«Η πανδημία δεν έχει νικηθεί και δεν θα κουραστώ να λέω στους Έλληνες ότι δεν πρέπει να γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε υπερβολικά», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε σήμερα το απόγευμα με τον ιστορικό, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Stanford, Νίαλ Φέργκιουσον στο πλαίσιο του Φόρουμ των Δελφών. Ο πρωθυπουργός επισήμανε με έμφαση ότι πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας που προτείνουν οι ειδικοί και χαρακτήρισε “ εξαιρετική” τη δουλειά που έγινε για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
«Να είμαστε προσεκτικοί, να φοράμε μάσκες όπου οι ειδικοί μας λένε ότι χρειάζεται -στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή μέρη όπου πρέπει να έχουμε στενές επαφές- να προσέχουμε τα ευάλωτα πρόσωπα και να έχουμε καλές επιδόσεις στην ιχνηλάτηση επαφών. Κάναμε εξαιρετική δουλειά στην ιχνηλάτηση στην Ελλάδα και καταφέραμε να κρατήσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων σε χαμηλά επίπεδα», είπε χαρακτηριστικά.
«. Στον αντίποδα, η Ελλάδα υπέγραψε συμφωνία με την Ιταλία για την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών, σεβόμενη πλήρως το Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Έτσι λύνουμε τα προβλήματα στην γειτονιά μας».

