Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ανακοίνωσε τη διάθεση 10.000 απινιδωτών στα σχολεία όλης της χώρας.
Μιλώντας στην συχνότητα της ΕΡΤ, η κα Ζαχαράκη διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία περικοπή στα Αρχαία Ελληνικά, λόγω της εισαγωγής του μαθήματος της Οικονομίας.
Στόχος της πρωτοβουλίας για τους απινιδωτές είναι τόσο η ενίσχυση της ασφάλειας μαθητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού, όσο και η ενημέρωση και εκπαίδευση σε θέματα υγείας.
Ζαχαράκη: Το σχολείο δεν είναι απλά ένας χώρος μάθησης. Είναι χώρος ζωής
«Το σχολείο δεν είναι απλά ένας χώρος μάθησης. Είναι χώρος ζωής και μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, ενισχύουμε τη δυνατότητα να σωθούν ζωές, να καλλιεργηθεί η υπευθυνότητα και να χτιστούν σχολικές κοινότητες φροντίδας και αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα, δίνουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να ενημερωθούν σε θέματα πρόληψης και πρώτων βοηθειών, να αναπτύξουν ενσυναίσθηση και κοινωνική ευαισθησία – δεξιότητες που διαμορφώνουν συνειδητοποιημένους και ενεργούς πολίτες» υπογράμμισε η κ. Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι η ασφάλεια και η υγεία στα σχολεία αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για το Υπουργείο.
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του ΥΠΑΙΘΑ, με προϋπολογισμό 10 εκατ. ευρώ, και η προμήθεια των απινιδωτών θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Παράλληλα, η υπουργός αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ενίσχυσης των σχολείων με προσωπικό, ανακοινώνοντας ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία διορισμού 10.000 εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ειδική αγωγή, όπου δημιουργούνται νέα ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης.
Για το σχολικό έτος 2025-2026 θα τοποθετηθούν 3.937 νηπιαγωγοί και δάσκαλοι, 1.790 καθηγητές σε Γυμνάσια και Λύκεια, ενώ η ειδική αγωγή θα ενισχυθεί με 3.273 καθηγητές και 1.000 μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού.
Ζαχαράκη: 10.000 αναπληρωτές μετατρέπονται σε μόνιμους
Η κ. Ζαχαράκη επισήμανε ότι οι 10.000 αναπληρωτές μετατρέπονται σε μόνιμους, προσθέτοντας πως από το 2019 έχουν γίνει περίπου 38.000 μόνιμοι διορισμοί, και με τους νέους φτάνουν συνολικά τις 48.000 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών.
Αναφορικά με το μάθημα της Οικονομίας στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός το χαρακτήρισε «δεξιότητα ζωής» και ξεκαθάρισε ότι δεν θα αφαιρεθούν ώρες από τα Αρχαία Ελληνικά. Το μάθημα θα διδάσκεται στην Γ΄ Γυμνασίου, όπου φοιτά ο μεγαλύτερος αριθμός μαθητών.


Tο mRNA μεταλλικό κουνούπι θερίζει 👉ξαφνικά και απροσδόκητα καρδιές!👈 👉….ZzZzzZzzZZ
Για ποιόν λόγο!!!! Γνωρίζεις κάτι!!! 💉💉💉
Η μίζα πόσο ειναι????????????
H Ζαχαράκη ειναι και αυτή συμμέτοχος και συνεργός στην γενοκτονία που διαπράτεται καθημερινά από το έτος 2021 με τα mRNA σκευάσματα! Πρέπει και αυτή άμεσα να συλληφθή και να εκτελεστή για εγκλήματα κατά του Ελληνικού Λαού!
Τους βρήκατε σε καλή τιμή, προφανώς…😉🫣🤔🤫
Άλλη βλακεία έχεις νά μας πείτε δεν τρώμε κοτοχωρτο
Κ ποιος θα κάνει την διαδικασία ανανηψης;οι δάσκαλοι.πρεπει να υπάρξει η κατάλληλη στελέχωση .πασαλειματα χωρίς αποτέλεσμα .εκεί να πείτε ότι κάνατε κάτι να δικαιολογηθούν κάποια χρήματα.
Να προλάβει της καρδιακές παθήσεις αν γίνει κάτι σε κάποιο παιδί λόγο εμβολίου κοβιτ. Και για να φαι.
Σκοτώσατε τον κόσμο με τα μπολια κ τώρα το παίζετε και καλοί με το να βάζετε απινιδωτες.κοπριτες ,υπηρέτες του αντιχριστου
Έχει μίζα μάλλον γαυτο
Κοπριτες! Αχρηστοι! Δεν θα την βγαλετε καθαρη!!
Κάπου που να μην έχει πολύ σκόνη, γιατί θα τα φάει κ αυτά…
Ο προμηθευτής να δούμε…ποιανού φίλος είναι??..
Όπως και οι διαδραστικοί, δεν δουλεύουν από μόνοι τους..
ΕΙΝΑΙ ωραία γυναίκα με γνήσια θυλικα γονίδια.. Σαν Ναυτικός θελω να μάθω πόση ΕΙΝΑΙ η ταρίφα.. για κάποιες στιγμές συνεύρεσης.. μαζί σε έξαλα πάρτυ 👍😎👍
Τα σχολεία δεν θέλουν απινιδωτες..σωστούς καθηγητές να διδάξουν με ευπρέπεια και λόγο ,το ότι αξια φιλότιμο οικογένεια θρησκεία ιστορία πατρίδα και σεβασμός έινε λόγοι τους οποίους κάθε παιδι πρέπει να μαθαινει από το σχολικό του βιο…και όχι απινιδωτες και άλλα λόγια να αγαπιομαστε…
Βάλε τους απινιδωτες στο κολο σου,τα μικρά παιδιά δεν έχουν ανάγκη από απινιδωτες.Τι πιθανότητες έχει να πεθάνει ένα παιδί από καρδιά βρε ζωωον ,εεε ζωον
Σωστούς Δασκάλους και καθηγητές θέλουν να σχολεία.
Γιατί τί έγινε ? Μήπως φοβάστε αυτό πού έρχεται από τούς ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ?
Γιατί άραγε 🤔🤔🤔
Γελάει με τα χάλια τους το τσουλιδιον
Κάτι θα ξέρουν φαίνεται..κ ποιος θα τους μάθει πως τους χειρίζονται;..μεγαλη μπίζνα..πάλι θα φάνε κ από δω.
Ας αρχίσουμε πρώτα με έναν γιατρό στα σχολεία
Εγώ στην αρχή νόμισα 10.000 υπολογιστές. Αλλά το τσίμπημα προκαλεί μυοκαρδίτιδες ….
Μωρή άι στο διάολο ..
Αν σωθεί έστω και ένα παιδί κάτι θα έχουν κάνει και ας είναι μια ακόμα υπερτιμολογημένη μπιζνα που κρύβετε πίσω από αυτό
Εεεε δεν πανε καλα.Το χουν χαση τελειως.Αντι να παραδωσουν ασφαλη σχολεια σωστη παιδεια και το χειμωνα με πετρελαιο να μην κρυωνουν οι μαθητες οι ανθρωποι ειναι σαλεμενοι.Δεν το προχωραω για πιο περα αναλυση γιατι ξερουν οτι εχουν λερωμενη την φωλια τους με τα κολοεμβολια….
Τον έχουμε στο χωριό 10 …χρόνια……ούτε μια φορά δεν έχει δουλέψει…..μεγάλη κομπίνα…….ουαι ημιν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές ότι…..
Μάλλον θα έχει καλή μίζα τελικά όλοι στην σπείρα νουδουλα τα παίρνουν στα ίσα σήμα κατατεθέν κουλης οπεκεπες Τέμπη παρακολουθεισεις μπολια μόνο ρεμουλες άλλο σκάνδαλο το πρωί άλλο το βράδυ πάρτε και κανένα ρεπό ρε προδότες φασίστες!
Για τα μπολια ε;;!! Βρωμιαρηδες !!
ΟΠΕΚΕΠΕ
Το φαγοπότι συνεχίζεται…. ΣΥΜΜΟΡΊΑ
Γιατί άραγε?
Μωρή ηλιθια τη να τους κάνουν τους απανωτές οι μαθητές…καθηγητές και σωστή μάθηση θέλουν.. τα παιδιά…βρήκατε άλλη πηγή για να φάτε λεφτά.λοποδυτες κλέφτες της Νέας δημοκρατίας…
Φανταστείτε τι περιμένουμε από θανατικό απ’ τα εμβόλια
John Leibaditis στα 5-7 χρόνια το αποκορύφωμα θα είναι… πλησιάζει ο καιρός…ούτε να το σκέφτομαι δε θελω
Αφού τα εμβολιάζεται τώρα τάχα μου τάχα μου ενδιαφέρεστε μήπως και πάθουν ανακοπεί
Είμαι σίγουρος ότι θα τους εγκαταστησουν…ΑΛΛΑ δεν θα τους συνδέσουν να φορτιζουν… 😆😆😆
Βρωμιάρηδες , εκβίασαν τους γονείς να κάνουν κτ στα παιδιά τους τα Βρομομπολια τους και τώρα χρειαζόμαστε απινιδωτές.!!
Καλησπερα σας ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ . ΔΙΑΚΟΠΕΣ Κ ΚΑΛΟΓΕΡΕ ΦΕΤΟΣ ΠΑΠΑΛΑ .. ΠΟΥΘΕΝΑ .. ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΟΚ .Κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για συνταξιούχους. Η πλήρης κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2026 θα ξεκλειδώσει τις αυξήσεις για 670.000 συνταξιούχους. Οι συγκεκριμένοι έχουν στερηθεί συνολικά αύξηση 13,15% την τελευταία τριετία, καθώς οι αυξήσεις 7,75% (2023), 3% (2024) και 2,4% (2025) κατευθύνονταν μόνο σε όσους δεν είχαν προσωπική διαφορά.
Εάν διατηρούνταν το ισχύον καθεστώς, πολλοί συνταξιούχοι δεν θα έβλεπαν καμία αύξηση για ακόμη πέντε ή και δέκα χρόνια. Με την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς από το 2026, θα ξεκινήσουν να λαμβάνουν κανονικές αυξήσεις. ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΣΚΑΛΟΥ ΜΑΣ ΡΙΜΑΞΕ . ΟΚ ΞΥΠΝΑΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
ευσταθιος γιαγιας γνωρίζει…το θέμα είναι να μιλήσει κιόλας δημοσια
Αφού εμβολιασατε τα παιδιά του κόσμου και άρχισε το θανατικό, τώρα σας έπιασε η αγάπη, ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ
Panagioths Georgioy εδώ σε λίγο θα κάνουν μάθημα οι ΛΟΑΤΚΙ να μιλάνε στα παιδιά για τις “νέες μορφές οικογένειας” και για τους ανθρώπους με περίοδο
Μασες τρελές
Και δεν ντρέπονται και όλοι τους βάζα μικρά παιδιά να ενβολιαστούν δεν χρειαζόταν. Έγκλημα πολιτικό
Προετοιμαζοντε. Ξέρουν τι θα συμβει
Elina Skarpathioti λυπάμαι αλλά αν τους αφήσουμε και πιστέψουμε τα δικά τους λεγόμενα τότε δεν είμαστε άξιοι ούτε για μπράβο…ουσία έινε ότι κάτι μας φοβίζει και δεν μας αφήνει δε γνωρίζω τι ..
Εάν αυτό γινόταν μερικά χρόνια πριν θα γινόταν του κουτρουλι ο γάμος .αλλά και σαν νέα γενιά πραγμάτων ανεχόμαστε πάρα πολλά και δεν έινε για καλό μας συγνώμη που το αναφέρω αλλά έχουμε δικά μας ήθη και έθιμα και παραδώσεις πολι καλύτερες να σεβαστούμε και να αξιολογήσουμε η Ελλάδα και μόνο είναι ένας πολιτισμός και μόνο στο άκουσμα της να μη τον αφανησουμε για κάποια μικρά υποχείρια ζιζάνια που έχουν μοστραρει νοω νωιτο καλησπερες σας….
…….ΒΡΕ ΒΡΕ ΒΡΕ…….ΛΕς ΤΕΛΙΚΑ με τα εμβολια…να Υπαρχει θεμα…. και ΔΕΝ Τα Πιστευα……
Κυρία. Σωστή η ενέργεια, αν είναι δυνατόν, να κάνετε και σεμινάρια με νοσηλευτές στην τελική, που θα εκπαιδεύονται οι δάσκαλοι και καθηγητές, έστω μία φορά τον χρόνο για μερικά λεπτά, στις πρώτες βοήθειες, σε περιπτώσεις πνιγμού.
Ειδικά στα δημοτικά σχολεία και παιδικούς σταθμούς, που τα παιδιά είναι ακόμα μικρά, και ο κίνδυνος ελλοχεύει κατά την ώρα του φαγητού και όχι μόνο.
Χρήστος Μπεν χωρίς μίζα δεν ξεκινάει τίποτα..
Νικόλαος Γαλιατσάτος αυτό δεν έχει ξαναγίνει πολύ κλέψιμο
Χρήστος Μπεν επί του δασκάλου του Σημίτη ήταν αγίοι..
Καλόγερε αυτό να ανεβάζεις.
ευσταθιος γιαγιας
Γιωργος Σταματης Η μιζαδοροι τησ ΝΔ.
ΓΙΑΤΙ; ✌️
🦮💩
Στα σχολεία ε; Αντί για τα γηροκομεία και τα κέντρα υγείας κλπ ; Ξέρετε κάτι περισσότερο ; Δεν μας το λέτε κι εμάς ;
Δώστε μας τα αναδρομικά μας…κερδίσαμε όλα τα δικαστήρια και εσείς μας τα πάρακρατείται παράνομα,φάγατε 5 δισεκατομμύρια στον οπεκεπε δεν χορτασατε, κλεφτρονια ???
Φασιστρια.
Πόσα παιδιά θα φύγουν πάλι ?
Μπράβο στην κυβέρνηση
ΤΡΕΙΣ λογοι υποψιαζομαστε που το κανετε αυτο. 1ον να αρπαξετε καποια επιδοτηση οπως και οι λαχανοκηποι στα σχολεια, Αριστοι σε αυτο . 2ον να προλαβετε τις ξαφνικητιδες που ολο και αυξανονται σε μικροτερες ηλικιες κριβοντας ετσι την αληθεια. 3ον να εξυπηρετησετε καποιον εισαγωγεα δικο σας για περισσοτερο κερδος οπως κανατε με τις μασκες
Γερή μπάζα. Είναι τόσο εφευρετικοί που τα χάνεις. Γι’ αυτό δεν πάνε στη Βουλή. Χαμένος χρόνος, ενώ στο καφενείο, όλο και κάτι θα ακούσεις, θα ζητήσεις κι απ’ τους φίλους να σου δώσουν καμία ιδέα και έτοιμη η επόμενη μπάζα
Βρομόγερε ακόμα ζεις εσύ; Να ευχαριστείς τον Άδωνι που δεν σε άφησε να κάνεις το εμβόλιο.
Γιατί ;;;;;;; Σας έπιασε πανικός ;;;;;;τώρα είναι αργά…..έρχεστε η ώρα της πληρωμής σας……και θα είναι πολύ ακριβή……βάλατε χέρι σε ότι πολυτιμότερο……τα παιδιά μας !!!!!!!
Ερε γλέντια πού κάνουν τά λαμόγια ή μίζα δεν έχει τέλος
Εγώ θα πω κάτι διαφορετικό ένα παιδί νά σωθεί χαλάλι τά λεφτά αρκεί να δουλεύουν και ανθρώπους να γνωρίζουν νά τά χρησιμοποιούν
Panagioths Georgioy α γεια σου