Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραγκούνης: Ισχύει η δέσμευση για κατώτατο μισθό 950 ευρώ – Στην τελική φάση για τη νέα αύξηση από 1η Απριλίου

Δημοσιεύθηκε: 10/03/2026 18:43
Μοιραστείτε το
8 Ελάχιστη ανάγνωση
Καραγκούνης για το 13ωρο στο νέο εργασιακό νομοσχέδιo: 40% πάνω η αμοιβή για κάθε ώρα νόμιμης υπερωρίας
Καραγκούνης για το 13ωρο στο νέο εργασιακό νομοσχέδιo: 40% πάνω η αμοιβή για κάθε ώρα νόμιμης υπερωρίας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Καταρχήν θα υπάρξει αύξηση του κατώτατου μισθού. Είμαστε στην τελική φάση. Η υπουργός θα κάνει εισήγηση προς το υπουργικό συμβούλιο στο τελευταίο υπουργικό του Μαρτίου. 1η Απριλίου, νέος μισθός αυξημένος με στόχο το 2027 να φθάσουμε στα 950 ευρώ, όπως η δέσμευση της κυβέρνησης και που προφανώς θα υλοποιηθεί» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης στο ΕΡΤnews Radio 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με τον Δημήτρη Τάκη, σχετικά με το κατά πόσο ισχύει η κυβερνητική δέσμευση για κατώτατο στα 950 ευρώ και το κατά πόσο η συγκυρία του πολέμου μπορεί να ψαλιδίσει τις αυξήσεις που αναμένονται φέτος και το ’27.

«Αυτό που έχει σημασία, πέρα από το ότι θα είναι ακόμα μια πολύ σημαντική αύξηση σε σχέση με τον υπάρχοντα κατώτατο μισθό, είναι ότι πρώτα απ’ όλα ο εισαγωγικός μισθός ανεβαίνει 30%- -35% λόγω του ξεπαγώματος των τριετιών διότι η ανεργία στη χώρα έχει πέσει, είναι στο 7,5% περίπου, κάτω από το 10% και βέβαια είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι έχουμε και τη συσσωρευτική αύξηση των εισοδημάτων, διότι όποια ονομαστική αύξηση θα έχουμε τώρα 1η Απριλίου θα περάσει σε όλα τα κλιμάκια στο δημόσιο τομέα. Καλό είναι αυτό να το ξέρουν και οι φίλοι μας που είναι στον δημόσιο τομέα» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τη σημαντική δημοσκοπική άνοδο της Νέας Δημοκρατίας  και το πόσο θα τη διατηρήσει δεδομένων των επιπτώσεων του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ο κ. Καραγκούνης επισήμανε «πράγματι έχουμε μια πολύ μεγάλη αύξηση των ποσοστών αυτή τη στιγμή της Νέας Δημοκρατίας. Μπορεί να φαίνεται ότι είναι συγκυριακή, λόγω προφανώς των πρόσφατων εξελίξεων και πάντα θα έλεγα σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό συσπειρώνονται γύρω από την ηγεσία κάθε φορά που μπορεί να υπάρχει ένα πρόβλημα και αυτό προφανώς δεν είναι μόνο για τη χώρα τη δική μας. Εγώ όμως θεωρώ ότι δεν είναι συγκυριακό. (…)

Κατά βάση κρατάω έναν ποιοτικό δείκτη αυτών των δημοσκοπήσεων, ειδικά οι τελευταίες, όπου μια ισχυρή τάση του εκλογικού σώματος θέλει σταθερότητα και το εκφράζει μάλιστα με πολύ μεγάλα ποσοστά και προοπτική, προφανώς για την επόμενη μέρα. Δηλαδή αυτός ο ποιοτικός δείκτης νομίζω θα μας συνοδεύσει και μέχρι το τέλος των εκλογών, θα επιλέξει ο πολίτης και το λέει τώρα σε πολύ μεγάλη, συντριπτική πλειοψηφία, το οποίο βεβαίως μεταφράζεται και στην παράσταση νίκης, αλλά αφήνω την παράσταση νίκης, εγώ λέω το ποιοτικό που λέει ότι, εγώ θέλω σταθερότητα και επενδύσεις, σταθερότητα για την επόμενη μέρα».

«Αυτός ο δείκτης έχει εκτοξευθεί. Δηλαδή, νομίζω είδα πάνω από 60%. (…) Τι σημαίνει αυτό; Ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού λέει ότι το μόνο κόμμα, τη μόνη παράταξη που εμπιστεύομαι για κυβέρνηση τα επόμενα χρόνια είναι η Νέα Δημοκρατία» συμπλήρωσε.

«Εμείς έχουμε μια πολύ μεγάλη πρόκληση. Ποια είναι αυτή η πρόκληση; Ότι σίγουρα θα πρέπει να δώσουμε πολύ ιδιαίτερη έμφαση. Ξεκίνησαν εντατικοί έλεγχοι στο ζήτημα της αισχροκέρδειας, διότι εκεί θα χτυπήσει την τσέπη του ελληνικού λαού και των πολιτών. (…)

Γι’ αυτό εδώ θα ξεδιπλωθούν άμεσα, το είπε και ο υπουργός και ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος και άμεσα θα έχουμε παρεμβάσεις ρυθμιστικού χαρακτήρα. Δηλαδή, προφανώς θα υπάρχει ένα πλαφόν, αλλά δεν θέλω να εξειδικεύσω τα μέτρα, θα ξεδιπλωθούν το επόμενο διάστημα, τις επόμενες ημέρες, αλλά βεβαίως και άμεση στήριξη των νοικοκυριών και των καταναλωτών. (…)

Η Ελλάδα προφανώς διαθέτει ένα σύνολο εργαλείων ήδη από το 2022, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η εργαλειοθήκη προφανώς αυτή θα πρέπει να επικαιροποιηθεί. Σε αυτό το οποίο αναφέρεστε εγώ θα πω αυτό που σταθερά λέει η κυβέρνηση για να μην δημιουργηθεί και πρόβλημα στην δημοσιονομική ισορροπία, γιατί δεν είναι κάτι τόσο απλό. Αν πάρεις μια απόφαση πρέπει να το δεις σφαιρικά και τι πρόβλημα θα δημιουργήσει και στα έσοδα. Άλλωστε πολλές χώρες που έχουν εφαρμόσει ανάλογες τακτικές, ειδικά στο ΦΠΑ, παρότι η χώρα μας έχει μειωμένους ΦΠΑ σε σχέση και με την κοινοτική οδηγία, δεν είχε τόσο μεγάλο αποτέλεσμα. (…)

Αυτό το οποίο σίγουρα θα περιμένει ο κόσμος είναι σημαντικές παρεμβάσεις. Γιατί εμείς θα το δούμε στο σύνολό του το πώς θα επηρεάσει την τσέπη του. Οπότε στο συνολικό κόστος, εντός εισαγωγικών στην τσέπη του θα ‘ρθουμε και θα κάνουμε συγκεκριμένες παρεμβάσεις ώστε να τον ελαφρύνουμε. Οπότε ας περιμένουμε λίγο να δούμε πώς ξεδιπλώνονται και τα μέτρα τα οποία οφείλω να πω ότι δεν έχουμε περιορίσει τις δημοσιονομικές δυνατότητες. Υπάρχουν όμως επαρκείς δημοσιονομικές δυνατότητες και ευτυχώς που αυτή η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα να προχωράει σε τέτοιες παρεμβάσεις αλλά δεν είναι και απεριόριστες, οπότε όλα θα μπουν σε ένα τέτοιο ζύγι. Από την άλλη, υπάρχει και η κοινοτική παρέμβαση η οποία θα γίνει, το είπε ο κ Κυριάκος Πιερρακάκης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Ερωτηθείς, εάν μπορεί να υπάρξει μια πανευρωπαϊκή παρέμβαση, όπως έγινε σην περίοδο της πανδημίας, είπε «νομίζω ότι, αυτό το οποίο ήδη είπε ο Υπουργός Οικονομικών, κόστος λιπασμάτων, αερομεταφορές, έμμεσες επιπτώσεις στις συνθήκες χρηματοδότησης είναι θέματα τα οποία λαμβάνονται υπ’ όψη. Δεν θα απέκλεια, συνολικά το λέω αυτό, στη συζήτηση που θα συμβεί σε ένα ευρωπαϊκό πεδίο, γιατί θα επηρεάσει όλη την Ευρώπη, να δούμε συνολική παρέμβαση ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη κατάσταση. Αυτό δεν έχει να κάνει βεβαίως με αυτές τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο εσωτερικό της χώρας. Εδώ θα υπάρξουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα γίνουν, αλλά μπορεί να δούμε και σε ένα ευρύτερο πλαίσιο στην Ευρώπη, τι περαιτέρω παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν» συμπλήρωσε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Trending NewsΚώστας Καραγκούνης
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Πυροβολισμοί στον Άγιο Δημήτριο: Στο νοσοκομείο ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου και ο γιος του Εισαγγελική έρευνα και ΕΔΕ για τον θάνατο της καθηγήτριας στη Θεσσαλονίκη: Οι καταγγελίες για εκφοβισμό και οι αναφορές της
Επόμενο άρθρο Μαθητές κατασκεύασαν εκρηκτικό μηχανισμό και τον ενεργοποίησαν σε σχολική αυλή του Ηρακλείου
4 Σχόλια
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    10 Μαρτίου 2026 στις 17:23

    Αυτό είναι μικτό να λέτε τό καθαρό μισθό 760 ευρώ ξευτηλα λαμόγιο

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2183965602377742&set=p.2183965602377742&type=3
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    10 Μαρτίου 2026 στις 17:29

    Γιατί η ΝΔ θα τον πληρώσει ο εργοδότης θα τον επωμιστεί και μετά ο εργοδότης θα μεταφέρει το κόστος στον καταναλωτή απλά πράγματα

    media1.giphy.com
  • Ο/Η Facebook User λέει:
    10 Μαρτίου 2026 στις 17:30

    Μα πως είναι δυνατόν να στηρίζεται τον ολετηρα, δείτε τι έχει φτιάξει, κράτος θίασος Ευγένιου Σπαθάρη, πχ βλ, έκδοση διαδοχικής συντάξεως γήρατος, 1) κατάθεση δικαιολογητικών ΕΦΚΑ ΑΙΓΆΛΕΩ, 2) μεταβίβαση φακέλου ΕΦΚΑ ΠΕΙΡΑΙΆ τμήμα ΟΑΕΕ, 3) Ο Πειραιάς κρατά το αίτημα 13 μήνες κάπου πεταμένο, ακόμη δλδ σε αναμονή για το πότε ο ΕΦΚΑ ΠΕΙΡΑΙΆ στείλει τον φάκελο εγκεκριμένο πίσω στοστον ΕΦΚΑ ΑΙΓΆΛΕΩ, 4) για να στείλει ο ΕΦΚΑ ΑΙΓΆΛΕΩ τον φάκελο στον Μητροπολιτικός ΕΦΚΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΎ προς έκδοση συντάξεως… λοιπόν το αίτημα έγινε 30/01/2025, χρεώθηκε σε υπάλληλο προς έλεγχο 18/02/2025, έκτοτε έως σήμερα 10/03/2026 ούτε φωνή, ούτε ακρόαση… χειροκροτήστε λοιπόν αυτήν την συμμορία του ολετηρα, έχουν στήσει κράτος θίασο Ευγένιου Σπαθάρη.!!!

  • Ο/Η Facebook User λέει:
    10 Μαρτίου 2026 στις 22:12

    Από πού θα τα βγάλει ο ιδιοκτήτης για να πληρώσει το προσωπικό ρε παπάρα?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μιχάλης Χουρδάκης: «Στη Βουλή το θέμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Πειραιά και της αξιοποίησης της στρατιωτικής περιουσίας »
4 Ιουνίου 2026
Κωνσταντοπούλου – Δίκη για τα Τέμπη: “Η κυβέρνηση μεθόδευσε μια αβάσιμη παράσταση του ελληνικού Δημοσίου για να υπερασπιστεί τους 32 από τους 36 κατηγορούμενους που βρίσκονται εδώ”
4 Ιουνίου 2026
Ρένα Δούρου: ”Η έδρα δεν είναι προσωπική περιουσία του βουλευτή – Δεν τίθεται με κανέναν τρόπο θέμα αυτοδιάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ”
4 Ιουνίου 2026
Η Θεοπούλα έγινε μέλος της ΕΛΑΣ: Το βίντεο του Τσίπρα με την Έφη Παπαθεοδώρου
4 Ιουνίου 2026
Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν βοηθά το ΠΑΣΟΚ η συζήτηση για πιθανή συνεργασία με τον Τσίπρα
4 Ιουνίου 2026

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον Μανταμάδο

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ενώνει το Αιγαίο: Με λαμπρότητα η Πανήγυρη στον ΜανταμάδοΜε κάθε επισημότητα και…

Newsroom

Βεργίνα TV: Στο μικροσκόπιο η υπόθεση «Σάντη» – Πολιτικές προεκτάσεις και ερωτήματα για τις καταγγελίες στην Κύπρο

Στην επικαιρότητα και τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο επικεντρώθηκε η χθεσινή εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου…

Αλεξία Χαρακίδα

«Ανάσταση στη Θεσσαλονίκη: Από την υποδοχή του Αγίου Φωτός, στην κατάνυξη της Μητρόπολης με τον Φιλόθεο και το Αναστάσιμο μήνυμα στους Ταξιάρχες

Θεσσαλονίκη: Το Φως της Ανάστασης στην Καρδιά της Πόλης και οι Αποκλειστικές Στιγμές του «tiSimβενη»…

Newsroom

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γεωργιάδης για φωτογραφία με Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου στο ίδιο τραπέζι: Δεν ανταλλάξαμε κουβέντα, μεταξύ τους ήταν πολύ θερμοί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης για φωτογραφία με Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου στο ίδιο τραπέζι: Δεν ανταλλάξαμε κουβέντα, μεταξύ τους ήταν πολύ θερμοί

News Room
Στυλιανίδης: Και η παρουσία του Καραμανλή στο συνέδριο της ΝΔ και η απουσία του θα σηματοδοτήσει κάτι”
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στυλιανίδης για συνταγματική αναθεώρηση: ”Σημαντικό να μην εγκλωβιστεί η πολιτική σε μικροκομματικές αντιπαραθέσεις”

News Room
Εξελέγη η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου μετά από ψηφοφορία των ανώτατων εισαγγελέων και αρεοπαγιτών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξελέγη η νέα ηγεσία του Αρείου Πάγου μετά από ψηφοφορία των ανώτατων εισαγγελέων και αρεοπαγιτών

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιατρικές δομές σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς επισκέπτεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτικη Cookies 
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Επιλέξτε "Αποδοχή" για να συνεχίσετε.

Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?