Σάββατο, 22 Νοε 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Με το πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ» στηρίζουμε το μέσο νοικοκυριό

7 μήνες πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Στο στεγαστικό πρόγραμμα “Σπίτι μου ΙΙ” και σε άλλες πρωτοβουλίες του υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, αναφέρθηκε σήμερα η Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στο Action 24.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας υπογράμμισε πως το “Σπίτι μου ΙΙ” αποτελεί συνέχεια του πρώτου πολύ επιτυχημένου κύκλου, καθώς από το 1 δισ. ευρώ που διατέθηκε για την επιδότηση στεγαστικών δανείων σε νέους και νέες, έχουν ήδη αξιοποιηθεί πάνω από 900 εκατ. ευρώ, δηλαδή, ξεπέρασε το 90% απορρόφησης. “Διπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό, από 1 στα 2 δισ. ευρώ, αυξήσαμε το πλαφόν της αξίας αγοράς κατοικίας από τις 200.000 στις 250.000 ευρώ και ανεβάσαμε το ηλικιακό όριο συμμετοχής από τα 39 στα 50 έτη. Περισσότεροι δικαιούχοι, περισσότερα χρήματα, πιο ελαστικά κριτήρια”, είπε.

Σχετικά με την πορεία του προγράμματος, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε ότι μέσα σε μόλις 2,5 μήνες έχουν ήδη προεγκριθεί περισσότερες από 4.600 αιτήσεις, όταν το αντίστοιχο διάστημα εφαρμογής του πρώτου κύκλου, “Σπίτι μου Ι”, είχαν προεγκριθεί 3.500 αιτήσεις.

Για την κριτική περί υψηλών τιμών και παλαιότητας ακινήτων, η υπουργός απάντησε: “Το 85% των σπιτιών που έχουν υπαχθεί είναι χτισμένα το 1985. Δεν υπάρχουν πολλά νέα ακίνητα στην Ελλάδα, ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής. Κι αυτό είναι μέρος του προβλήματος – δεν αυξάνεται η προσφορά, άρα και δεν μειώνονται οι τιμές.”

Επίσης διευκρίνισε ότι δεν παρατηρήθηκε αύξηση τιμών εξαιτίας του προγράμματος: “Τα σπίτια τα οποία εντάσσονται στην περίμετρο υπαγωγής στο “Σπίτι μου ΙΙ”, δηλαδή αυτά που είναι επιλέξιμα, έχουν την ίδια αυξητική τάση με την υπόλοιπη αγορά. Το 2023 ήταν 3,3%, το 2024 έπεσε στο 1,1% σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.”, για να προσθέσει ότι με το εν λόγω πρόγραμμα “στηρίζουμε το μέσο νοικοκυριό, δεν ερχόμαστε να βοηθήσουμε αυτόν ο οποίος έχει πολύ υψηλό εισόδημα”.

Δημογραφικό

Στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, η υπουργός τόνισε ότι «εξετάζονται επιπλέον μέτρα, με στόχο τη στήριξη των νέων. Η στέγαση και η δυνατότητα δημιουργίας οικογένειας από μικρότερη ηλικία είναι δύο βασικές προϋποθέσεις για την αναστροφή της αρνητικής δημογραφικής τάσης».

Όπως επισήμανε: «Εξετάζουμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε με στοχευμένες πολιτικές, τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής στήριξης και των φοροελαφρύνσεων όσο και στο στεγαστικό κομμάτι. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τη δυνατότητα των νέων να αποκτήσουν τη δική τους κατοικία και να ξεκινήσουν να κάνουν οικογένεια από νεαρότερη ηλικία για να βοηθήσουμε και εμείς έτσι στην αντιστροφή της αρνητικής δημογραφικής τάσης της χώρας».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΔημοφιλήΔόμνα Μιχαηλίδου
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0: Εμφατικό πρώτο βήμα από τις «ερυθρόλευκες» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος
Επόμενο άρθρο Πασχαλινό τραπέζι 2025: Αρνί και κατσίκι στη Βαρβάκειο με 1 ευρώ αύξηση

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Παπαθανάσης: Η Ελλάδα υπέρ μιας Πολιτικής Συνοχής που διασφαλίζει την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από επαρκή χρηματοδότηση μακροπρόθεσμων επενδύσεων
1 ώρα πριν
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πληρώθηκαν ενισχύσεις σε περισσότερους από 80.000 αγρότες
5 ώρες πριν
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
12 ώρες πριν
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
14 ώρες πριν
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
14 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Newsroom
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση η αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις Ζαχάροβα: «Απειλές κατά κυρίαρχων κρατών απορρίπτονται αυτοδικαίως»

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?