Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα -Βροχερό το σκηνικό τα Χριστούγεννα, δείτε αναλυτικά

Δημοσιεύθηκε: 23/12/2025 08:16
Μοιραστείτε το
13 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Βροχερό θα είναι και σήμερα το σκηνικό του καιρού σε διάφορες περιοχές της χώρας, με ισχυρούς ανέμους 7 μποφόρ και τη θερμοκρασία έως 18 βαθμούς, ενώ «κλείδωσε» ο καιρός για τα φετινά Χριστούγεννα.

Με τι καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα -Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο καιρός δεν θα είναι σύμμαχος, αλλά ούτε απαγορευτικός για τις βόλτες και τα ταξίδια.

«Βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα επιδεινώσει τον καιρό στη χώρα μας το διάστημα 24 με 26 του μήνα, με την κορύφωση αυτής της επιδείνωσης να αφορά κυρίως το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη, δηλαδή παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κ. Μαρουσάκης.

Σημειώνει ότι αυτό το βαρομετρικό χαμηλό θα μας στείλει δύο αξιόλογα κύματα βροχών – καταιγίδων αλλά και πυκνών χιονοπτώσεων στα βουνά μας.

Πρώτο κύμα: Αυτό το αναμένουμε από το βράδυ και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, όπου και θα δώσει τη μεγαλύτερη έντασή του στα δυτικά και λιγότερο προς τα κεντρικά και βόρεια.

Δεύτερο κύμα: Αυτό το αναμένουμε το βράδυ της Τετάρτης και μέχρι το απόγευμα περίπου της Πέμπτης, όπου θα δώσει τη μεγαλύτερη έντασή του στα δυτικά, κεντρικά, βόρεια αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου».

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τονίζει για την ημέρα των Χριστουγέννων: «Αν και θα ξεκινήσει με έντονη κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας και με έμφαση τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, σιγά σιγά ο βαρύς καιρός θα αρχίσει να περιορίζεται προς την πλευρά του Αιγαίου (από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά), ενώ καθώς θα πηγαίνουμε προς τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 26 του μήνα οι καιρικές συνθήκες θα τείνουν να ομαλοποιηθούν στις περισσότερες περιοχές».

Τάση του καιρού για Πρωτοχρονιά
«Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλα τα παραπάνω χρονικά διαστήματα στις θάλασσές μας θα πνέουν ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί άνεμοι πότε νότιας και πότε βόρειας συνιστώσας, χωρίς όμως να τίθεται θέμα απαγορευτικού απόπλου γενικευμένο τουλάχιστον.

Τάση για Πρωτοχρονιά: Προς το πολύ χειμωνιάτικο φαίνεται να στρέφεται ο καιρός στην αλλαγή του χρόνου όπου αν και το παγκόσμιο προγνωστικό μας σύστημα “ΗΡΑΚΛΗΣ” όπως φαίνεται και στον τελευταίο μας χάρτη “βλέπει” βαρυχειμωνιά με χιόνια ακόμη και σε πεδινές εκτάσεις, κρατάμε ακόμη αρκετές επιφυλάξεις μιας και δεν υπάρχει, ακόμη τουλάχιστον, συμφωνία και με άλλα προγνωστικά κέντρα. Το περισσότερο κρύο σε σχέση με τα Χριστούγεννα μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, ως προς τα φαινόμενα όμως (βροχές – χιόνια) χρειάζεται υπομονή ακόμα στο να βγουν ορθά συμπεράσματα».

Μουντός, βροχερός καιρός τύπου «Π» και λίγα χιόνια τα φετινά Χριστούγεννα
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Alpha Γιώργο Τσατραφύλλια, οι επόμενες ημέρες φέρνουν αυξημένες βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, λίγα χιόνια στα ορεινά και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ προς το τέλος της εβδομάδας διαφαίνεται πρόσκαιρη βελτίωση πριν την επιστροφή του πιο έντονου κρύου.

«”Με μουντό, βροχερό καιρό και λίγα χιόνια τα φετινά Χριστούγεννα…”
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Με αρκετές βροχές οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα.
Οι περισσότερες βροχές το τριήμερο Τρίτη-Πέμπτη θα εκδηλωθούν στα δυτικά-βόρεια-ανατολικό Αιγαίο-Δωδεκάνησα (καιρός τύπου -Π-).
Τα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και στα χιονοδρομικά.
Η θερμοκρασία θα γίνει λίγο πιο χειμωνιάτικη.
Από την Παρασκευή και το Σ/Κ βελτιώνεται ο καιρός.
Φινάλε το 2025 θα κάνει με περισσότερο κρύο και ίσως και χιονο-εκπλήξεις!
Ακολουθεί η συσσώρευση υετού το επόμενο τριήμερο και ο καιρός σε 10 Χριστουγεννιάτικους προορισμούς.
Καλά Χριστούγεννα!»

ΕΜΥ: Η πρόγνωση για σήμερα Τρίτη (23/12)
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Τρίτη 23 Δεκεμβρίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές, θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Από το μεσημέρι προβλέπονται βροχές στο Ιόνιο οι οποίες βαθμιαία θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα. Τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά πιθανόν η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ τις βραδινές ώρες χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα εξασθενήσουν

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 10 με 14 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 15 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός σήμερα ανά περιοχή
Αττική

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Αργά το βράδυ στη δυτική Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου – Ήπειρος – Δυτική Στερεά – Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι στο Ιόνιο θα σημειωθούν βροχές που θα επεκταθούν στα υπόλοιπα τμήματα. Τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία – Ανατολική Στερεά – Εύβοια – Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες – Κρήτη
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στην Κρήτη.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα Δωδεκάνησα παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΜΥ: Ο καιρός τις επόμενες μέρες
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 24-12-2025 (ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)

Στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και τη δυτική Θεσσαλία βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα παροδικών βροχών.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες.
Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά, κυρίως της Ηπείρου και της Μακεδονίας.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές και στην υπόλοιπη χώρα από νότιες διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση στα δυτικά τη νύχτα.
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 16 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25-12-2025 (ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ)

Στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία και το βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Στη δυτική Ελλάδα νεφώσεις με τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί και εκ νέου από τις βραδινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές.
Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα παροδικών βροχών.
Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά το βράδυ.
Οι άνεμοι θα πνέουν στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-12-2025 (ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ)

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές οι οποίες στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Στερεά πιθανώς θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το βράδυ στις περισσότερες περιοχές θα έχουν σταματήσει.
Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 27-12-2025

Λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα ως προς τις μέγιστες τιμές της. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Καιρός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Εύα Καϊλή: Είμαι θύμα του Belgiangate, απαιτώ δικαιοσύνη
Επόμενο άρθρο Δημοσκόπηση Interview: Σταθερό προβάδισμα για τη ΝΔ με 23,2%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα βουνά της Ελλάδας «στερεύουν» από χιόνι: Έχασαν το 58% τα τελευταία 40 χρόνια, με επίπτωση την έλλειψη νερού το καλοκαίρι
25 Μαΐου 2026
Μαρκόπουλος κατά ΠΑΣΟΚ για Στουρνάρα: «Επιβεβαιώνεται η αριστερή επιλογή Ανδρουλάκη»
25 Μαΐου 2026
Αλεξάνδρα Σδούκου: Ο κ. Τσίπρας επιλέγει Μπαρτσελόνα, εμείς Εθνική Ελλάδος.
25 Μαΐου 2026
Κοντογεώργης: “Εθνικός στόχος, να μένουν και να δημιουργούν οι πολίτες στους τόπους τους” – Δημογραφικό και διαχείριση υδάτων οι μεγάλες προκλήσεις της χώρας
25 Μαΐου 2026
Τσουκαλάς: Αν τα κόμματα που ιδρύονται δεν καλύπτουν κάποιο κενό και δεν απαντούν σε κοινωνικές ανάγκες, θα έχουν πεπερασμένη διάρκεια
25 Μαΐου 2026

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον Μανταμάδο

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον ΜανταμάδοΜε κάθε επισημότητα και…

Newsroom

Βεργίνα TV: Στο μικροσκόπιο η υπόθεση «Σάντη» – Πολιτικές προεκτάσεις και ερωτήματα για τις καταγγελίες στην Κύπρο

Στην επικαιρότητα και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο επικεντρώθηκε η χθεσινή εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου…

Αλεξία Χαρακίδα

«Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη: Από την υποδοχή του Αγίου Φωτός, στην κατάνυξη της Μητρόπολης με τον Φιλόθεο και το Αναστάσιμο μήνυμα στους Ταξιάρχες

Θεσσαλονίκη: Το Φως της Ανάστασης στην Καρδιά της Πόλης και οι Αποκλειστικές Στιγμές του «tiSimβενη»…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κρήτη: 70χρονη έπεσε από μπαλκόνι πρώτου ορόφου του σπιτιού της
ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός στις Αρχές στην Πάτρα: Εντοπίστηκε σορός άνδρα να επιπλέει στην θάλασσα

News Room
Συνάντηση Τουρνά με τους διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση Τουρνά με τους διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

News Room
Κλείνει ξανά το Μετρό Θεσσαλονίκης λόγω της επέκτασης προς την Καλαμαριά
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πρόβλημα στη λειτουργία του μετρό – Από μία τροχιά τα δρομολόγια στο κέντρο, κλειστός σταθμός και ουρές επιβατών

Newsroom
Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αναίρεση της αποφυλάκισής του ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου
ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αναίρεση της αποφυλάκισής του ζητά ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδοχή" για να συνεχίσετε.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?