Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι ασθενείς να γίνουμε καλύτεροι»

Δημοσιεύθηκε: 14/07/2025 14:51
Μοιραστείτε το
8 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


«Από σήμερα η φωνή του πολίτη γίνεται πιο δυνατή όσον αφορά τα θέματα που αφορούν στην υγεία του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συμμετείχε νωρίτερα σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία παρουσιάστηκε από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας το νέο Ψηφιακό Εργαλείο Αξιολόγησης της Εμπειρίας του Ασθενούς στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ, το οποίο τίθεται από σήμερα στη διάθεση των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Είναι 11:00 η ώρα, θα αποσταλούν σε λίγα λεπτά από τώρα τα πρώτα sms αξιολόγησης των υπηρεσιών των νοσοκομείων μας σε όσους πήραν εξιτήριο πριν από κάποιες ημέρες.

Όταν είχαμε συζητήσει με τον υπουργό πριν από κάποιους μήνες τον τρόπο με τον οποίο θα αξιολογούμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συμφωνήσαμε από κοινού ότι πρέπει, πρώτα και πάνω απ’ όλα, να ρωτούμε αναλυτικά τους ίδιους τους χρήστες του συστήματος.

Και αυτό ακριβώς κάνουμε με αυτό το πολύ καλά οργανωμένο ερωτηματολόγιο, το οποίο, απολύτως ανώνυμα και με διασφάλιση όλων των δικλείδων ασφαλείας περί προσωπικών δεδομένων, θα αποστέλλεται πια σε όλους όσοι παίρνουν εξιτήριο από τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με εξαίρεση τα ψυχιατρικά, παιδιατρικά και ογκολογικά νοσοκομεία. Αυτά θα ακολουθήσουν στην συνέχεια.

Ο σκοπός μας, όπως αναφέρεται και στο μήνυμα, είναι να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι ασθενείς να γίνουμε καλύτεροι. Διότι, προφανώς, εμείς δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη εικόνα της κατάστασης σε ένα νοσοκομείο. Την εικόνα την παίρνουμε από τα επίσημα στοιχεία, αλλά και από αυτά τα οποία μας μεταφέρει συχνά η διοίκηση του νοσοκομείου. Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ακούς και τους ίδιους τους ασθενείς: τι κάνουμε καλά, τι δεν κάνουμε καλά και πώς μπορούμε να βελτιωθούμε.

Και είμαι σίγουρος ότι όταν αθροίσουμε αρκετά τέτοια δεδομένα, η πραγματική εικόνα του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα είναι καλύτερη από αυτήν η οποία συχνά παρουσιάζεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, διότι τελικά, πρώτα και πάνω απ’ όλα, πρέπει να παίρνουμε την άποψη αυτών οι οποίοι χρησιμοποιούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και είναι πάρα πολλοί αυτοί. Πόσοι χρησιμοποιούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπουργέ μου;».

Το έργο αυτό χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς ως προς την αξιοποίηση των δεδομένων, για να μπορούμε να εντοπίζουμε προβλήματα και να εστιάζουμε κι εμείς τις δικές μας πρωτοβουλίες με βάση τις προτεραιότητες που οι ίδιοι οι πολίτες, οι χρήστες του Εθνικού Συστήματος Υγείας μάς υποδεικνύουν.

Οπότε, πολλά συγχαρητήρια για τη δρομολόγηση αυτού του προγράμματος. Θέλω να ζητήσω πραγματικά από όσους λάβουν αυτό το μήνυμα να μην το αγνοήσουν. Είναι λίγα λεπτά από τον χρόνο σας. Θα μας βοηθήσετε πραγματικά να γίνουμε καλύτεροι. Σε μία διαρκή κουλτούρα αξιολόγησης και λογοδοσίας, η γνώμη του πολίτη έχει για εμάς τελικά την πιο μεγάλη σημασία. Οπότε, μπράβο, Υπουργέ, και εις ανώτερα».

Μέσω της νέας εφαρμογής ο πολίτης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νοσηλείας του, έχει τη δυνατότητα μέσω του axiologisi.esy.gov.gr, με εύχρηστο τρόπο, σε λίγα λεπτά, με πλήρη ανωνυμία και διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων, να αξιολογήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην αναβάθμισή τους.

Το ερωτηματολόγιο απευθύνεται στους άνω των 18 ετών που έχουν νοσηλευτεί τουλάχιστον μία ημέρα σε δημόσιο νοσοκομείο, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ενεργοποιήσει την άυλη συνταγογράφηση, και διαρθρώνεται στους εξής άξονες: προσβασιμότητα ασθενών στις υπηρεσίες υγείας (τρόπος και χρονικό διάστημα για την εισαγωγή στο νοσοκομείο), οργάνωση και ποιότητα της φροντίδας που τους παρασχέθηκε, αλληλεπίδραση με το προσωπικό (επικοινωνία, ευγένεια, εμπιστοσύνη), καθαριότητα, υγιεινή και σίτιση, υποστήριξη και συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων καθώς και υποστήριξη και ενημέρωση κατά την έξοδο από το νοσοκομείο.

Οι απαντήσεις θα συλλέγονται και θα αποθηκεύονται σε ιστορική βάση δεδομένων ώστε να προκύπτει συγκεκριμένη βαθμολογία ανά άξονα αξιολόγησης, ανά νοσοκομείο και ανά κλινική και να είναι εφικτή η αποτίμηση της πορείας τους στον χρόνο, ενώ θα συγκεντρώνονται και σε ετήσια βάση πεπραγμένων, στην οποία θα επισημαίνονται τα θετικά σημεία, οι αδυναμίες και οι ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που εντοπίστηκαν. Θα εκδίδεται ετήσια έκθεση απολογισμού με κωδικοποίηση συμπερασμάτων ανά μονάδα υγείας και συστάσεις για βελτίωση.

Στόχοι του νέου ψηφιακού εργαλείου, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι ο έγκαιρος εντοπισμός προβλημάτων και η επίλυσή τους, ο εντοπισμός και η ανάδειξη καλών πρακτικών, η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημόσιων νοσοκομείων, η χάραξη τεκμηριωμένων πολιτικών και η ενίσχυση της ανθρωποκεντρικής διάστασης του ΕΣΥ.

Γεωργιάδης: Ουσιαστικό βήμα να φέρουμε τον ασθενή στο επίκεντρο

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Κύριε πρόεδρε, θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα του Υπουργείου Υγείας, τον κ. Θεμιστοκλέους, την κ. Βιλδιρίδη και όλη την ηγεσία για τη δουλειά που έκαναν για να φτάσουμε σήμερα εδώ. Και η Ειρήνη Αγαπηδάκη και εγώ πιστεύουμε πολύ σε αυτό το εργαλείο. Νομίζω ότι θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή καθόσον για πρώτη φορά θα λαμβάνουμε πληροφορία από τους ίδιους τους ασθενείς.

Πολλά χρόνια, κύριε πρόεδρε, λέγαμε ότι πρέπει να κάνουμε το σύστημα ασθενοκεντρικό. Αυτό είναι ένα μεγάλο και ουσιαστικό βήμα για να φέρουμε τον ασθενή στο επίκεντρο.

Και θέλω, κλείνοντας, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ελληνική Ένωση Ασθενών που μας βοήθησε στη σύνταξη του ερωτηματολογίου και να καλέσω τους συμπολίτες μας να απαντούν, ξεκαθαρίζοντας ότι τα προσωπικά τους δεδομένα είναι απολύτως ασφαλή και άρα δεν έχουν να φοβούνται τίποτα από το να απαντήσουν στις ερωτήσεις».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Στέλιος Κουτνατζής και η γενική γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Λίλιαν Βενετία Βιλδιρίδη.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΔημοφιλήΕΣΥΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜέγαρο Μαξίμου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 21 Ιουλίου για την προθεσμία υποβολών
Επόμενο άρθρο Επίδομα αδείας: Αυξημένο για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα
23 Σχόλια
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 12:10

    Να; γαμηθεις πουσταρα δολοφονε να ξεβρωμισει ο τοπος μας

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 12:13

    Τους βοήθησες εσύ να παν στον αγύριστο ? απατεώνα έφαγες πολύ κόσμο δολοφόνε

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 12:38

    Ακούς τι λες βρε χαμενε

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 12:47

    Είναι αργά για δάκρυα Κούλη.
    6 χρόνια τώρα το θυμήθηκες.
    Μήπως ξέχασες που μας κούναγες το δάχτυλο και μας έβαλες στη διαδικασία όλο τον κόσμο να κάνει το εμβόλιο covid 19 υποχρεωτικά… Και έβαλες και πρόστιμα… Δεν τα ξεχνάμε.
    Εσύ ξεχνάς….

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 12:49

    ..με τους Άλλους που εξ αιτίας σας πήδηξαν από Μπαλκόνια τι θα γίνει…

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 12:52

    Όταν πεθάνουν η πριν;

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 12:56

    Καλογηρε στο ξαναπα κολληταρι του Μιζοτακη είσαι;..προφανώς..φοβάσαι μη σου κλείσει το κανάλι σου κ τον γλύφεις..ποιον τον αφορισμενο;

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 13:01

    Στην φυλακή που θα σε στείλει η ΚΟΒΕΣΙ ίσως γίνεις καλύτερος !!!

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 13:07

    Ας αυτοκτονήσουν για να μην κουρασουμε το γερασμένο σύστημα υγείας

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 13:07

    Γλυφτης Καλόγηρος την έκανες γυριστη

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 13:12

    Καλά κρασιά άμα γίνει Κράτος αυτό εγώ θα γίνω αστροναύτης

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 13:19

    Τι να πρωτοπει ο κακομοιρης ??? πεταει κ καμια μαλ@κια που κ που , ετσι για να περναει η ωρα

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 13:30
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1977652462979780&set=p.1977652462979780&type=3
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 13:36
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4053277758293866&set=p.4053277758293866&type=3
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 13:52

    Εσύ δεν μας είπες όμως να κάνουμε δηλώσεις να παίρνουμε επίδομα από το λεφτοδεντρο τον οπεκεκε.

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 14:29
    https://scontent.fvno8-1.fna.fbcdn.net/v/t39.1997-6/105929514_953858501743174_8944555844539874518_n.png?_nc_cat=1&ccb=1-7&_nc_sid=23dd7b&_nc_ohc=OZs3uIvDjfwQ7kNvwHNRKoa&_nc_oc=Adm0Gb8dQnnzxZHmvo0Su6RPwo1UCHc0J_GA_Ft396gtKTBeT9POrrVKfInA4McH9wbbTlDFdS4vhDffFsOS-usj&_nc_zt=26&_nc_ht=scontent.fvno8-1.fna&edm=AOerShkEAAAA&_nc_gid=r6QfSeNxfGKlu8ZwP5USTg&_nc_tpa=Q5bMBQEcFtViFpQDg5OQ_g7UnAlHaQhQ2tTPpfCmWldYXcDU_RyaqcOQKqTHcFUInBCRZcOXGF_3sD1tUg&oh=00_Afo3uRvwc_pFEZ9tA_gcBMvlVVENLySbEOuuH0cvD1nD3g&oe=697CC379
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 14:59

    Ρε αεί στο διάολο την μάνα μπουχεσα.

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 15:18

    Αντε στον αγυριστο , κ λ π ρ α μ α 👿👿👿

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 16:48

    Πορδυπουργος καί υπουργοί πρέπει απαραιτήτως νά περνάνε όλοι από ψυχιατρικό έλεγχο. Πραγματικά δεν είναι λογικά όλα αυτά πού λένε καί αυτά πού κάνουν. Είναι τρελοί καί κάποιος πρέπει να τούς περάσει ζουρλομανδύα

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 18:29

    Απεταξαμην

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    14 Ιουλίου 2025 στις 19:03

    Όταν παρακαλάμε γιατρούς αστυνομικούς και εισαγγελείς και γιατρειά δεν βρίσκουμε,τι πρέπει να κάνουμε?

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    15 Ιουλίου 2025 στις 10:14

    ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΥ στη απατη στο κουκουλωμα του ΟΠΕΚΕΠΕ ….Με τον φασιστα που εβαλες ΙΠΠΟΥργο ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ και δεν προσλαμβανει γιατρους, Τι βοηθεια περιμενετε απο τους ασθενεις στα κρεματορια που βρισκονται στιβαγμενοι . ΕΣΕΙΣ ποτε θα τους βοηθησετε με αυτες τις συνθηκες

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    18 Ιουλίου 2025 στις 03:56

    Από πού να τον βοηθήσουν;από τον τάφο που τους στέλνει ο Μητσοτάκης με τον Άδωνη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δένδιας στη Διάσκεψη Αρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων Βαλκανίων: “Τέτοιες συναντήσεις σε καιρούς κρίσης στον πλανήτη είναι απολύτως χρήσιμες σαν δίαυλοι επικοινωνίας, αποκλιμάκωσης, συνεργασίας”
3 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις σε Κοζάνη και Αγρίνιο – Η… υπόγεια διαδρομή – 13 συλλήψεις
3 Ιουνίου 2026
Μιχαηλίδου: “Αυτόματα η καταβολή του επιδόματος των 150 ευρώ” – Τι είπε για τις “Νταντάδες της Γειτονιάς”
3 Ιουνίου 2026
Χατζηβασιλείου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν είναι κάποιος αθώος, τελικά αυτό αποδεικνύεται – Αρκετά με την κιμαδομηχανή
3 Ιουνίου 2026
Σήμερα στην Κόρινθο παρουσία Μητσοτάκη η κηδεία του Νίκου Ταγαρά, σε λαϊκό προσκύνημα από νωρίς η σορός του
3 Ιουνίου 2026

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον Μανταμάδο

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον ΜανταμάδοΜε κάθε επισημότητα και…

Newsroom

Βεργίνα TV: Στο μικροσκόπιο η υπόθεση «Σάντη» – Πολιτικές προεκτάσεις και ερωτήματα για τις καταγγελίες στην Κύπρο

Στην επικαιρότητα και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο επικεντρώθηκε η χθεσινή εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου…

Αλεξία Χαρακίδα

«Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη: Από την υποδοχή του Αγίου Φωτός, στην κατάνυξη της Μητρόπολης με τον Φιλόθεο και το Αναστάσιμο μήνυμα στους Ταξιάρχες

Θεσσαλονίκη: Το Φως της Ανάστασης στην Καρδιά της Πόλης και οι Αποκλειστικές Στιγμές του «tiSimβενη»…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θανάσης Αυγερινός: Αν θυμάμαι καλά, η Καρυστιανού ψήφισε “όχι” στο δημοψήφισμα του 2015
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θανάσης Αυγερινός: Αν θυμάμαι καλά, η Καρυστιανού ψήφισε “όχι” στο δημοψήφισμα του 2015

News Room
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

News Room
Ανδρέας Λοβέρδος: «Εικόνα διάλυσης στα κόμματα της Αριστεράς» -«Με λιγότερα κόμματα η επόμενη Βουλή»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρέας Λοβέρδος: «Εικόνα διάλυσης στα κόμματα της Αριστεράς» -«Με λιγότερα κόμματα η επόμενη Βουλή»

News Room
Έφη Αχτσιόγλου: Γιατί αποχωρήσαμε από τη Νέα Αριστερά και γιατί παρέδωσα τη βουλευτική μου έδρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφη Αχτσιόγλου: Γιατί αποχωρήσαμε από τη Νέα Αριστερά και γιατί παρέδωσα τη βουλευτική μου έδρα

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδοχή" για να συνεχίσετε.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?