Δευτέρα, 6 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Οι δημοσιοϋπαλληλικές οργανώσεις για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

7 έτη ago
Κοινοποίηση
4 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση



Ανικανοποίητες άφησε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις η τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία παρατείνεται η χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας έως το τέλος του χρόνου.
Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή τονίζει πως: «Η παραπομπή της οριστικής διευθέτησης για μετά τις εκλογές μας προϊδεάζει μετά βεβαιότητας ότι η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει σε αντιλαϊκές πολιτικές για το θέμα των ΒΑΕ και του επιδόματος και δεν τολμά προεκλογικά να τις νομοθετήσει.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση επίλυση του θέματος με τα ΒΑΕ και το επίδομα ΤΩΡΑ, με βάση τις προτάσεις της. Καμιά αναβολή για μετά τις εκλογές. Για αυτό και δηλώνει ότι θα συνεχίσει, μαζί με τις ομοσπονδίες, τις κινητοποιήσεις για την οριστική επίλυση του θέματος».
Aπό την πλευρά της και στο ίδιο μήκος κύματος με την ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:«Ως εκ τούτω ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ είναι η δυναμική οργάνωση νέων κινητοποιήσεων ΠΟΕΔΗΝ – ΑΔΕΔΥ.Προκηρύσσουμε Στάση Εργασίας συμμετέχοντας στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ 5 Μαρτίου 2019 12 – 3μμ και Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών στις 12:30 το μεσημέρι.Δυναμική απάντηση επίσης θα λάβουν στη μεγάλη 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 14 Μάρτη 2019 με Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη 9:30πμ.Συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλης και πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.Διεκδικούμε:• Άμεση οριστική ρύθμιση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας απρόσκοπτη χορήγηση στους σημερινούς δικαιούχους, την επέκτασή του σε άλλες ειδικότητες όπως την ποροσδιορίσαμε στο Υπόμνημα που καταθέσαμε στην Επιτροπή και τον διπλασιασμό του. Λαμβάνουμε εξευτελιστικούς μισθούς και το εν λόγω επίδομα όχι μόνο θα πρέπει να διατηρηθεί, να επεκταθεί αλλά και να διπλασιασθεί.• Άμεση ένταξη στα ΒΑΕ. Συνταγματική υποχρέωση είναι της κυβέρνησης καθ’ ότι ανήκουμε σε Ενιαίο Φορέα Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Δεν είναι δυνατόν ίδια επαγγέλματα να αντιμετωπίζονται με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.• Αύξηση στους μισθούς. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές λαμβάνουν 650 – 740 (ανάλογα την κατηγορία) ευρώ το μήνα συμπεριλαμβανομένου και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας κοντά στο μισθό του ανειδίκευτου εργάτη.• Χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού αναδρομικά.• Χορήγηση της διαφοράς Επιδόματος Ευθύνης (40 ευρώ) των τμημάτων Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, στο μισθό και τα αναδρομικά. Εξάλλου έχει εκδοθεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας».
Tέλος, η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «ζητά να ρυθμιστεί οριστικά, με νομοθετική ρύθμιση, η απρόσκοπτη καταβολή του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας,όπως και η επέκταση του και σε άλλες ειδικότητες, αλλά και η κατάργηση του συμψηφισμού του Επιδόματος με την Προσωπική Δ ιαφορά.Το θέμα αυτό θα τεθεί στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, το αμέσως προσεχές διάστημα.
Για τη συνάντηση αυτή δεσμεύτηκε ο κ. Πιτσιόρλας. Θα τεθούν επίσης και άλλα προβλήματα του κλάδου, όπως η επαναφορά του Προληπτικού Ελέγχου των Δαπανών των Ο.Τ.Α. από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς η κατάργηση του έχει ως αποτέλεσμα να μεταφερθούν όλες οι οικονομικές ευθύνες στους υπαλλήλους των Οικονομικών Υπηρεσιών, ενώ απαλλάσσονται οι Αιρετοί από κάθε ευθύνη των διαδικασιών εκκαθάρισης και πληρωμής των δαπανών των Ο.Τ.Α».
Μοιράσου το άρθρο:

- Advertisement -
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Με μύδρους κατά Κόρμπιν παραιτήθηκε από το Εργατικό Κόμμα ο ένατος βουλευτής (video)
Επόμενο άρθρο Την Παρασκευή η έκθεση για την ελληνική οικονομία (video)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητσοτάκης: Έτοιμοι να συμβάλουμε στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα
10 ώρες ago
Μετρό Θεσσαλονίκης: Αλλάζει από αύριο το ωράριο λειτουργίας
10 ώρες ago
Έρχεται η κακοκαιρία “Barbara”: Σφοδρές καταιγίδες και νέα πτώση της θερμοκρασίας από απόψε το βράδυ
11 ώρες ago
Πληρωμή συντάξεων Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες για τους δικαιούχους
12 ώρες ago
Αναλυτικά οι πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ μέχρι τις 10 Οκτωβρίου
13 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
ΕΚΠΟΜΠΕΣΕΛΛΑΔΑ

TisimΒενη: Μαθαίνοντας να αγαπάμε άνευ όρων 

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Δημογραφικός… πυρετός: Σχεδόν κατά 60.000 μειώθηκε ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2024

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?