«Τα ΕΛΤΑ έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας» επέμεινε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης, ωστόσο επεσήμανε ότι ήταν ανεπαρκείς οι επικοινωνιακοί χειρισμοί της διοίκησης.
«Κάτι χρήσιμο δεν επικοινωνήθηκε σωστά» είπε στο OPEN για να προσθέσει: «Η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει κάνει πολύ σοβαρή δουλειά, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε ένα έλλειμμα επικοινωνίας. Στη σύσκεψη που προηγήθηκε με τους συναρμόδιους υπουργούς, παρουσιάστηκε το πρόβλημα και ειπώθηκε σαφώς στη διοίκηση του Υπερταμείου και των ΕΛΤΑ να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, αφού όμως προηγουμένως εξηγήσουν γιατί γίνεται και γιατί δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Ανεξάρτητα όμως από το πώς τοποθετείται καθένας, το πρόβλημα δεν διαγράφεται. Και αν δεν γίνει παρέμβαση, σε κάποιους μήνες δεν θα μπορούν τα ΕΛΤΑ να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης επανέλαβε ότι «τα ΕΛΤΑ έχουν πρόβλημα βιωσιμότητας, όπως άλλωστε υποστήριξε ο Υπουργός Οικονομικών στη Βουλή και όπως υποστηρίζει ολόκληρη η κυβέρνηση. Συμφωνήθηκε να προχωρήσουμε με μία κατεύθυνση εξυγίανσης. Από εκεί και πέρα, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί οι οποίοι έγιναν για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και την επεξήγηση του προβλήματος δεν ήταν καθόλου επαρκείς».
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι η ταχυδρομική αγορά είναι φθίνουσα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη. «Τα καταστήματα των ταχυδρομείων κλείνουν το ένα μετά το άλλο, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στη Μεγάλη Βρετανία έχει κλείσει το 100% και λειτουργούν με πρακτορεία και συνεργάτες. Το ίδιο στην Δανία, τη Σουηδία, σε άλλες χώρες έχουν κλείσει σε ποσοστό 60-70 %. Και στην Ελλάδα το 2023 έγιναν παρεμβάσεις, έκλεισαν καταστήματα και αντικαταστάθηκαν με πρακτορεία αλλά τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί δείχνουν ότι τα καταστήματα σήμερα έχουν το 10% των εσόδων των ΕΛΤΑ και το 50% των εξόδων».
«Κομφούζιο» στα ΕΛΤΑ: Πολίτες φτάνουν στα κλειστά καταστήματα -«Δεν το γνωρίζαμε» [βίντεο]
Στο ερώτημα γιατί τα ΕΛΤΑ δεν μπορούν να ενισχυθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι από το 2008 λειτουργούν στην ελεύθερη αγορά και οι κρατικές επιδοτήσεις δεν επιτρέπονται από τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το κράτος μπορεί να δίνει επιδοτήσεις για τη λεγόμενη καθολική υπηρεσία επειδή τα ΕΛΤΑ – και μόνον αυτά – καλύπτουν όλες τις περιοχές της χώρας. Τα τελευταία χρόνια υπήρξαν προσφυγές ανταγωνιστών των ΕΛΤΑ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία δεν έχει συμφωνήσει να καταβληθεί η καθολική υπηρεσία. Γι’ αυτό τα ΕΛΤΑ θα έχουν σε λίγους μήνες πρόβλημα στην καταβολή των μισθών και γι’ αυτό πρότειναν να γίνουν περικοπές, χωρίς να θίγονται οι μόνιμοι εργαζόμενοι. Αντιθέτως, αλλάζει το μοντέλο, ενισχύεται ο ρόλος του ταχυδρόμου, θα υπάρχουν και τηλεφωνικά ραντεβού με ταχυδρόμους και επίσης όπως έχει γίνει ήδη σε πάνω από 400 περιπτώσεις θα γίνει προσπάθεια να προχωρήσει η δημιουργία πρακτορείων σε βιβλιοπωλεία, μικρά καταστήματα κλπ.».
«Το σημαντικό» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, «είναι το τι θα γίνει από εδώ και πέρα γιατί αυτοί που προτείνουν να μη γίνει τίποτα, ουσιαστικά εισηγούνται το κλείσιμο των ΕΛΤΑ. Θα δούμε τους Δημάρχους και τους τοπικούς φορείς, θα εξηγηθεί το πρόβλημα και όπου χρειάζεται και μπορεί να γίνει, θα υπάρξουν διορθωτικές κινήσεις».
Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αύριο στην Κομισιόν το σχέδιο δράσης, ελπίζω να προχωρήσουμε χωρίς αναταράξεις
Για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι μέχρι αύριο 4 Νοεμβρίου θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Σχέδιο Δράσης. «Υπάρχει μια προσυνεννόηση και πιστεύω – βεβαίως δεν μιλώ εκ μέρους της ΕΕ – ότι θα προχωρήσουμε μπροστά χωρίς αναταράξεις. Το βασικό είναι ότι μέχρι αύριο πρέπει να κλείσει το θέμα του ΟΣΔΕ στο οποίο, μέχρι να πάμε το 2026 σε ένα πλήρως καινούργιο σύστημα, αλλάζουν 3 πράγματα, σε σχέση τα γεωχωρικά δεδομένα για τα χωράφια, το σύστημα καταγραφής των ζώων και τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων. Για τα χωράφια βασιζόμαστε σε ένα έγγραφο της Εφορίας, το ΑΤΑΚ και για τον αριθμό των ζώων θα βασιστούμε σε τεκμήρια όπως οι ζωοτροφές που αγόρασαν, το κρέας και το γάλα που πούλησαν».
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι όσοι δεν έκαναν ακριβείς δηλώσεις, θα δουν να περιορίζονται οι επιδοτήσεις, ωστόσο δεν θα περιοριστεί το συνολικό κονδύλι για τη χώρα. «Το ποσό το οποίο θα περισσέψει θα επιχειρήσουμε να κατανεμηθεί με τη λεγόμενη συνδεδεμένη ενίσχυση και τα οικολογικά σχήματα. Επομένως οι έντιμοι αγρότες θα μπορούν να δουν και περισσότερα χρήματα σε σχέση με πέρυσι. Η προσπάθεια αυτή τελικά ξεχωρίζει την ήρα από το στάρι και λειτουργεί υπέρ των έντιμων παραγωγών».
Σε ερώτηση για την λεγόμενη «τεχνική λύση» ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι στο εξής θα λαμβάνεται υπόψη μόνο για τις όμορες περιφερειακές ενότητες. Σημείωσε πάντως ότι η τεχνική λύση εφαρμόζεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ενώ είχε γίνει αποδεκτή από την ΕΕ τόσο επί ΣΥΡΙΖΑ όσο και επί ΝΔ, «όμως το πράγμα παράγινε».
Ο κ. Χατζηδάκης επανέλαβε τη σύσταση προς τους κτηνοτρόφους, να συμμορφώνονται προς τις οδηγίες των καθηγητών κτηνιατρικής που έχουν εκδοθεί σε σχέση με την ευλογιά, δήλωσε εκ νέου ανοιχτός σε συνάντηση με τους αγρότες και κατέληξε:
«Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα και θα ήταν παράδοξο αν φανταζόταν κανείς ότι δεν θα υπήρχαν δυσκολίες. Γίνεται παράλληλα η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, έχουμε τις συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είχαμε τις τελευταίες μέρες ελέγχους από ευρωπαϊκά όργανα, που κι αυτό επιβαρύνει τις διαδικασίες και ταυτόχρονα από την οικονομική αστυνομία. Οι δηλώσεις φέτος υποβάλλονταν μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Κάνουμε καθημερινά ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτή η προσπάθεια να καταλήξει σε ένα θετικό αποτέλεσμα».


Ξεφτυλας
Εγκληματίας είναι το λαμόγιο αυτό
Χάχαχα,,,, καλώ, πες μας κι άλλα
μου αρέσεις, ήθελα να ξερα αυτά που λες τα πιστεύεις και σου ο ίδιος μπορεί
Συλεκτικοτατος πουστης
Τα έχετε ξεπουλήσει,κάψει,πλημμυρίσει φτωχοποιησει ΌΛΑ!!!!
ΚΑΛΑ και ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣ/ΚΗΣ…….
https://youtu.be/Zqa4Q_WI2Z4?si=hPCjyJS9iwXRipnv🤨🥄🤨
κηφηνααααααααααααααααα
Κάθονται σε μια καρέκλα αυτοί εκεί οι περίσοτερει που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους κ λένε. Λένε. Τον απλό κοσμάκη κ ηλικιωμένους πως τους σκέφτονται. Χατζηδάκης μόνο για καρέκλα αγανακτισε ο κόσμος με όλα κ πολλά άλλα που γίνονται εδώ. Καλά λέει ο κόσμος. Λαθρομετανάστες ζει μόνο. Την καρέκλα σκέφτονται πολλοί κ τελειώνουν την Ελλάδα κ τους Έλληνες..
Κ Στεργιε που να περισεψουν με αυτά που γίνονται. Έχουμε τα μενού του λαθροεισβολεα κ τα λεφτά που περνούν. Κ Στεργιε στο σπίτι σας κλεινενετε τοις πόρτες φυσικά. Αυτή τη χώρα τα σύνορα της πως φυλάσσονται!? Τραγικές καταστάσεις.
Επικοινωνιακό έλλειμμα. Τι λες ρε βλακόμουτρο , κοπροσκυλο;
Ο δολοφόνος των οργανισμών
Ο νεκροθάφτης των δημοσίων οργανισμών. Αντε το νερό έμεινε και τελειώνεις
Την διοίκηση ποιός την διόρισε; Ο Τραμπ;
Τό μεγαλύτερο λαμόγιο πούλησε ΔΕΗ για φτηνό ρεύμα Ολυμπιακή για να φτιάχνει δέκα νοσοκομεία τό χρόνο και μετά έκλεισε και επτά
Όλα θα τα κλείσετε,το καθένα με την σειρά του, εσύ Χατζιδάκι έχεις γίνει μεγιστάνας μέσα σε λίγα χρόνια, βρακί δεν είχες να φορέσεις, τόρα είσαι πάμπλουτος
Ναι, δεν έχουν “ομάδα αλήθειας”!
Και βέβαια αυτοί φταίνε ως γνωστόν! Οι πάνω από αυτούς εκτός από το ανεύθυνον έχουν κι ακαταδίωκτο οπότε δεν φταίνε ποτέ!!
Αυτός ήταν ο καριολης που έλεγε ότι για κάθε δημόσια επιχείρηση που θα κλείνουμε θα κατασκευάζεται και ένα νέο νοσοκομείο !! Καλά του έκαναν την μούρη πατζάρι.
Ο άεργος …. Ρε που μπλέξαμε
Επικοινωνιακό έλλειμμα έχουν στο μυαλό τους..η συμμορία του Κούλη.
Πόσο μ……ία άπλυτα εισται ούτε ο Νείλος δεν σας ξεπλενει. ΕΡΠΕΤΆ.
Έχετε όλοι σας θέματα . Δυστυχώς την πληρώνουμε όλοι οι πολίτες ,πολύ ακριβά . Πάρτε την πολιτική σας και τα όλα τα προβλήματα σας και φύγετε …
Ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ λέγεται Γρηγόριος Σκλήκας και αμείβεται με 225.000 ευρώ μισθό το χρόνο, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία των ΕΛΤΑ !
Αυτονόητο (;) ότι διορίστηκε από την συμμορία του Μητσοτάκη χωρίς ΑΣΕΠ !
Οι Γενικοί διευθυντές και διευθυντές , πέραν του μισθού τους ψωνίζουν με κάρτες δωρεάν 1500 και 1000 ευρώ επιπλέον τον μήνα, και δωρεάν καύσιμα.
Τι ψηφίσατε ρε γίδια;;;;
ΠΌΣΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΤΟ ΜΉΝΑ ΤΑ ΕΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΉΡΙΟ ΠΟΎ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΆ ΓΡΑΦΕΊΑ ΤΟΥΣ ?
Συμμορία