόχρονα, για λόγους βιωσιμότητας του χρέους είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να πιέζουμε την επιτάχυνση της ανάπτυξης», επεσήμανε ο Πίτερ Ντόλμαν.
Μιλώντας στους Έλληνες ανταποκριτές στην Ουάσινγκτον, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πίτερ Ντόλμαν υποστήριξε για την αγορά εργασίας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί και στο μη μισθολογικό κόστος, έτσι ώστε «όλο το βάρος να μην σηκώνεται από τον τομέα της εργασίας».
«Διαφωνίες για την έκθεση»
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετική άποψη για την αγορά εργασίας και το έχουμε αναφέρει στην έκθεση μας. Όπως είπα και νωρίτερα, ανησυχούμε για το συνδυασμό του υψηλότερου κατώτατου μισθού και της επέκτασης των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Και θα μπορούσα επίσης να αναφέρω την τρέχουσα μονομερή διαδικασία διαιτησίας. Θεωρούμε ότι μια προσέγγιση με περισσότερη έμφαση στη συνεργασία θα είχε νόημα. Νομίζω ότι και οι δύο πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στους αριθμούς. Σχεδιάζουμε να το κάνουμε αυτό στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων του άρθρου 4 εντός του τρέχοντος έτους», τόνισε ο Πίτερ Ντόλμαν.
«Οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά»
«Προφανές το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, καθώς και το πολύ υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τραπεζικό τομέα», δήλωσε ο αξιωματούχος του ΔΝΤ , προσθέτοντας «στην ίδια λίστα την χαλαρή πειθαρχία στην εξόφληση των πληρωμών, καθώς και τα αρνητικά δημογραφικά στοιχεία, που θέτουν πολλές προκλήσεις στον δρόμο της Ελλάδας προς την επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.»
Αναφορικά με τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ τόνισε ότι τόσο το Ταμείο όσο και οι ελληνικές Αρχές έχουν επικεντρωθεί στην υιοθέτηση μιας πιο «ολοκληρωμένης προσέγγισης», με βασικό στόχο την ταχύτερη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αναζωογόνηση του δανεισμού.
ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/ Ανταπόκριση από Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔΝΤ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ο “δρομέας” δεν πρόκειται να πάει πουθενά (audio)
Επόμενο άρθρο Διαψεύδει η υπ. Πολιτισμού τα περί μεταφοράς του “Δρομέα” στα Σκόπια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανασχηματισμός στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων: Διορίζονται 9 καινούριοι, μετακινούνται τρεις
3 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ σε 170.000 εργαζόμενους και ανέργους
5 ώρες ago
Ζελένσκι: «Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Αμερικανό απεσταλμένο
6 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κριτική της αντιπολίτευσης στην πρόταση ΝΔ για εξεταστική από το 1998
6 ώρες ago
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον της
7 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα αδείας: Αυξημένο για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 21 Ιουλίου για την προθεσμία υποβολών

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καλοκαιρινές εκπτώσεις: Πρεμιέρα από σήμερα για τα καταστήματα – Τι να προσέξουν οι καταναλωτές

News Room
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενοίκια: Τα προβλήματα του νέου νομοσχεδίου σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?