FIAT: “Το μέλλον μας είναι στα μικρά αυτοκίνητα”

Η ιταλική φίρμα θα περιοριστεί στα μικρά μοντέλα από 3,5 έως 4,5 m, με κύριους άξονες ένα νέο, ηλεκτρικό 500 κι ένα καινούργιο Panda.

Το νέο FIAT 500 αναμένεται να είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο και να παρουσιαστεί στα μέσα του 2020, προαναγγέλλοντας την αναγέννηση της φίρμας με πέντε καινούργια μοντέλα.

Πέρα από τα νέα 500 και Panda θα παρουσιαστεί απόγονος του μικρού, κλασικού στέισον 500 Giardiniera, ένα νέο 500 Χ και ο διάδοχος του σημερινού Tipo, που αναμένεται να έχει τη μορφή SUV.

Η στρατηγική αυτή της FIAT συζητήθηκε σε συνάντηση κορυφαίου επιπέδου, τον περασμένο μήνα, στο σχεδιαστικό κέντρο της FCA στο Τορίνο, όπου πρωτοστάτησε ο CEO της FIAT, Olivier François.

Μιλώντας στους συνεργάτες του AUTOCAR, o Olivier François είπε: «Η FIAT έχει διπλή αποστολή. Η αστική κινητικότητα είναι πρωταρχική σήμερα, όμως συγχρόνως σημαίνει και οικογενειακή μετακίνηση. Στη νότια Ευρώπη αυτό αληθεύει ακόμη περισσότερο».

Αυτό σημαίνει ότι η FIAT θα συνεχίσει να προσφέρει μικρά αυτοκίνητα όπως το Panda και το 500, με τα οποία κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου αυτά τα δύο μοντέλα αντιστοιχούν στο ένα τρίτο των πωλήσεων στα αυτοκίνητα πόλης. Θα προσφέρει όμως και μεγαλύτερα μοντέλα για τις ανάγκες μιας οικογένειας.