Πέμπτη, 4 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταθέτει για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το κέντρο υποδοχής δηλώσεων, οι εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα και το κύκλωμα των Γιαννιτσών
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Ρώμη: Συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ Giancarlo Giorgetti
4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες
Πληρωμές συντάξεων Ιανουαρίου: 4,2 εκατ. δικαιούχοι θα λάβουν νωρίτερα τα χρήματά τους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες
Σούπερ μάρκετ: Ποια αγαθά ανατιμήθηκαν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ
Τράπεζες: Μείωσαν τα επιτόκια δανείων τον Οκτώβριο
ΑΑΔΕ: Απλήρωτοι φόροι 7,2 δισ. ευρώ το δεκάμηνο 2025
Παπαθανάσης: Επιπλέον χρηματοδότηση 240 εκατ. ευρώ σε ΜμΕ από το Ταμείο Δανείων του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ
Τα Γιάννενα είναι η πόλη των 15 λεπτών και η πιο ευτυχισμένη της Ελλάδας
Τριήμερο εκτεταμένων βροχοπτώσεων – Σε Θεσσαλία, Πιερία, Όλυμπο και δυτική Χαλκιδική τα πιο έντονα φαινόμενα
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση από 153 βουλευτές (video)

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
9 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έδωσαν συνολικά 153 βουλευτές μετά από ονομαστική φανερή ψηφοφορία από την Ολομέλεια της Βουλής. Τη στήριξή του στην κυβέρνηση έδωσε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση είχε λάβει 151 ψήφους.
Την κυβέρνηση υπερψήφισαν επίσης ο Τέρενς Κουίκ, η Έλενα Κουντουρά, η Κατερίνα Παπακώστα, ο Βασίλειος Κόκκαλης, ο Σπύρος Δανέλλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, οι οποίοι δεν ανήκουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση καταψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, της ΔΗΣΥ, του ΚΚΕ, της ΧΑ και του Ποταμιού.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, και οι βουλευτές του κόμματος, Δ. Καβαδέλλας, Αν. Μεγαλομύστακας και Μάριος Γεωργιάδης απουσίαζαν από την ψηφοφορία.
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ενίσχυση των πολλών, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο περιστύλιο της Βουλής μετά το πέρας της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. «Την επόμενη εβδομάδα όσα εξαγγείλαμε, μέτρα ελάφρυνσης- μέτρα στήριξης των πολλών, μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, θα γίνουν πράξη, άμεσα».

Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους και με ανταλλαγή σκληρών εκφράσεων μεταξύ του Πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
«Το επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. έχει επιλέξει να πάμε σε «εκλογές-αρένα». Ό,τι απαντήσεις είχα να σας δώσω τις έδωσα και δε πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με τις προσωπικές επιθέσεις και με την αθλιότητα των κατασκευασμένων ειδήσεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή και πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα μας κρίνουν με βάση τις θέσεις και τις απόψεις μας».
Ο Πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στον Πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας ότι εκπροσωπεί την Ελλάδα των λίγων και εκλεκτών, αλλά ότι  δεν μέμφεται ούτε την καταγωγή, ούτε πως μεγάλωσε και ανατράφηκε μέσα στις τάξεις των ελίτ. «Την πολιτική σας κρίνω και τις θέσεις σας. Που εκφράζουν τα συμφέροντα μιας ισχυρής μειοψηφίας σε αυτό τον τόπο, την ολιγαρχία του πλούτου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας στην κριτική του κ. Μητσοτάκη, ότι η 13η σύνταξη, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, δεν είναι σύνταξη, αλλά «έκτακτο επίδομα» o Αλέξης Τσίπρας πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να πάει και να στείλει τα στελέχη της ΝΔ σε όλη τη χώρα, τη μέρα που οι συνταξιούχοι θα λάβουν τη 13η σύνταξη στα ΑΤΜ, να τους τα πουν αυτά. «Να τους πείτε ότι είναι λαϊκισμός και παροχολογία» είπε.
Ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να  μιλά προγραμματικά μέχρι τις εκλογές, και αναφερόμενος στον  Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είπε ότι υπήρξε πρωθυπουργός, είχε μια δημόσια ζωή, οι πολίτες έχουν άποψη, σημειώνοντας ωστόσο ότι τον σέβεται και δεν τον έχει αποκαλέσει «αποστάτη», «εφιάλτη».
Τόνισε, ακόμα, ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε «μισή συγγνώμη» για την «αθλιότητα» του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Μανώλη Κεφαλογιάννη παρουσιάζοντας φωτογραφίες με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ της χούντας και να λέει ότι είναι ο πατέρας του Παύλος Τσίπρας. Σημείωσε, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε ούτε μισή συγγνώμη για την «αθλιότητα» που έκανε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κατηγόρησε τέλος τον κ. Μητσοτάκης ότι προσπάθησε  να εκτρέψει τη συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητα των Ελληνίδων και των Ελλήνων, με στόχο να μη συζητηθούν τα μέτρα στήριξης της ελληνικής κοινωνίας.
«Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας στην χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι σηκώνει το γάντι που πέταξε ο πρωθυπουργός.
«Αφού λοιπόν εσείς μετατρέψατε την ευρωκάλπη, σε δημοψήφισμα και εφόσον το αποτέλεσμα είναι μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της 26ης Μαΐου θα σας μένει μόνο μια επιλογή. Να προκηρύξετε αμέσως εθνικές εκλογές», τόνισε χαρακτηριστικά ο  Κυριάκος Μητσοτάκης.
Κατηγόρησε ακόμα τον πρωθυπουργό ότι κατέστησε  τους πολίτες  ομήρους της βίας των κουκουλοφόρων, ενώ χαρακτήρισε παρεξηγήσιμη την δημοσιοποίηση της έρευνας από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διερευνήσει την υπόθεση της μη χορήγησης άδειας στον δολοφόνο Κουφοντίνα.
Ακόμα μίλησε για Πολακισμό, που έχει γίνει επίσημο κυβερνητικό δόγμα, ως μια μορφή φασισμού, ενώ ρίχνοντας τους τόνους στο θέμα του πατέρα του πρωθυπουργού, ανέφερε ότι έχει το θάρρος να πει δημόσια ότι κακώς ευρωβουλευτής της ΝΔ χρησιμοποίησε στη δημόσια αντιπαράθεση συγκεκριμένες φωτογραφίες που δεν είναι αληθινές, αναφερόμενος στον Μανώλη Κεφαλογιάννη που σε εκπομπή έδειξε ψευδείς φωτογραφίες.
Παραδέχθηκε επίσης, ότι η συζήτηση την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή εκτραχύνθηκε, χαρακτηρίζοντας ως λάθος, τού κ. Τσίπρα να νομίζει ότι η ευγένεια με την οποία επιλέγει να πολιτεύεται είναι έκφραση αδυναμίας. Τόνισε ωστόσο ότι δεν θα  δεχθεί καμία άλλη χυδαία αναφορά στην οικογένειά του.

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή από την αντιπολίτευση
Υψηλούς τόνους χρησιμοποίησαν και οι άλλοι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μίλησαν για τεχνητή πόλωση από ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. και ξεκαθάρισαν ότι δεν δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αποδίδοντας  την ευθύνη για την εικόνα της Βουλής, στους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «να σταματήσουν την κοκορομαχία που οδηγεί στη παρακμή της πολιτικής ζωής». Η κ Γεννηματά επέμεινε στην ανάγκη της εθνικής συνεννόησης, για να ξεπεράσει οριστικά η Ελλάδα τη κρίση και να δοθεί στους Έλληνες μια ελπίδα, ότι δεν ήρθε το τέλος της πολιτικής.
O γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε δριμεία κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τεχνητή πόλωση και «κακοπαιγμένη  παράσταση στη Βουλή με μοιρασμένους ρόλους και γνωστό σενάριο».
Debate πριν τις ευρωεκλογές ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και κάλεσε τους κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη να κατεβάσουν τους τόνους και να γίνει συζήτηση για τα σημαντικά,  την Ευρώπη και τα Ελληνοτουρκικά.
Σφοδρή επίθεση για το μακεδονικό εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης στην κυβέρνηση και τη ΝΔ.
Να γίνει συζήτηση για τις προκλήσεις που δέχεται το έθνος και να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν από όλα τα κόμματα  ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

Πηγή ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ρεπορταζ Κ. Κωνσταντόπουλος
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:κυβέρνηση
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Τα μέτρα υπέρ των πολλών θα γίνουν πράξη άμεσα (video)
Επόμενο άρθρο Οι ευρωεκλογές θα είναι ψήφος αποδοκιμασίας για την κυβέρνηση (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταθέτει για ΟΠΕΚΕΠΕ: Το κέντρο υποδοχής δηλώσεων, οι εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα και το κύκλωμα των Γιαννιτσών
41 λεπτά πριν
Κυριάκος Πιερρακάκης στη Ρώμη: Συνάντηση με τον Ιταλό ΥΠΟΙΚ Giancarlo Giorgetti
11 ώρες πριν
4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες
13 ώρες πριν
Πληρωμές συντάξεων Ιανουαρίου: 4,2 εκατ. δικαιούχοι θα λάβουν νωρίτερα τα χρήματά τους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες
14 ώρες πριν
Σούπερ μάρκετ: Ποια αγαθά ανατιμήθηκαν τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ
16 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Στέργιος Καλόγηρος– Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Γεωπολιτικές αναλύσεις, διεθνείς εξελίξεις και ζητήματα που αγγίζουν την καθημερινότητα

Αποκλειστικό ο διεθνολόγος Σπύρος Πλακούδας αποκαλύπτει πως το Ισραήλ βομβάρδισε και πάλι τουρκικές βάσεις που…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑ

Τα Γιάννενα είναι η πόλη των 15 λεπτών και η πιο ευτυχισμένη της Ελλάδας

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Τριήμερο εκτεταμένων βροχοπτώσεων – Σε Θεσσαλία, Πιερία, Όλυμπο και δυτική Χαλκιδική τα πιο έντονα φαινόμενα

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για αγρότες: Κατανοώ τη δυσαρέσκειά τους αλλά οι ακραίες ενέργειες δεν βοηθούν – Φέτος θα λάβουν μισό δισ. παραπάνω

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μικροσκόπιο τα εμβληματικά έργα του δήμου Θεσσαλονίκης

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?