Παρασκευή, 21 Νοέ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Ακτινίδια ελληνικής παραγωγής φτάνουν από το Βιετνάμ στην Ασία ως εξαγώγιμο προϊόν
Ακρίβεια Χριστουγέννων: Τα σοκολατένια γλυκά φέτος 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι
Ανεβαίνουν οι τιμές σε ψωμί και καφέ
Τα ελληνικά τυριά γίνονται πολυτελεία – Ανατιμήσεις έως και 120%
Κικίλιας για λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας: Οι συμφωνίες είναι αυτές που είναι για να τηρούνται απ’ όλες τις πλευρές
Χρυσοχοΐδης: Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμα έως €30.000 για τις μπαλωθιές – Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη
Γιαννιτσά: Διακοπή στη δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ με θύμα τον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή
Χαλκιδική: Αγέλη λύκων στα Ελαιοχώρια
Προϋπολογισμός 2026: Κατατέθηκε στη Βουλή – Ψηφίζεται στις 17 Δεκεμβρίου
Χατζηδάκης: Εγκρίθηκε η καταβολή αγροτικών επιδοτήσεων από την ΕΕ – Στις 30 Νοεμβρίου η προκαταβολή
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Follow US
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Ελάφρυνση της κατηγορίας για τον Κορκονέα πρότεινε ο Εισαγγελέας

7 έτη ago
Share
5 Min Read
SHARE



Σε μία άδεια σχεδόν αίθουσα, χωρίς αλληλέγγυους ο Εισαγγελέας πρότεινε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας την αλλαγή της κατηγορίας για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση και με άμεσο δόλο κατά του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.
Η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας Γρηγορόπουλου ξεκίνησε σε δεύτερο βαθμό το 2016 στο Εφετείο της Λαμίας. Σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της αποδεικτικής διαδικασίας το δικαστήριο προχώρησε στην πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος πρότεινε να μετατραπεί για τον Κορκονέα η κατηγορία σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και για τον Βασίλη Σαραλιώτη να απαλλαγεί. Ο τελευταίος είχε καταδικαστεί για συνέργεια στην δολοφονία Γρηγορόπουλου σε δεκαετή κάθειρξη, ωστόσο είναι ελεύθερος με τον όρο να διαμένει στην Δράμα. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους η πρόταση του Εισαγγελέα για μετατροπή της κατηγορίας δεν συνεπάγεται και μετατροπή της ποινής, καθώς με ισόβια κάθειρξη τιμωρείται η ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.
Αποδεικτική διαδικασία
φωτο αρχείουΣήμερα ολοκληρώθηκε καταρχήν η αποδεικτική διαδικασία με την απολογία του Βασίλη Σαραλιώτη και την εξέτασή του από τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο. Ο Σαραλιώτης δήλωσε ότι δεν έχει ευθύνη καθώς δεν είχε συμμετοχή στην δολοφονία. Πριν διακόψει για λίγα λεπτά, το Δικαστήριο ρώτησε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα εάν έχει κάτι να δηλώσει. Δήλωσε συντετριμμένος, αναλόγως με τα όσα είπε και στην απολογία του.
Πρόταση Εισαγγελέα
Η εκδίκαση συνεχίστηκε με την πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας. Αφού μίλησε για περιοχές – άβατο («η αστυνομία έχει χρέος – είπε – να προστατεύει το κοινωνικό σύνολο και να εισβάλλει ή να εισέρχεται σε οποιοδήποτε χώρο, σε περιοχές της Ελλάδας όμως υπάρχει το λεγόμενο άβατο») και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η αστυνομία σε αυτές, αφού μίλησε πολλές φορές για τον αντιεξουσιαστικό χώρο,(«εκεί ήταν κάποια παιδιά που απλώς σύχναζαν. Όμως είναι ευνόητο ότι στην περιοχή συχνάζουν άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου ή έστω συμπαθούντα σε αυτόν») για τους μάρτυρες που κατέθεσαν, όπως είπε, υπό το πρίσμα συγκεκριμένης ιδεολογίας («όποιος εντυπωσιάζεται από την απλή παρουσία των αστυνομικών πώς μπορεί να αξιολογήσει την νομότυπη παρουσία της»)  αφού παραδέχθηκε ότι κρατώντας ο Κορκονέας το πιστόλι του σε οριζόντια θέση από το έδαφος δεν θα μπορούσε να μην έχει σκεφτεί την πιθανότητα να επιφέρει με την ενέργειά του αυτή θανατηφόρο αποτέλεσμα, αφού επεσήμανε ότι ο Γρηγορόπουλος ήταν ο μεγάλος άτυχος εκείνης της βραδιάς και αφού έκανε αναφορά «στον εορτασμό της επετείου του θανάτου του» και στην ιδιαιτερότητα της υπόθεσης καθώς «χάθηκε» ένα παιδί 15 ετών, πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας για τον Κορκονέα (εκτίει ποινή ισοβίων μετά την πρωτόδικη απόφαση στις φυλακές Δομοκού) σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ πρότεινε και την απαλλαγή του Σαραλιώτη.
Σχολιάζοντας την πρόταση του Εισαγγελέα ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος την χαρακτήρισε αντιφατική, τόσο ως προς την μετατροπή της κατηγορίας για τον Κορκονέα όσο και ως προς την πρόταση αθώωσης του Σαραλιώτη. Ξεκαθάρισε βέβαια ότι με βάση την πρόταση του Εισαγγελέα δεν αλλάζει η ποινή για τον Κορκονέα. Είπε, ωστόσο ο κ. Κωνσταντόπουλος ότι οι δύο ειδικοί φρουροί επέλεξαν να πάνε στην περιοχή και επέλεξαν να σηκώσουν το πιστόλι και να σκοτώσουν τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Θετική χαρακτήρισε την πρόταση του Εισαγγελέα ο συνήγορος υπεράσπισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα κ. Βαγγέλης Ανδρούλας προβλέποντας «αλλαγή της ποινής και αποκατάσταση της αδικίας που προέκυψε πρωτοδίκως».
Η συνεδρίαση θα συνεχιστεί στις 14 και 26 Μαρτίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών. Στη συνέχεια θα οριστεί νέα δικάσιμος, είτε προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία είτε για να ανακοινωθεί η απόφαση.
Μοιράσου το άρθρο:

Share This Article
Facebook Email Copy Link Print
Previous Article Με κορυφαίο τον Μήτογλου ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Ρόδο
Next Article Με τον Νίκο Βλαχάκο η Ν.Δ. στο δήμο Πειραιά

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ακτινίδια ελληνικής παραγωγής φτάνουν από το Βιετνάμ στην Ασία ως εξαγώγιμο προϊόν
8 ώρες ago
Ακρίβεια Χριστουγέννων: Τα σοκολατένια γλυκά φέτος 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι
11 ώρες ago
Ανεβαίνουν οι τιμές σε ψωμί και καφέ
12 ώρες ago
Τα ελληνικά τυριά γίνονται πολυτελεία – Ανατιμήσεις έως και 120%
13 ώρες ago
Κικίλιας για λιμάνια Πειραιά και Ελευσίνας: Οι συμφωνίες είναι αυτές που είναι για να τηρούνται απ’ όλες τις πλευρές
16 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Αλεξάνδρα Σδούκου για ΕΛΤΑ –«Έρχεται ο ταχυδρόμος κατ’ οίκον»

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το κλείσιμο 46 υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ, μίλησε μεταξύ άλλων…

Αλεξία Χαρακίδα

Θεσσαλονίκη: Κυλιόμενη Σκάλα Εκτός Λειτουργίας στο Μετρό «Πανεπιστήμιο» – Ουρές και Πίεση σε Ώρα Αιχμής

Το θέμα αναδείχθηκε ζωντανά στην εκπομπή «Αυτοδιοικητικό Μέτωπο» με την Ευδοξία Βροχίδου στη Βεργίνα Τηλεόραση, μέσα…

Αλεξία Χαρακίδα

Ο υπουργός υγείας Α. Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και στον Στέργιο Καλόγηρο

Συνέντευξη εφ’όλης της ύλης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη Βεργίνα Τηλεόραση και τον…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: Φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και πρόστιμα έως €30.000 για τις μπαλωθιές – Ιδρύεται Τμήμα Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων στην Κρήτη

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννιτσά: Διακοπή στη δίκη για το δυστύχημα στο λούνα παρκ με θύμα τον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Αγέλη λύκων στα Ελαιοχώρια

Newsroom
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ τον «Φραπέ» – Τη βίαιη προσαγωγή του ζητά η αντιπολίτευση

Newsroom
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?