Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχω πρόθεση να δώσω περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός»

Δημοσιεύθηκε: 17/01/2026 11:57
Μοιραστείτε το
10 Ελάχιστη ανάγνωση
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχω πρόθεση να δώσω περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός»
Κ. Μητσοτάκης: «Δεν έχω πρόθεση να δώσω περισσότερα χρήματα στους αγρότες από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για όλα τα επίκαιρα ζητήματα παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο τηλεοπτικό κανάλι Alpha και τον Νίκο Μάνεση.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αγροτικό ζήτημα και την επικείμενη συνάντηση με εκπροσώπους, στην ελληνική οικονομία και το πολιτικό σκηνικό καθώς και στα ελληνοτουρκικά.

Αναφερόμενος στην άφιξη της φρεγάτας Κίμων είπε πως ήταν μια μέρα όμορφη, ελπίδας και αυτοπεποίθησης. Υπενθύμισε ότι είναι η πρώτη από τις τέσσερις φρεγάτες Μπελαρά που θα πάρουμε και αποτελεί σύμβολο ισχυρής Ελλάδας. «Απαραίτητη επένδυση ώστε όλες και όλοι να αισθανόμαστε ασφαλείς και η χώρα μας να είναι πυλώνας σταθερότητας σε μια ταραγμένη περιοχή», τόνισε σημειώνοντας ότι έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Μιλάμε για τα F35 της θάλασσας», ανέφερε και δήλωσε πως του έκανε εντύπωση το καλά εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό. Για τα περί συνάντησής του με τον Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η ημερομηνία δεν έχει κλειδώσει. «Ευελπιστούμε ότι θα είναι στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου», τόνισε.

«Η Ελλάδα προσέρχεται στις συζητήσεις για το ένα και μόνο ζήτημα, η οριοθέτηση της θαλάσσιας ζώνης. Θα πρέπει η Tουρκία να αποστεί από μια σειρά διεκδικήσεων οι οποίες είναι παντελώς ανυπόστατες», σημείωσε. «Και να διαφωνούμε αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε διαρκώς στα κόκκινα», πρόσθεσε ενώ αναφέρθηκε και στο πλαίσιο συνεργασίας σε θέματα όπως το μεταναστευτικό. «Εγώ θα πάω στην Τουρκία ως επικεφαλής υπουργικής αντιπροσωπείας για να συζητήσουμε και τα μεγάλα και τα επί μέρους κάθε υπουργού», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τον Έντι Ράμα είπε ότι μερικές φορές του ξεφεύγουν πράγματα που δεν πρέπει να τα λέει. «Είπε μια χοντράδα. Νομίζω το κατάλαβε. Ξέρει ότι και η πορεία της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνάει μέσα από την Ελλάδα. Κρατώ τη διόρθωση. Ήταν άστοχη δήλωση. Καλύτερα να την αφήσουμε πίσω μας», πρόσθεσε.

Για τη συνάντηση με τους αγρότες

«Θα τους ακούσω. Δεν έχω διάθεση να δώσω περισσότερα χρήματα από αυτά που επιβάλλει ο προϋπολογισμός, επιβάλλει η κοινωνική δικαιοσύνη και επιτρέπει η Ευρώπη», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα με τους αγρότες των μπλόκων.

Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Alpha και αναφερόμενος στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και στην εξεταστική είπε ότι καλώς έγινε έστω και αν μερικές φορές η εικόνα η οποία βγήκε ήταν πραγματικά θλιβερή. «Υπάρχει ένα πρόβλημα με τις εξεταστικές ότι κάθε βουλευτής και αρχηγός επιδιώκει τα 10 δευτερόλεπτα του “τικ τοκ”. Παρά ταύτα ήρθαν όλοι, βγήκαν χρήσιμα συμπεράσματα. Έχουμε ευθύνη που δεν αντιμετωπίσαμε νωρίτερα το πρόβλημα, το αντιμετωπίζουμε τώρα», ανέφερε.

Ερωτηθείς για τον κ. Ανεστίδη είπε «δεν θέλω να πω τίποτα» και πως «δεν είναι αυτή η εικόνα του πρωτογενούς τομέα». Για τη συμφωνία Mercosur ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα που έρχονται στην Ευρώπη ελέγχονται ενώ υπάρχει πλαίσιο ελέγχου και στις τιμές. Σημείωσε ότι θα είναι προστατευμένα ελληνικά προϊόντα όπως η φέτα. «Είναι μια ωφέλιμη συμφωνία η οποία υπάρχει στο τραπέζι από το 2019», επισήμανε.

Ο πρωθυπουργός για το πρόβλημα της ευλογιάς είπε ότι η κυβέρνηση στήριξε τους κτηνοτρόφους. «Υπάρχει παραφιλολογία για το εμβόλιο. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή κτηνιατρική σχολή ή σοβαρός επιστήμονας που να εισηγείται να κάνουμε εμβόλιο γιατί μετά η ευλογιά θα γίνει ενδημική και δεν θα μπορούμε να εξάγουμε τα προϊόντα μας. Να εφαρμόσουμε τα πρωτόκολλα», τόνισε.

Σημαντικές αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων στον φετινό προϋπολογισμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως είμαστε στην αρχή εφαρμογής του προϋπολογισμού για το 2026 με σημαντικές αυξήσεις μισθών και μειώσεις φόρων. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε αναλυτικά στα σχετικά μέτρα και είπε πως οι πολίτες θα βλέπουν συνολικό αποτύπωμα στήριξης του διαθέσιμου εισοδήματος.

Πρόσθεσε πως έχουν μειωθεί και έμμεσοι φόροι αλλά «η έμφασή μας για το 2026 είναι οι μειώσεις στους άμεσους φόρους». Για την ακρίβεια και τις διαφορές από χωράφι στο ράφι, ο κ. Μητσοτάκης είπε όσο περιορίζεται ο αριθμός των μεσαζόντων τόσο καλύτερο για τον καταναλωτή.

«Μας ενδιαφέρει να υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός και καλύτερος έλεγχος της αγοράς», σημείωσε και αναφέρθηκε στην αρχή του καταναλωτή. Φέρνοντας ως παράδειγμα τις αυξήσεις στο μοσχάρι είπε ότι υπάρχει παγκόσμια αύξηση της τιμής του. «Έχει σημασία να καταλάβουμε που μπορούμε να παρέμβουμε και που δεν μπορούμε να παρέμβουμε», υπογράμμισε. Για τον 13ο και 14ο μισθό ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «δεν είναι στον προγραμματισμό μας». Επισήμανε ότι έχουν γίνει αυξήσεις στο δημόσιο σε όλες του τις εκφάνσεις. «Δεν μπορούμε να δώσουμε 13ο και 14ο μισθό έτσι όπως το εννοεί η αντιπολίτευση», σημείωσε.

Κληθείς να σχολιάσει όσα ακούγονται για κόμμα της κας Καρυστιανού είπε ότι «είναι παράξενο να μετρούνται κόμματα που δεν έχουν καν δημιουργηθεί, έγινε και με τον κ. Τσίπρα». Πρόσθεσε ότι «υπάρχει απόσταση να είσαι γονιός θύματος μιας τραγωδίας και αρχηγός κόμματος».

Για τις εκλογές είπε ότι θα γίνουν την άνοιξη του 2027 και είπε πως είναι χρήσιμο να μιλάει με τους πολίτες από κοντά. «Ειδικά για το ΕΣΥ γίνεται μεγάλη προσπάθεια», ανέφερε και μίλησε σε συγκεκριμένες αλλαγές. «Το ΕΣΥ αλλάζει. Προσλαμβάνουμε προσωπικό, όχι όσο θα θέλαμε. Για τους νοσηλευτές έχουμε έλλειψη. Είναι μια καριέρα πάντα σε ζήτηση. Είναι βέβαιο ότι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες θα χρειαζόμαστε από όσους έχουμε σήμερα», πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας είπε ότι «απέχουμε ένα χρόνο και από τις εκλογές και στην πολιτική ένας χρόνος είναι ένας αιώνας». «Και πριν τις εκλογές του 2023 έδειχναν τη ΝΔ στο 32 33%. Πιστεύω στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις γιατί εξυπηρετούν καλύτερα την υλοποίηση μεταρρυθμιστικής ατζέντας. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα καθορίσει – δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου – αν η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αυτοδύναμη ή συνεργασίας», τόνισε.

Ερωτηθείς αν δεν είναι αυτοδύναμη η επόμενη κυβέρνηση τίθεται και θέμα ηγεσίας είπε πως «με πάτε μακριά, κανείς δεν είναι ισόβιος». Πρόσθεσε πως «όλοι ανά πάσα στιγμή κρινόμαστε από τα αποτελέσματα, φιλοδοξώ να διεκδικήσουμε μια τρίτη τετραετία». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση μιλώντας για σημαντικές αλλαγές όπως το άρθρο 16 και η μονιμότητα.

Για το Εθνικό Απολυτήριο και αν θα οδηγήσει σε περισσότερα φροντιστήρια, είπε ότι έχει ζητήσει από την υπουργό παιδείας να ξεκινήσει διάλογος για το νέο λύκειο ώστε να μπορούμε στο φθινόπωρο να φτάσουμε σε ένα πλαίσιο το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά.

Σχετικά με το ζήτημα της βίας στους νέους αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προγράμματα ψυχικής υγείας ενώ είπε ότι σκεφτόμαστε το παράδειγμα της Αυστραλίας για τα social media από την ηλικία των 15. «Δεν θέλω τα παιδιά να είναι κολλημένα σε μια οθόνη. Είναι πρόβλημα. Δεν αφορά μόνο τα παιδιά, αφορά και εμάς», σημείωσε. Αναφερόμενος στην οδική ασφάλεια επισήμανε ότι για πρώτη φορά είχαμε μείωση τα θανατηφόρα τροχαία με 150 λιγότερους νεκρούς και πως μπορούμε να πάμε καλύτερα. «Η τεχνολογία λύνει πολλά τέτοια ζητήματα και τελικά όλοι προσαρμοζόμαστε και αλλάζουμε τη συμπεριφορά μας», πρόσθεσε ενώ ειδικά για τα αλκοτέστ είπε ότι οι πολίτες λένε μπράβο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Κυριάκος Μητσοτάκης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Εξαφάνιση 16χρονης: Σχεδιασμένη η απομάκρυνση από το σπίτι – Οι καταγγελίες κατά του πατέρα της Εξαφάνιση 16χρονης: Σχεδιασμένη η απομάκρυνση από το σπίτι – Οι καταγγελίες κατά του πατέρα της
Επόμενο άρθρο Κρήτη: 70χρονη έπεσε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου του σπιτιού της Κρήτη: 70χρονη έπεσε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου του σπιτιού της
4 Σχόλια
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    17 Ιανουαρίου 2026 στις 10:47

    Για τους Πακιστανούς έχει για τους τραπεζίτες έχει για τους Ουκρανούς έχει για τους Έλληνες όχι…

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    17 Ιανουαρίου 2026 στις 10:51

    https://youtube.com/shorts/mXWa_e9_6E8?si=gYwH53RU0M_Yjcm7😎

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;; #νδ_σκανδαλα #news #οπεκεπε
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    17 Ιανουαρίου 2026 στις 10:58
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2138892956885007&set=p.2138892956885007&type=3
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    17 Ιανουαρίου 2026 στις 11:31

    Πρόθεση!
    Διάθεση ίσως? Η κάτι άλλο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χατζηδάκης: Ο πολίτης δεν θα είναι πλέον στο σκοτάδι για την πορεία των υποθέσεών του με το Δημόσιο
6 Ιουνίου 2026
Πέρκα: Ο Τσίπρας κάνει το αρχηγικό κόμμα που ήθελε από το 2019, η ΕΛΑΣ δεν είναι συμπαράταξη αλλά ενός ανδρός αρχή
6 Ιουνίου 2026
Αντώνης Σαμαράς: Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ίδρυσης κόμματος – “Θα τα πούμε το απόγευμα”
6 Ιουνίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Αυτή είναι η «σκιώδης κυβέρνηση» – Ποια πρόσωπα επέλεξε ο Ν. Ανδρουλάκης
5 Ιουνίου 2026
Γεραπετρίτης: Μονομερείς ενέργειες στο πεδίο του Δικαίου της Θάλασσας δεν παράγουν δίκαιο, ούτε δημιουργούν τετελεσμένα
5 Ιουνίου 2026

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον Μανταμάδο

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον ΜανταμάδοΜε κάθε επισημότητα και…

Newsroom

Βεργίνα TV: Στο μικροσκόπιο η υπόθεση «Σάντη» – Πολιτικές προεκτάσεις και ερωτήματα για τις καταγγελίες στην Κύπρο

Στην επικαιρότητα και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο επικεντρώθηκε η χθεσινή εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου…

Αλεξία Χαρακίδα

«Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη: Από την υποδοχή του Αγίου Φωτός, στην κατάνυξη της Μητρόπολης με τον Φιλόθεο και το Αναστάσιμο μήνυμα στους Ταξιάρχες

Θεσσαλονίκη: Το Φως της Ανάστασης στην Καρδιά της Πόλης και οι Αποκλειστικές Στιγμές του «tiSimβενη»…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πολάκης κατά Φάμελλου: “Έχει μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα-τράνζιτ”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: Εγκρίθηκε η εισήγηση Φάμελλου

News Room
Αιχμές Δούκα κατά Ανδρουλάκη: Δεν πείθουμε -Αυτονομία δε σημαίνει κλείνομαι στο καβούκι μου, «Πρέπει να πούμε με ποιους θα πάμε και με ποιους θα αφήσουμε«
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Η νέα κυβερνητική «ομάδα κρούσης», ο διάλογος Δούκα – Ανδρουλάκη και το μήνυμα ενότητας

News Room
Μαρία Καρυστιανού: Με προβληματίζει η αντίδραση ορισμένων συγγενών θυμάτων στην οργάνωση κινήματος κατά της διαφθοράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καρυστιανού: Ο Τσίπρας λέει ψέματα, μπορεί εύκολα το «όχι» να το κάνει «ναι» – Θα έχουμε αυτοδυναμία την επομένη των εκλογών

News Room
Τσουκαλάς: Πρώτη φορά κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή ιδιώτες πιθανώς κατασκόπευαν στη χώρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η ακρίβεια είναι αποτέλεσμα αποτυχημένων κυβερνητικών επιλογών

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδοχή" για να συνεχίσετε.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?