Σάββατο, 22 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
Φορολογούμενοι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν πριν το τέλος του έτους
Η ΕΕ δεν έχει λάβει επίσημα το σχέδιο Τραμπ για την Ουκρανία – «Δεν έχει νόημα να το σχολιάζουμε σε αυτό το στάδιο»
Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»
Το Δημόσιο σχεδιάζει αυξημένο δανεισμό και πρόωρη εξόφληση των μνημονιακών δανείων το 2026
Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Φ. Γεννηματά: Η συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε ζημιά στην χώρα

7 έτη ago
Share
4 Min Read
SHARE



Με ομιλία στη Κοζάνη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επικέντρωσε την κριτική της προς τη κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα στα εθνικά θέματα με έμφαση στη συμφωνία των Πρεσπών και την έλλειψη, όπως ανέφερε, αναπτυξιακής πολιτικής ιδιαίτερα στη Δυτική Μακεδονία.
«Κύριοι της Κυβέρνησης τελειώσατε, ορίστε ημερομηνία εκλογών» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε ότι «στη Δυτική Μακεδονία φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με απώλεια 600 εκ από την τοπική οικονομία. Γυρίζοντας όλη τη Χώρα βλέπω παντού το αποτύπωμα μιας χαμένης τετραετίας. Αγανάκτηση, θυμός, θλίψη. Όμως εδώ στην Κοζάνη και τη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις για το πραγματικό πρόσωπο του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Η Δυτική Μακεδονία είχε τη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος από όλες τις Περιφέρειες της Χώρας».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκχώρηση όπως είπε της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο, κάνοντας ειδική αναφορά στα σχέδια της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ ενώ δεσμεύτηκε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα επιδιώξει να ανατραπεί αυτή η πολιτική. Ταυτόχρονα επέκρινε και τη ΝΔ λέγοντας ότι συμφωνεί με την γενικευμένη και προνομιακή για τους αγοραστές εκποίηση της.
«Είμαστε απέναντι και με τους δυο. Το λεγόμενο «Υπερταμείο», πρέπει να καταργηθεί και να δημιουργηθεί το Ταμείο Αξιοποίησης και όχι εκποίησης του Εθνικού πλούτου. Οι πόροι που θα εισπραχθούν να κατευθυνθούν στην ανάπτυξη και στην στήριξη του Ασφαλιστικού Συστήματος», είπε η κ. Γεννηματά.
Πρόσθεσε ότι «η μετάβαση της χώρας στην επόμενη μέρα της ενέργειας χρειάζεται σχέδιο με στρατηγικές συμμαχίες για τη ΔΕΗ και ένα σοβαρό ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις λιγνιτοφόρες περιοχές».
Η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε ζημιά στη χώρα με τη συμφωνία των Πρεσπών. «’Ανοιξε τον ασκό του Αιόλου» είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε πως παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού, δίχασε τον ελληνικό λαό και διέλυσε κοινοβουλευτικά κόμματα για να βρει πρόθυμους βουλευτές για να τον στηρίξουν.
«Λίγες ημέρες μόνο χρειάστηκαν από την κύρωση της συμφωνίας, για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού» συνέχισε η Φώφη Γεννηματά και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα.
«Μάθαμε από δήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού ότι συζητούνται με την Ελλάδα «θέματα συνόρων». Ακόμα δε αναρωτιόμαστε τι συζήτησε δυο ώρες με τον Ερντογάν» επισήμανε.
«Ανατριχιάσαμε με τη δήλωση του Κοτζιά για μοναχοφάηδες στο Αιγαίο. Κύριε Τσίπρα στα εθνικά θέματα δεν χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες» κατέληξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

TAGGED:ΓεννηματάΠρέσπες
Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Παρουσία του βασιλιά Φίλιππου γιορτάστηκε στις Βρυξέλλες η Κυριακή της Ορθοδοξίας (video)
Next Article ΟΑΚΑ-Επεισόδια στο ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού: 18 προσαγωγές, 8 συλλήψεις (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δημόσιο: Περισσότερες από 20.000 προσλήψεις και διορισμοί βάσει του νέου προϋπολογισμού
18 λεπτά ago
Ακρίβεια: ανατιμήσεις 2020-2025-Προϊόντα με αύξηση έως 60% «άδειασαν» το πορτοφόλι μας
2 ώρες ago
Ουκρανία: Ασφυκτική πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να αποδεχθεί τη συμφωνία
2 ώρες ago
TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”
2 ώρες ago
Επίδομα θέρμανσης: Τα πιο συχνά λάθη που οδηγούν στον αποκλεισμό δικαιούχων
17 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

TisimΒενη :Ο Γιώργος Καραμίχος για την παράσταση “VANYA”

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η επιστροφή του Γιώργου Καραμίχου στο Θέατρο Τέχνης μετά από 12…

Newsroom

TisimΒενη:«Με λίγα λόγια» ο Νίκος Οικονομόπουλος με την υπογραφή των Αντώνη Βαρδή, Χρήστου Δάντη, Γιώργου Σαμπάνη και άλλων σπουδαίων συνθετών

Ο Νίκος Οικονομόπουλος επιστρέφει μετά από 8 χρόνια με το άλμπουμ «Με Λίγα Λόγια». Νέα…

Newsroom

TisimΒενη : Των Ταξιαρχών! Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ Φιλόθεος αποκλειστικά

Ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ Φιλόθεος βρέθηκε στον πανηγυριζοντα ιερό…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης για την Ημέρα των Ένοπλων Δυνάμεων: «Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ»

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Υπογράφτηκε η σύμβαση για τρία νέα σχολικά συγκροτήματα – Τέλος εποχής για λυόμενα του 1978

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Στήνεται το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Δοξολογία για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων στην Παναγία Δεξιά (Βίντεο)

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?