Τρίτη, 15 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ανασχηματισμός στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων: Διορίζονται 9 καινούριοι, μετακινούνται τρεις
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ σε 170.000 εργαζόμενους και ανέργους
Ζελένσκι: «Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Αμερικανό απεσταλμένο
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κριτική της αντιπολίτευσης στην πρόταση ΝΔ για εξεταστική από το 1998
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον της
Επίδομα αδείας: Αυξημένο για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα
Μητσοτάκης: «Να μας βοηθήσουν οι ίδιοι οι ασθενείς να γίνουμε καλύτεροι»
Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση έως τις 21 Ιουλίου για την προθεσμία υποβολών
Παπασταύρου: Συνεχίζονται απρόσκοπτα οι έρευνες για υδρογονάνθρακες
ΝΔ: Θα προτείνει εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από το 1998
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι η Κρήτη

6 έτη ago
Κοινοποίηση
3 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Τα έντονα καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν μεγάλα προβλήματα και πάλι στην Κρήτη. Η κακοκαιρία χτύπησε αυτή τη φορά το νομό Λασιθίου. Ποτάμια υπερχείλισαν, δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, άνθρωποι κινδύνευσαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάσωση 18 ανθρώπων που κινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους, ανάμεσά τους και μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες, από τη στάθμη του νερού που αυξανόταν επικίνδυνα λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προχώρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γυαλού, στη Σητεία.
Στο Δήμο Βιάννου καταγράφονται προβλήματα στις μετακινήσεις λόγω κατολισθήσεων, πλημμυρισμένοι δρόμοι και γεφύρια συνθέτουν το σκηνικό στον Δήμο Αρχάνων Αστερουσίων, ενώ στο δήμο Ηρακλείου λόγω καθιζήσεων έκλεισε ο επαρχιακός δρόμος προς τις Βούτες -περίπου, ένα χιλιόμετρο πριν την είσοδο του οικισμού.
Εφιαλτικές στιγμές έζησαν οι κάτοικοι στο χωριό Πιλαλλήματα της Σητείας που κινδύνευσαν να πνιγούν. Η καταρρακτώδης βροχή που έπεφτε από τα ξημερώματα του Σαββάτου μετέτρεψε σε ένα απέραντο ποτάμι την περιοχή. Οι άνθρωποι κατέφυγαν στις ταράτσες για να γλιτώσουν από το νερό που έφτανε τα τρία μέτρα. Πυροσβέστες και άνδρες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν 4 άτομα από την ταράτσα του σπιτιού τους.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας σε ολόκληρο το δήμο παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα όπως Ζάκρο, Κουρεμένο, Παλαίκαστρο. Ο ποταμός Παντέλης που βρίσκεται στα όρια της Σητείας υπερχείλισε πλημμυρίζοντας σπίτια, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία.
Οι ουρανοί άνοιξαν και στη Βιάννο. Τα ορμητικά νερά παρέσυραν δυο αυτοκίνητα που βρίσκονταν κοντά στην κοίτη του ποταμού και παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά ευτυχώς χωρίς επιβάτες.
Μια γέφυρα – μνημείο στην Ιεράπετρα, κινδυνεύει να καταρρεύσει. Η γέφυρα του Μύρτου -135 ετών- είχε επισκευαστεί πριν από 2 χρόνια όμως οι πρόχειρες κατασκευές έχουν καταστραφεί και εκφράζονται φόβοι μην επαναληφθεί το δραματικό σκηνικό του Κερίτη.
Στα δύο έχει κοπεί ο δήμος Γόρτυνας. Στην περιοχή των Στερνών προς Κουδουμά οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν καθιζήσεις σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, καθιστώντας τα πλέον απροσπέλαστα. Ζώα πνίγηκαν και καλλιέργειες καταστράφηκαν. Οι αρχές εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους να μην μετακινούνται κατά την διάρκεια των φαινομένων.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η κακοκαιρία που χτύπησε για αλλη μια φορά την Κρήτη υποχωρεί σταδιακά αλλά από το βράδυ της Κυριακής έρχεται νέο κύμα με έντονα φαινόμενα.
Σχετική είδηση: Κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους- Που υπάρχουν προβλήματα (video)
Μοιράσου το άρθρο:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Κρήτη
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Αποχωρούν σταδιακά από τα Διαβατά οι πρόσφυγες και μετανάστες
Επόμενο άρθρο Πολύ κοντά στη Ρεάλ ο Αζάρ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ανασχηματισμός στους Γενικούς Γραμματείς υπουργείων: Διορίζονται 9 καινούριοι, μετακινούνται τρεις
7 ώρες ago
ΔΥΠΑ: Άνοιξαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ σε 170.000 εργαζόμενους και ανέργους
9 ώρες ago
Ζελένσκι: «Παραγωγική» χαρακτήρισε τη συνομιλία με τον Αμερικανό απεσταλμένο
10 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Η κριτική της αντιπολίτευσης στην πρόταση ΝΔ για εξεταστική από το 1998
10 ώρες ago
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καταψηφίστηκε η πρόταση μομφής εναντίον της
11 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση του Θ. Καράογλου για την διαχείριση και απομάκρυνση αμιαντούχων υλικών

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους πυρόπληκτους οικισμούς της Ιεράπετρας ο Νίκος Ανδρουλάκης

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η επιχείρηση αποσυμφόρησης της Κρήτης – Συνάντηση όλων των δημάρχων τη Δευτέρα

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα σε περιοχές της Χαλκιδικής λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?