Τρίτη, 9 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Νίκος Καρανίκας: Αυτοοργάνωση για να υπηρετήσουμε τον ηγεμόνα Αλέξη Τσίπρα;
Άταμαν: «Κάναμε πολλά λάθη και δεν αξίζαμε τη νίκη, συγχαρητήρια στην Βαλένθια»
Έστησαν μπουζούκια με Κακοσαίο οι αγρότες στο μπλόκο του Κιάτου, στο Νευροκόπι έκαναν τούρτα-έκπληξη σε αστυνομικό
Μητσοτάκης για τα μέτρα υπέρ πληγέντων σε Μάτι-Μάνδρα: Απαντάμε στην άδικη και πολυετή εκκρεμότητα με πράξεις
Παναθηναϊκός: Άμυνα και ριμπάουντ τον “βραχυκύκλωσαν” και υπέστη την ήττα από την Βαλένθια
«Πράσινο φως» από ΚΥΣΕΑ για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων -Ενημέρωση για το SAFE
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο πρωτογενής τομέας πληρώνει ακριβά την ανικανότητα και τη διαφθορά της κυβέρνησης της ΝΔ»
Μαρτίνεθ: “Ο Παναθηναϊκός είναι μία από τις δύο ή τρεις κορυφαίες ομάδες της διοργάνωσης”
Το ελληνικό FBI βρήκε καλάσνικοφ και πιστόλια με σιγαστήρα στα Καλύβια
Πυρά Κασσελάκη κατά Καραχάλιου: Ο άνθρωπος βλέπει δράκους και φαντάσματα – Να βγάλει τον σκασμό
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΚΟΣΜΟΣ

Νέος κανονισμός για τις πτήσεις Σένγκεν- Τι ισχύει στα σύνορα

7 έτη πριν
Μοιραστείτε το
4 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ



Η Ελλάδα μαζί με την Ιταλία και τη Λιθουανία ήταν οι χώρες που έλαβαν την τελευταία παράταση για την εφαρμογή του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού 458/2017 σύμφωνα με τον οποίο οι Ευρωπαίοι πολίτες που ταξιδεύουν από και προς χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν θα υποβάλλονται σε αυστηρότερους διαβατηριακούς ελέγχους και διασταύρωσης στοιχείων ταυτοτήτων με τη χρήση βάσης δεδομένων. Οι πτήσεις εσωτερικού, καθώς και εκείνες προς και από χώρες εντός Συνθήκης Σένγκεν εξακολουθούν πάντως να μην εμπίπτουν στις προβλέψεις της εν λόγω οδηγίας.
Σε βελτιωτικές παρεμβάσεις, σε επίπεδο εξοπλισμού και υπηρεσιών, προχώρησε το αεροδρόμιο της Αθήνας, προκειμένου να μην σημειωθούν μεγάλες ουρές, κυρίως, στις αναχωρήσεις καθώς εντατικοποιήθηκαν οι αστυνομικοί έλεγχοι στα ελληνικά αεροδρόμια, με τους πολίτες που ταξιδεύουν σε χώρες που δεν είναι μέλη της Συνθήκης Σένγκεν να καλούνται να επιδεικνύουν διαβατήριο και όχι ταυτότητα.
Εκτός από την χώρα μας, μέλη της Συνθήκης Σένγκεν είναι και οι χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ισλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία και Τσεχία.
Δ. Αβραμόπουλος: Η Κομισιόν δεν είναι διατεθειμένη να εγκρίνει την παράταση των ελέγχων
Ο επίτροπος Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Αβραμόπουλος προέτρεψε τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες να τερματίσουν τους ελέγχους σε πρόσωπα που φθάνουν στα σύνορά τους από άλλα κράτη-μέλη του Χώρου Σένγκεν.
Εάν η συμφωνία Σένγκεν πάψει να εφαρμόζεται, η ΕΕ διατρέχει κίνδυνο ακόμη και να πεθάνει, προειδοποίησε ο κ. Αβραμόπουλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ινστιτούτο μελετών Atlantic Council της Ουάσινγκτον.
Ο ευρωπαίος επίτροπος επισήμανε ότι η Κομισιόν δεν είναι διατεθειμένη να εγκρίνει την παράταση των ελέγχων σε πρόσωπα που μεταβαίνουν σε οποιαδήποτε από τις χώρες που ανήκουν στον Χώρο Σένγκεν προερχόμενα από κάποια από τις υπόλοιπες και ότι η συμφωνία Σένγκεν πρέπει να ξαναρχίσει να εφαρμόζεται όπως προβλέπεται.
Με βάση τη συμφωνία, δεν γίνονται έλεγχοι σε πρόσωπα που κινούνται εντός του Χώρου Σένγκεν. Στη συμφωνία έχουν ενταχθεί 22 κράτη-μέλη της ΕΕ και άλλα τέσσερα ευρωπαϊκά κράτη.
Η Αυστρία άρχισε να διεξάγει ξανά ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία και τη Σλοβενία πριν από τριάμισι χρόνια. Η Γερμανία προχωρά επίσης σε ελέγχους στα σύνορά της με την Αυστρία από τα τέλη του 2015. Η Δανία, η Νορβηγία και η Γαλλία κάνουν κι αυτές ελέγχους σε πρόσωπα που από άλλα κράτη που ανήκουν στον Χώρο Σένγκεν.
Η επανέναρξη των συνοριακών ελέγχων συνέπεσε με την κορύφωση της κρίσης των προσφύγων και των μεταναστών, όταν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κινούνταν προς κράτη της δυτικής Ευρώπης μέσω της λεγόμενης Βαλκανικής οδού.
Ο κ. Αβραμόπουλος έκρινε ότι πολιτικές σκοπιμότητες έπαιξαν ρόλο στις αποφάσεις των κυβερνήσεων των χωρών αυτών να ξαναρχίσουν ελέγχους στα σύνορά τους.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:σύνορα
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Στα πρόθυρα νέου εμφυλίου η Λιβύη – 3.400 εκτοπισμένοι λόγω των εχθροπραξιών
Επόμενο άρθρο Στα ύψη η αντιπαράθεση για τη δικογραφία της υπόθεσης Novartis

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νίκος Καρανίκας: Αυτοοργάνωση για να υπηρετήσουμε τον ηγεμόνα Αλέξη Τσίπρα;
22 λεπτά πριν
Άταμαν: «Κάναμε πολλά λάθη και δεν αξίζαμε τη νίκη, συγχαρητήρια στην Βαλένθια»
43 λεπτά πριν
Έστησαν μπουζούκια με Κακοσαίο οι αγρότες στο μπλόκο του Κιάτου, στο Νευροκόπι έκαναν τούρτα-έκπληξη σε αστυνομικό
47 λεπτά πριν
Μητσοτάκης για τα μέτρα υπέρ πληγέντων σε Μάτι-Μάνδρα: Απαντάμε στην άδικη και πολυετή εκκρεμότητα με πράξεις
1 ώρα πριν
Παναθηναϊκός: Άμυνα και ριμπάουντ τον “βραχυκύκλωσαν” και υπέστη την ήττα από την Βαλένθια
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Η Ευρώπη αλλάζει, παίρνει κακές κατευθύνσεις

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απογοητευμένος με τον Ζελένσκι: Δεν έχει διαβάσει ακόμα τη συμφωνία για ειρήνη

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουκρανικό: Εν αναμονή αντίδρασης από τις ΗΠΑ το Κρεμλίνο – Επιμένει για το Ντονμπάς ο Πούτιν

Newsroom
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πούτιν: Η Ρωσία θα καταλάβει το Ντονμπάς στρατιωτικά ή με άλλο τρόπο

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?