Πέμπτη, 3 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης στον Economist: «Στο δημοψήφισμα η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ»
Τζιτζικώστας: Ο τουρισμός στην Ευρώπη σπάει νέα ρεκόρ – Συμβάλλει στο 10% του ΑΕΠ της ΕΕ
Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Ιεράπετρα
Ιστορική μέρα για τον Άρη: Επίσημα σε εποχή Σιάο, εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση μετοχών στη μαγική ατμόσφαιρα του Παλέ 
Βουλή: Κατατέθηκε διάταξη για υποχρεωτικές κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο
ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση – «Να μην παγιωθεί η μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»
Οπαδική βία: Διυπουργική συνέντευξη – Οι επόμενες δέκα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
Κυβερνητικές πηγές: Στο ΠΑΣΟΚ διαβάζουν τα δημοσιεύματα εφημερίδων αποσπασματικά
Μέρκελ: «Με εντυπωσίασε η αντοχή των Ελλήνων με τα 60 ευρώ – Οι Γερμανοί δεν θα άντεχαν»
ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέοι διάλογοι για τα ρουσφέτια – Συνοδευτικά έγγραφα στη Βουλή
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

M. Χρυσοχοΐδης: Σύντομα νομοθετική πρωτοβουλία για τον Ρουβίκωνα

5 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Μέχρι το τέλος Μαρτίου τα Εξάρχεια θα έχουν καθαρίσει, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξη που έδωσε χτες το βράδυ στην εκπομπή «Αποτυπώματα» με τον Παύλο Τσίμα, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, κατά την οποία έστειλε μηνύματα για τους αλλοδαπούς που παρανομούν, τον Ρουβίκωνα, τα γεγονότα που σημάδεψαν την πολιτική του πορεία, τον πρώην συνεργάτη του Γιώργο Βασιλάκη που σκοτώθηκε από την έκρηξη παγιδευμένου φακέλου στο υπουργείο το 2010, για το μεταναστευτικό, αλλά και την επιλογή του να συνεργαστεί με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον οποίο «έχει ίδιες απόψεις στο θέμα της ασφάλειας».

Αναφερόμενος στον Ρουβίκωνα υπογράμμισε ότι «η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει» και συμπλήρωσε: «Πολύ σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις. Ο Ρουβίκωνας θα τιμωρηθεί αυστηρά αν δεν αλλάξει τακτική».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε αμετακίνητος από την σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία του και όπως είπε ήταν στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ από τότε που φορούσε κοντά παντελονάκια, αλλά πλέον αυτό «αποχώρησε οριστικά από την πολιτική σκηνή και ανήκει στην ιστορία».

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εποχή που ζούμε σαν την μεταπολίτευση και «μετάβαση στην κανονικότητα», κατά την οποία «καλούμαστε να κλείσουμε ένα κεφάλαιο που πόνεσε την Ελλάδα, μια εποχή που κυριάρχησαν οι ακραίοι με τον θυμό και τον παραλογισμό, που διατάραξαν την κοινωνία…» Σε αυτή την κανονικότητα δήλωσα παρών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «πολύ θράσος» σε ό,τι αφορά την κριτική που του ασκεί στο θέμα της χρήσης ναρκωτικών από τοξικομανείς σε κοινή θέα στην Αθήνα, ότι δίνει την εντύπωση ότι προέρχεται «από ακροδεξιό κόμμα» και υπερασπίστηκε την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι προωθεί την εφαρμογή των χώρων εποπτευόμενης χρήσης, ενώ ταυτόχρονα έχει καθαρίσει τις πιάτσες της Αθήνας.

Δήλωσε ότι αν γύριζε ο χρόνος πίσω θα δεχόταν ξανά να αναλάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς αισθάνεται πως έχει την ωριμότητα, την εμπειρία και την δυνατότητα «να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές, με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από πριν» και τόνισε ότι θα το κάνει «γιατί αισθάνεται ότι χρωστάει πάρα πολλά» στην κοινωνία.

Για τους αλλοδαπούς που παρανομούν ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «διάλεξαν λάθος χώρα και τόπο για να εγκληματούν» και συμπλήρωσε ότι «θα φύγουν από την χώρα» και μέχρι τότε «δεν πρόκειται ποτέ να αφεθούν ελεύθεροι, για λόγους προστασίας της κοινωνίας».

Με αφορμή τη χτεσινή συμπλοκή με νεκρό και τραυματία στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός ανέφερε ότι οι δράστες είναι γνωστοί και θα συλληφθούν και υπογράμμισε ότι «δέσμευση του και της κυβέρνησης, στους κατοίκους της Αθήνας και της Ελλάδας, είναι το έγκλημα αυτού του είδους θα εκλείψει από τη χώρα».

Επεσήμανε επίσης ότι για την εγκληματικότητα στη δυτική Αττική έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και οι αστυνομική παρουσία και επιχειρήσεις ενώ ο ίδιος θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους του ΔΕΔΗΕ για κλοπές καλωδίων, από τις οποίες το κράτος ζημιώνεται 22 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, καθώς και με τοπικούς παράγοντες, προσθέτοντας πως γίνεται καταγραφή των εγκληματικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Για τα Εξάρχεια ανέφερε ότι εδώ και 4-5 μήνες η αστυνομία είναι εκεί γι’ αυτό δεν υπάρχουν καψίματα από τους «μπαχαλάκηδες» και κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται καλύτερη στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως είπε στα Εξάρχεια τα προβλήματα ήταν δύο: Η ανομία με τις καταλήψεις και η εγκληματικότητα από τους αλλοδαπούς κυρίως με το εμπόριο ναρκωτικών, κλοπές κ.λ.π.

Από προχθές έφυγαν τα ΜΑΤ καθώς μπήκε σε εφαρμογή νέο σχέδιο με βάση το οποίο εκτιμάται ότι μέσα σε λίγες εβδομάδες η γειτονιά «θα αποδοθεί στους κατοίκους της και στον δήμο».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΣυνέντευξηΧρυσοχοΐδης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στη Βεργίνα τηλεόραση
Επόμενο άρθρο Η πρόταση Κικίλια στην Ευρώπη για τον κορωνοϊό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης στον Economist: «Στο δημοψήφισμα η Ελλάδα έφτασε ένα βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ»
9 λεπτά ago
Τζιτζικώστας: Ο τουρισμός στην Ευρώπη σπάει νέα ρεκόρ – Συμβάλλει στο 10% του ΑΕΠ της ΕΕ
13 λεπτά ago
Ολονύχτια μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Ιεράπετρα
16 λεπτά ago
Ιστορική μέρα για τον Άρη: Επίσημα σε εποχή Σιάο, εγκρίθηκε ομόφωνα η μεταβίβαση μετοχών στη μαγική ατμόσφαιρα του Παλέ 
20 λεπτά ago
Βουλή: Κατατέθηκε διάταξη για υποχρεωτικές κρατικές δημοσιεύσεις στον περιφερειακό Τύπο
3 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΣΕΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση – «Να μην παγιωθεί η μεταναστευτική οδός προς την Κρήτη»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οπαδική βία: Διυπουργική συνέντευξη – Οι επόμενες δέκα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβερνητικές πηγές: Στο ΠΑΣΟΚ διαβάζουν τα δημοσιεύματα εφημερίδων αποσπασματικά

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέρκελ: «Με εντυπωσίασε η αντοχή των Ελλήνων με τα 60 ευρώ – Οι Γερμανοί δεν θα άντεχαν»

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?