Τετάρτη, 10 Δεκ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πυρά από την αντιπολίτευση, πιέσεις από τους βουλευτές για άμεσες λύσεις
Νίκολιτς: Ο αγώνας με τη Σαμσουνσπόρ θα είναι μία μάχη και πρέπει να χύσουμε το αίμα μας
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στα Πράσινα Φανάρια
ΝΔ: Πιέσεις για επίλυση των αγροτικών κινητοποιήσεων ζητούν οι βουλευτές από τον Τσιάρα
ΥΠΑΑΤ: Αυτά είναι τα 15 μέτρα στήριξης των αγροτών – Στα €3,8 δισ. οι καταβολές το 2025
Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση καλεί τους αγρότες σε διάλογο
Καλύβια: Καλάσνικοφ, κλεμμένα αυτοκίνητα και δολοφονία ηλικιωμένης σε ηλικία 16 ετών -Το βίαιο παρελθόν του 37χρονου
Τσιάρας σε Βουλευτές ΝΔ: Μαξιμαλιστικά αιτήματα τύπου εγγυημένης χαμηλής τιμής δεν μπορούν να ικανοποιηθούν-Αν δεν γίνονταν οι έλεγχοι θα κινδύνευαν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις
Αποχωρούν οι αγρότες από το λιμάνι του Βόλου, απεγκλωβίστηκαν οι νταλίκες που περίμεναν να μπουν
Παπασταύρου: Δεν υπάρχει σε κανέναν σχεδιασμό της κυβέρνησης να δοθεί σε ιδιώτη το 51% του ΑΔΜΗΕ
Επαναπροσδιορισμός γραμματοσειράςAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθήστε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερά τα δημοτικά τέλη στην Αθήνα και το 2026 -Μηδενικά για όσους αποκτήσουν παιδί

2 ημέρες πριν
Μοιραστείτε το
8 Ελάχιστη ανάγνωση
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


Σταθερά για δεύτερη χρονιά παραμένουν τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, τονίζεται ότι «σε μια περίοδο που το αυξημένο κόστος ζωής πιέζει τα νοικοκυριά, ο Δήμος Αθηναίων στηρίζει έμπρακτα τους πολίτες κι ενισχύει την κοινωνική στήριξη. Ύστερα από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα δημοτικά τέλη δεν αυξάνονται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Παράλληλα, μηδενίζονται, όχι μόνο για τα ενεργειακά ευάλωτα νοικοκυριά, αλλά και για όσους αποκτήσουν παιδί το 2026 και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια».

Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, κρατάμε τα δημοτικά τέλη σταθερά και το 2026
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση, ύστερα από τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλαμε, είμαστε από τους ελάχιστους Δήμους, που κρατάμε τα δημοτικά τέλη σταθερά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Την ώρα που η κυβέρνηση μας αφαιρεί πόρους κι “εργαλεία”, εμείς ενισχύουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Εκτός από το ότι έχουμε μηδενίσει τα δημοτικά τέλη για τους άπορους, τις μονογονεϊκές οικογένειες, τους τρίτεκνους, τους πολύτεκνους, τα άτομα με αναπηρία και τους ενεργειακά ευάλωτους συμπολίτες μας, για πρώτη φορά δεν θα πληρώσουν δημοτικά τέλη για ένα ολόκληρο χρόνο και οι κάτοικοι που θα αποκτήσουν παιδί κι έχουν οικογενειακό εισόδημα κάτω από 30 χιλιάδες ευρώ. Είναι μια πρόταση, που απαντά στο δημογραφικό, ενισχύει τις οικογένειες που θέλουν να κάνουν παιδί και έχουν πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα».

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού Δήμου Αθηναίων, Γιώργος Γιάνναρος ανέφερε: «Οι μισθολογικές αυξήσεις δεν έχουν αποδοθεί στους Δήμους ενώ ισχύουν από την πρώτη Ιανουαρίου. Με την κατανομή που αποφασίστηκε για την πρόσθετη επιχορήγηση, δε μας αποδίδεται ούτε το 50% αυτών των αυξήσεων που υπολογίζεται στα 6 εκατομμύρια για το 2025 και άλλα 6 εκατομμύρια για την επόμενη χρονιά. Παρ΄ όλα αυτά, εμείς επιλέγουμε να απορροφήσουμε ξανά τις αυξήσεις στη μισθοδοσία και να κάνουμε μία πολύ στοχευμένη κίνηση. Όπως πέρυσι παρουσιάσαμε μια πρωτοβουλία για να αναδείξουμε την ενεργειακή φτώχεια, φέτος κάνουμε μία παρέμβαση με το βλέμμα στο δημογραφικό και επιφυλασσόμαστε για το επόμενο έτος».

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε:

Την απαλλαγή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για την πρώτη κατοικία για 1 έτος σε όσους αποκτούν τέκνο εντός του έτους 2026, για κατοίκους του Δήμου με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μικρότερο του ποσού των 30,000€.

Η απαλλαγή θα χορηγείται με την προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής καταστάσεως, αντίγραφο Ε1 για εξακρίβωση της πρώτης κατοικίας, και του εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. του φορολογούμενου.

Την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητος και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των πολυτέκνων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης φορολογικό έτος, μέχρι του ποσού των 25.000 € προσαυξημένο κατά 10.000 € για το τρίτο τέκνο, 8.000 € για το τέταρτο τέκνο, 6.000 € για το πέμπτο τέκνο και 5.000 € για κάθε τέκνο πέραν του πέμπτου.

Η απαλλαγή αυτή θα χορηγείται με την προσκόμιση αντιγράφου Ε1 για εξακρίβωση της πρώτης κατοικίας, καθώς επίσης και του εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ του φορολογουμένου και των απαραιτήτων εγγράφων που απαιτούνται κατά περίπτωση. Για τα επόμενα έτη αρκεί η προσκόμιση του εκκαθαριστικού της εφορίας.

Την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητος και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των τριτέκνων με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης φορολογικό έτος, μέχρι του ποσού των 25.000 € προσαυξημένο κατά 10.000 € για το τρίτο τέκνο, ήτοι σύνολο 35.000 €.

Η απαλλαγή αυτή θα χορηγείται με την προσκόμιση του Ε1 και του εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμοδίας Δ.Ο.Υ, καθώς και των απαραιτήτων εγγράφων που απαιτούνται κατά περίπτωση. Για τα επόμενα έτη αρκεί η προσκόμιση του εκκαθαριστικού της εφορίας.

Την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των απόρων όπως αυτοί ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία. Η απαλλαγή αυτή θα χορηγείται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αφού προηγουμένως προσκομίζονται σε αυτή το έγγραφο που αποδεικνύει την οικονομική τους αδυναμία, όπως εκπορεύεται από την κείμενη νομοθεσία, καθώς και αντίγραφο Ε1 για εξακρίβωση της πρώτης κατοικίας τους, αλλά και των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται κατά περίπτωση. Για τα επόμενα έτη αρκεί η προσκόμιση του εκκαθαριστικού της εφορίας.

Την απαλλαγή των τελών καθαριότητος και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας από 80% και άνω, και με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης φορολογικό έτος, μέχρι του ποσού των 20.000 €. Η μείωση αυτή θα χορηγείται με την προσκόμιση στην αρμόδια υπηρεσία βεβαίωσης Υγειονομικής Επιτροπής για το ύψος της αναπηρίας, αντίγραφο Ε1 για εξακρίβωση της πρώτης κατοικίας και εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ του φορολογουμένου, καθώς και των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται κατά περίπτωση. Για τα επόμενα έτη αρκεί η προσκόμιση του εκκαθαριστικού της εφορίας.

Την απαλλαγή των τελών καθαριότητος και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των μονογονεϊκών οικογενειών με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό εκκαθαρισμένο κατά το προηγούμενο του έτους ένταξης φορολογικό έτος, μέχρι του ποσού των 25.000 €. Η μείωση αυτή θα χορηγείται με την προσκόμιση πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, που βεβαιώνει την μονογονεϊκότητα, αντίγραφο Ε1 για εξακρίβωση της πρώτης κατοικίας, του εκκαθαριστικού σημειώματος της αρμόδιας Δ.Ο.Υ του φορολογουμένου, καθώς και των απαραίτητων εγγράφων που απαιτούνται κατά περίπτωση. Για τα επόμενα έτη αρκεί η προσκόμιση του εκκαθαριστικού της εφορίας.

Την απαλλαγή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για την πρώτη κατοικία των νοικοκυριών του Δήμου, που πληρούν σωρευτικά τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ Αναθεωρημένο Σχέδιο 2024).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΔήμος ΑθηναίωνΧάρης Δούκας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Copy Link Print
Προηγούμενο άρθρο Νόρις μετά την κατάκτηση του τίτλου στην F1: «Δεν πίστευα ότι θα κλάψω, αλλά…»
Επόμενο άρθρο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών: Προηγείται ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος στο 42,53% των καταμετρηθέντων ψηφοδελτίων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Πυρά από την αντιπολίτευση, πιέσεις από τους βουλευτές για άμεσες λύσεις
1 λεπτό πριν
Νίκολιτς: Ο αγώνας με τη Σαμσουνσπόρ θα είναι μία μάχη και πρέπει να χύσουμε το αίμα μας
20 λεπτά πριν
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα για τα επεισόδια στα Πράσινα Φανάρια
27 λεπτά πριν
ΝΔ: Πιέσεις για επίλυση των αγροτικών κινητοποιήσεων ζητούν οι βουλευτές από τον Τσιάρα
1 ώρα πριν
ΥΠΑΑΤ: Αυτά είναι τα 15 μέτρα στήριξης των αγροτών – Στα €3,8 δισ. οι καταβολές το 2025
2 ώρες πριν

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XFollow
InstagramFollow
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Θ. Πλεύρης στη Βεργίνα Τηλεόραση: Τα σκληρά μέτρα αποδίδουν

Την αποτελεσματικότητα των νέων νομοθετικών παρεμβάσεων που έφεραν θεαματική μείωση των ροών, καθώς και τη μεγάλη…

Newsroom

Ο ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας στη Βεργίνα τηλεόραση

«Όσα χρήματα δικαιούνται οι νόμιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, θα τα λάβουν στο ακέραιο», υπογράμμισε ο…

Newsroom

Στέργιος Καλόγηρος – Εκπομπή: «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»: Ο Νίκος Παπαθανάσης Απαντά για Στεγαστικό, ΕΣΠΑ, Ανάκαμψη και Ανάπτυξη

Στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» στη Βεργίνα Τηλεόραση με τον Στέργιο Καλόγηρο, ο Αναπληρωτής Υπουργός…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Η κυβέρνηση καλεί τους αγρότες σε διάλογο

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας σε Βουλευτές ΝΔ: Μαξιμαλιστικά αιτήματα τύπου εγγυημένης χαμηλής τιμής δεν μπορούν να ικανοποιηθούν-Αν δεν γίνονταν οι έλεγχοι θα κινδύνευαν οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπασταύρου: Δεν υπάρχει σε κανέναν σχεδιασμό της κυβέρνησης να δοθεί σε ιδιώτη το 51% του ΑΔΜΗΕ

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μιχαηλίδου: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα επιδόματα φέτος -Μόνιμη προπληρωμή από το 2026

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?