Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για τους δύο κύριους τρόπους ενίσχυσης του εισοδήματος των πολιτών.
Ο κύριος Χατζηδάκης τόνισε ότι η ηγεσία της χώρας αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τα ζητήματα διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ. «Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα. Πρόκειται για ένα κομμάτι του βαθέως κράτους που δεν έχουμε καταφέρει να διαχειριστούμε πλήρως, αλλά η κυβέρνηση έχει δράσει άμεσα μετά τις αποκαλύψεις», είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Στο πλαίσιο αυτό, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος προχώρησε στη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων της πολιτεύτριας της ΝΔ Πόπης Σεμερτζίδου, μεταξύ των οποίων πολυτελή οχήματα, 11 ακίνητα και περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Χατζηδάκης κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλάβει και εκείνη τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων πριν ασκήσει κριτική, υπενθυμίζοντας ότι έχει συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για τη διερεύνηση όλων των περιστατικών. «Η ΝΔ δεν κρύβει τίποτα. Οι συνεδριάσεις της εξεταστικής θα είναι δημόσιες και κάθε κόμμα μπορεί να παρουσιάσει τα στοιχεία του», πρόσθεσε.
Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη ΔΕΘ, ο αντιπρόεδρος τόνισε ότι η μείωση του ΦΠΑ στοχεύει στη μείωση των τιμών βασικών αγαθών και υπηρεσιών, ωστόσο επισήμανε ότι η επίτευξη αυτού εξαρτάται από ενδιάμεσους παράγοντες. Αντίθετα, η μείωση των άμεσων φόρων προσφέρει απευθείας περισσότερα χρήματα στα νοικοκυριά. «Προτιμούμε οι πολίτες να λαμβάνουν το ποσό κατευθείαν στην τσέπη τους», είπε.


.Ναι από ενίσχυση σε ενίσχυση μας έχετε…Μόνο που τα μιστα δεν φτάνουν το ΑΕΠ…. δηλαδή οι αυξήσεις του 200%δεν συνάδουν με τα ψίχουλα που μοιράζετε… Ζητιάνοι δεν είμαστε ούτε θα γίνουμε πίσω πίσω…Έχετε το υπόψιν πριν το πολιτικό κόστος ξεπεράσει τις προσδοκίες σας… Άιντε μπράβο!!!
Μπήκες και εσύ στην εγκληματική οργανωση
Βρε πρωί πρωί μην με ζαλίζεις τα όργανα μου
Έκανε μεγάλη περιουσία. Θα μας τη μοιράσει;
ΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΑΕΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΨΗ.
Ρεε τενεκε ξεγανωτε