Πέμπτη, 3 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Βουλή: Κατατέθηκε διάταξη για υποχρεωτικές κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο
ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση – «Να μην παγιωθεί η μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»
Οπαδική βία: Διυπουργική συνέντευξη – Οι επόμενες δέκα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Κυβερνητικές πηγές: Στο ΠΑΣΟΚ διαβάζουν τα δημοσιεύματα εφημερίδων αποσπασματικά
Μέρκελ: «Με εντυπωσίασε η αντοχή των Ελλήνων με τα 60 ευρώ – Οι Γερμανοί δεν θα άντεχαν»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι για τα ρουσφέτια – Συνοδευτικά έγγραφα στη Βουλή
Μητσοτάκης: Διάλογος με τον Ντάρον Ατζέμογλου στην 29η Ετήσια Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης του Economist
Δημοσκόπηση Pulse: Το 86% θεωρεί σημαντικό το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ – Στο 24% η ΝΔ
Καταγγελία Δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνου Μαραγκάκη για επιθέσεις σε εργαζομένους καθαριότητας
Ευρώπη: Νεκροί λόγω του καύσωνα σε Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Pole position με ρεκόρ από τον Quartararo στη Jerez!

6 έτη ago
Κοινοποίηση
6 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Μετά τους 3 πρώτους αγώνες του Moto GP που πραγματοποιήθηκαν σε Κατάρ, Αργεντινή και Αμερική, η επιστροφή στην Ευρώπη για τον 4ο αγώνα, στην πίστα της Jerez είναι πολύ κρίσιμη για όλους. Είναι κοινά αποδεκτό πως στη Jerez θα φανεί η δυναμική της κάθε ομάδας και μοτοσυκλέτας ενώ η νέα άσφαλτος που στρώθηκε μετά τις δοκιμές του χειμώνα, αποτελούσε ερωτηματικό για μια πίστα που όλοι οι αναβάτες γνωρίζουν πολύ καλά. Οι Marquez και Petrucci ήταν οι ταχύτεροι στα 4 σκέλη των ελεύθερων δοκιμών ενώ οι Vinales και Bagnaia πέρασαν από το Q1 κάνοντας τους 2 ταχύτερους χρόνους και αφήνοντας εκτός της τελικής φάσης των χρονομετρημένων τον Valentino Rossi. Ο αναβάτης όμως που έκανε τη διαφορά με την ταχύτητα αλλά και τη σταθερότητα του στα χρονομετρημένα κατακτώντας την pole position, ήταν ο 20χρονος rookie, Fabio Quartararo με την Petronas Yamaha, τη νεοσύστατη δορυφορική ομάδα της Yamaha.
Ο Quartararo σημείωσε τον εκπληκτικό χρόνο που του έδωσε την pole μερικά λεπτά πριν την ολοκλήρωση των δοκιμών, κάτι φάνηκε πως άγχωσε τους αντιπάλους του που είχαν χρόνο, προσπάθησαν αλλά έκαναν λάθη και δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν τον νεαρό Γάλλο από την 1η θέση. Ο χρόνος του Quartararo αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας ενώ ο με την επίδοση αυτή ο Γάλλος έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ, του νεαρότερου αναβάτη που σημειώνει pole position στο Moto GP, παίρνοντας τον τίτλο αυτόν από τον Marc Marquez. Να θυμίσουμε πως ο Quartararo ανέβηκε φέτος στη μεγάλη κατηγορία και οδηγεί μια Yamaha ίδια με τις εργοστασιακές και του Morbidelli αλλά με μειωμένο αριθμό στροφών στον κινητήρα!
Στη δεύτερη θέση σημειώνοντας το καλύτερο του αποτέλεσμα σε χρονομετρημένα στη μεγάλη κατηγορία και δίνοντας διαστάσεις θριάμβου για την Petronas Yamaha, ήταν ο Franco Morbidelli. Ο Morbidelli βελτίωσε το χρόνο του στα τελευταία δευτερόλεπτα δίνοντας το έναυσμα στους ανθρώπους της Petronas Yamaha να αρχίσουν τους πανηγυρισμούς. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσε κάνοντας τον 3ο ταχύτερο χρόνο, ο Marc Marquez. Ο Marquez έκανε την πρώτη του προσπάθεια ακολουθώντας τον Jorge Lorenzo. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να «του πάρει τον αέρα» και να κάνει πολύ νωρίς χρόνο από το 1:37 που έδειχνε πολύ καλό. Στη συνέχεια, είχε τη δυνατότητα να κάνει δύο ακόμα εξόδους αλλά κάνοντας λάθη (γλίστρημα και οδήγηση έξω από το όριο της πίστας) δεν κατάφερε να απειλήσει το χρόνο του Quartararo.
Από την 4η θέση θα ξεκινήσει ο Andrea Dovizioso με τη σαφώς βελτιωμένη στη συγκεκριμένη πίστα, Ducati. Ο Ιταλός προσπάθησε μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν γρήγορος αλλά δεν απέφυγε και αυτός το λάθος και περιορίστηκε στην 4η θέση. Όμως για τη Jerez, είναι καλό αποτέλεσμα να ξεκινά από τη 2η σειρά της εκκίνησης. Ο Maverick Vinales περνώντας από το Q1 κατάφερε να κάνει τον 5ο χρόνο να βελτιώσει με αυτόν τον τρόπο και την ψυχολογία του. Ο περσινός poleman, Cal Crutchlow έχοντας και μια πτώση στα τρίτα ελεύθερα, περιορίστηκε στην 6η θέση.
Ο Danilo Petrucci ήταν ο πρώτος αναβάτης που έσπασε το ρεκόρ πίστας στα τρίτα ελεύθερα. Όμως στα χρονομετρημένα, κατά πάσα πιθανότητα από λάθος υπολογισμό δεν κατάφερε να κάνει την τελευταία του προσπάθεια και έμεινε στην 7η θέση ενώ έδειχνε ικανός για κάτι πολύ καλύτερο. Δίπλα του, στη τρίτη σειρά της εκκίνησης θα βρεθούν οι Takaaki Nakagami και Alex Rins, νικητής του προηγούμενου αγώνα, στην Αμερική. Ο Pecco Bagnaia που άφησε εκτός του Q2 τον Valentino Rossi, έκανε τον 10ο χρόνο. Ο Jorge Lorenzo ξεκίνησε δυνατά την Παρασκευή κάνοντας το 2ο χρόνο στις πρώτες δοκιμές, αλλά όσο οι χρόνοι κατέβαιναν, δε μπόρεσε να ακολουθήσει. Λίγα λεπτά πριν την ολοκλήρωση των χρονομετρημένων έπεσε κι έτσι περιορίστηκε στην 11η θέση, που όμως είναι η καλύτερη φετινή του επίδοση.
Ο Valentino Rossi είχε πολλά προβλήματα την Παρασκευή, ξεκίνησε καλύτερα το Σάββατο αλλά για μια ακόμα φορά έμεινε εκτός Q2. Στο warm up της Κυριακής λογικά θα δοκιμάσει λύσεις για να καταφέρει να κάνει έναν καλό αγώνα, ξεκινώντας από τη 13η θέση. Ο Stefan Bradl ξεκινά 14ος και ο Jack Miller 15ος. Ο Aleix Espargaro είναι η καλύτερη Aprilia, στη 16η θέση, ο Pol Espargararo η καλύτερη KTM στη 17η ενώ σαφώς βελτιωμένος είναι ο Johann Zarco με την εργοστασιακή KTM που είναι 18ος.
Η σειρά εκκίνησης

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα
Επόμενο άρθρο Έσπασε το ρόδι η Σάκκαρη και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βουλή: Κατατέθηκε διάταξη για υποχρεωτικές κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο
2 ώρες ago
ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση – «Να μην παγιωθεί η μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»
3 ώρες ago
Οπαδική βία: Διυπουργική συνέντευξη – Οι επόμενες δέκα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
4 ώρες ago
Κυβερνητικές πηγές: Στο ΠΑΣΟΚ διαβάζουν τα δημοσιεύματα εφημερίδων αποσπασματικά
5 ώρες ago
Μέρκελ: «Με εντυπωσίασε η αντοχή των Ελλήνων με τα 60 ευρώ – Οι Γερμανοί δεν θα άντεχαν»
6 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

604 συλλήψεις, 2.500 κάμερες, πρόστιμα 1,4 εκατ.: Ο απολογισμός των μέτρων για την οπαδική βία – «Νέα κουλτούρα στα γήπεδα»

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Γκάλης: Θα μπορούσα να είχα παίξει μπάσκετ μέχρι τα 40 μου

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Νέα διάκριση για τον Καρέτσα: Στους δέκα πιο ταλαντούχους Ευρωπαίους playmakers της γενιάς του

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Λουτσέσκου στους παίκτες του: Πιέστε τον εαυτό σας στο 100%

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?