Στο Ισραήλ μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ αποσκοπεί στην περαιτέρω εμβάθυνση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας-Ισραήλ και στην ενίσχυση του τριμερούς σχήματος συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, σε μια συγκυρία κατά την οποία η περιφερειακή αρχιτεκτονική ασφάλειας και συνεργασίας βρίσκεται σε φάση αναδιαμόρφωσης. Στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού θα βρεθούν ζητήματα άμυνας και ασφάλειας, ενέργειας, συνδεσιμότητας, πολιτικής προστασίας και καινοτομίας, με στόχο τη σταθερότητα και τη συλλογική ανθεκτικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στην Ιερουσαλήμ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ θα ακολουθήσει η τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη συμμετοχή και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη. Η σύνοδος στο ανώτατο επίπεδο αναμένεται να στείλει σαφές μήνυμα πολιτικής σύμπλευσης και εμβάθυνσης της συνεργασίας για ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Παράλληλα, η επίσκεψη εντάσσεται στη διαχρονική στρατηγική της Ελλάδας να λειτουργεί ως αξιόπιστος και έντιμος συνομιλητής στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί και τη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, επαναβεβαιώνοντας την πάγια ελληνική θέση υπέρ της πολιτικής διευθέτησης του Παλαιστινιακού και της λύσης των δύο κρατών.
Η Ελλάδα δηλώνει έτοιμη να συμβάλει στην επόμενη μέρα στη Γάζα, τόσο σε ανθρωπιστικό επίπεδο και μέσω της ανοικοδόμησης, όσο και εξετάζοντας τη συμμετοχή της σε ενδεχόμενη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης, υπογραμμίζοντας τον ενεργό ρόλο της στη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης και ασφάλειας.
Πηγές επισημαίνουν ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού επιβεβαιώνει τη συνέχεια και το βάθος των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων, καθώς και τη σημασία που αποδίδει η Αθήνα στο τριμερές σχήμα συνεργασίας, το οποίο έχει ήδη αποκτήσει νέα δυναμική μέσα από πρόσφατες συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών και Ενέργειας


Δεν κοιταει τα δικα μας χαλια……
Παει να μας σωσει
ΟΙ ΕΒΡΑΊΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ.
ΚΟΥΛΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ.
..κι ένα Φροντιστήριο πώς νά Απαντάει στή Τουρκία!
Ούνα Ράτσα Ούνα Φατσα
Πήγε στην πατρίδα του
Δημητριος Δεδες τα παιδιά τα δικά σου μήπως? Η Τουρκία με τα φιλαράκια τις τόυς συνεργάτες της? Τι κάνουν. Πήγε και το νούμερο ο κουλης, τι να κάνει, να μεσολαβήσει για τιν Τουρκία σίγουρα.
Giorgos Stoupas την ουκρανια εννοεισ
Δημητριος Δεδες δολοφονοι παιδιων μικρων λιγο ντροπη οτιτουσεκαναν κανουν ενω τουσ συμπαθουσα ουτενα τουσ ακουω
κωστασ παπαγεωργιου όχι Μωυσής μοατσο λέγεται και είναι Εβραίος τί δεν καταλαβαίνεις δεν είμαι ρατσιστής με τους Εβραίους έχω συναναστροφές με ανθρώπους τής εβραϊκής κοινότητας
Giorgos Stoupas πεστουσ να αφησουν την εθνοκαθαρση γιατι θυμιζουν αυτα που τουσ εκαναν οι αλλοι αιντε σκοτωνουν κοσμο καθε μερα μου ειναι απολυτα αντιπαθεισ
ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΑΤΡΙΩΤΑΚΙΑ ΜΑΖΙ !!!!!!
“Το να είσαι φιλελεύθερος υποστηρικτής του Ισραήλ αυτές τις μέρες πιθανότατα νιώθεις σαν να είσαι δικηγόρος υπεράσπισης ενός κατηγορούμενου δολοφόνου που δεν σιωπαει για το πόσο του αρέσει να δολοφονεί.”
Πάει νά επισκευθεί τήν πατρίδα του ό σκατοεβραιος πράκτορας
Τα αδελφάκια συναντήθηκαν