Στο στόχαστρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης βρέθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την δήλωση του ότι θα θέσει το θέμα άρσης του casus belli στον Ταγίπ Ερντογάν.
Ως αδιανόητη και σκανδαλώδη πρόταση διαβάζει ο τουρκικός τύπος την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με συμμετοχή της Τουρκίας στα ευρωπαϊκά προγράμματα άμυνας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης δήλωσε ότι θα απαιτήσουν την άρση του όρου «casus belli» στο Αιγαίο, προκειμένου να εγκριθεί η ένταξη της Τουρκίας σε αμυντικά προγράμματα της ΕΕ» σημειώνει το μέσο ενημέρωσης.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προέβη σε μια σκανδαλώδη δήλωση κατά της συμμετοχής της Τουρκίας σε νέα αμυντικά έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η Τουρκία θα πρέπει να καταργήσει μια απόφαση της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας του 1995 που ισοδυναμούσε με «απειλή πολέμου» προκειμένου να έχει πρόσβαση σε αμυντικά κονδύλια της ΕΕ» αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι για να αποκτήσει η Τουρκία πρόσβαση στα αμυντικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να άρει επίσημα την απειλή πολέμου που ισχύει εδώ και 30 χρόνια» επισημαίνεται μεταξύ άλλων


η Εξωτερική πολιτική χρειάζεται σοβαρότητα.. τους χάρτες που κατέθεσε η κυβέρνηση για το Αιγαίο αναγνωρίζει τά 6νμ..ποια απειλή πολέμου…. νομίζω ότι όλα είναι για το θεαθηναι..
Κουβέντα να γίνεται ότι χειρίζονται οι Τούρκοι.Μεσα στο παιχνίδι της δήθεν αντιπαράθεσης εκατέρωθεν.Οταν έχεις αποχωρήσει από την Κάσο στα 6 μίλια ,όταν δεν μπορείς να ποντισεις καλώδιο πέρα από τα 6 μίλια κ όταν έχεις δημοσιεύσει θαλάσσιο χωροταξικό χάρτη στα 6 μίλια τότε έχεις αποδεχτεί ότι θέλουν οι Τούρκοι δηλ. Την γαλάζια πατρίδα.Αρα οι γείτονες δεν έχουν πραγματικό λόγο για casus belli.Επομενως η Τουρκία θα δειχνει οτι υποχωρεί μέχρι να πάρει την έγκριση κ της Ελλάδας για να μπει στα μεγάλα κονδύλια της ευρωπαϊκής άμυνας.Το παιχνίδι είναι στημένο!
Μην γελιέστε όλο αυτό δήθεν για το Cassius Belli το κάνει για να σας φέρει δημοψήφισμα ώστε να μην μάθετε ποτέ τι ακριβώς υπόγραψε για το Αιγαίο. Μην ξεχνάτε που είχε πει ο Κούλης ότι η Ελλάδα είναι περιφέρεια της Οθωμανική Αυτοκρατορίασ.
Καλογηρε, Καλογηρε ‘ -‘είσαι βλακας είσαι και μαλακας’
Γιουσούφ Ακι και ΜΗΥΣΟΤΑΚΗ ΙΔΙΟ.ΠΡΑΓΜΑΑ..!!
Vaios Koukoumtzis
Για τον πουτσο όλη κ κυβέρνηση και οι ψηφοφόροι τους.
Εδώ η Σκοπιανοί μας κάνουνε ότι θέλουνε και δεν αντιδράει, στους Τούρκος θα το κάνει ο Καραγκιόζης Μητσοτάκης;
Καλα τωρα κοροιδευομαστε αναμεταξύ μας
γελανε μαζι του
Ναι, Αλλά οι Τούρκοι κληρονομισαν την Οθωμανική αυτοκρατορία.
Υπέγραψες την διακήρυξη των Αθηνών ήξερες ότι υπήρχε  Στο τραπέζι ότι άμα αποφασίσεις τη θάλασσα τους 12 μίλια θα γίνει πόλεμος τους ήξερες ότι υπήρχε κατοχή στην Κύπρο κι όμως υπογράψω φιλια με την Τουρκία αγκαλιασμένος με τον Ερντογάν και ο κολλητό σου υπουργός Εξωτερικών αγκαλιά με τον τούρκο υπουργό εξωτερικό φιλιά αγκαλιές ανθοδέσμες κεράσματα Τώρα που η ευρωπαική ένωση του λέει να πιει Τουρκία μέσα στο αμυντικό δόγμα τι μπορείς εσύ τώρα να κάνεις με την φιλία σου και ότι τα βρήκες για πες μας Είσαι το Α και το μέγα της καταστροφής αυτής της πατρίδος δεν κανείς για τίποτα όπως λέμε κι εμείς εδώ good for nothinΑυτό ακριβώς είσαι καλός για τίποταg 
Alexis Alexandridis Κομματόσκυλο αυτή η συμμορία (μητσοτακέικο) είναι χειρότερη ακόμα και από τους συριζοπροδότες.