Κυριακή, 5 Οκτ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
Ο χάρτης πληρωμών από τον ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου
Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»
ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Νοεμβρίου
Παύλος Μαρινάκης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους ζωής
Ηλεκτρική ενέργεια: Κοντά στα προ κρίσης επίπεδα η τιμή του ρεύματος
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς με επτά μέλη της Πολεοδομίας

7 μήνες ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


- Advertisement -

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διαφθοράς προχώρησε η υπηρεσία καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος της ΕΛΑΣ στη Ρόδο, το οποίο αφορά σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας. Σύμφωνα με τις έρευνες οι οποίες ξεκίνησαν πριν από μήνες, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εξέδιδαν άδειες δόμησης με αντάλλαγμα χρηματικά ποσά, παραβιάζοντας τη νομοθεσία και δημιουργώντας ένα εκτεταμένο δίκτυο παράνομων συναλλαγών. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν το πλήρες εύρος της υπόθεσης, καθώς και ενδεχόμενες διασυνδέσεις με άλλες περιοχές ή πρόσωπα.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, οι εμπλεκόμενοι απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά για να προχωρούν σε υπογραφές φακέλων και εγκρίσεις αδειών. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό επιχειρηματία στον χώρο του τουρισμού, ο οποίος αν και είχε έτοιμο τον φάκελο της άδειάς του, βρέθηκε αντιμέτωπος με απαίτηση χρηματικού ποσού ύψους 50.000 ευρώ για να υπογραφεί το έγγραφο. Όταν αντέδρασε, η αρχική «ταρίφα» μειώθηκε στις 40.000 ευρώ.

Οι τελευταίες πληροφορίες του Rodosreport, κάνουν λόγο για χρήματα που βρέθηκαν και πλέον έχουν φτάσει στο ποσό των 600.000 χιλιάδων ευρώ, ενώ η έρευνα ακόμα συνεχίζεται και όσο ψάχνουν, βρίσκουν . Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε και άλλες προσαγωγές και συλλήψεις όσο η αστυνομία ερευνά τα πλοκάμια της εγκληματικής οργάνωσης που καταδυνάστευε τους πολίτες και ωφελούσε επιχειρηματίες με το αζημίωτο.

Το κύκλωμα, όμως, δεν περιοριζόταν σε εκβιασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, υπάλληλοι της Πολεοδομίας αναλάμβαναν τη διεκπεραίωση υποθέσεων, τις οποίες προωθούσαν σε συγκεκριμένους ιδιώτες μηχανικούς. Οι τελευταίοι προχωρούσαν σε αυθαίρετες κατασκευές, με την εγγύηση ότι στη συνέχεια θα «τακτοποιούνταν» μέσω πολεοδομικών ρυθμίσεων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η δράση ενός εκ των συλληφθέντων, ο οποίος φαίνεται να έκανε αυτοβούλως ελέγχους σε οικοδομές, επιβάλλοντας πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις. Στη συνέχεια, μέσω τρίτων προσώπων, ζητούσε χρήματα προκειμένου να διαγραφούν οι παραβάσεις από το σύστημα.

Οι έρευνες της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίες ξεκίνησαν πριν από μήνες, οδήγησαν σε εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά, χρυσές λίρες και ακριβά ρολόγια. Η επιχείρηση των «Αδιάφθορων» οδήγησε στη σύλληψη επτά ατόμων, μεταξύ των οποίων και υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεοδομίας Ρόδου.

Η Υπηρεσία Πολεοδομίας Ρόδου θα είναι κλειστή σήμερα και αύριο, όπως ενημέρωσε ο δήμος.

Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων

Ο επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικού χρήματος και πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει διατάξει τη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων των επτά εμπλεκόμενων στην υπόθεση της Πολεοδομίας Ρόδου. Αναλυτικά, δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι τραπεζικές θυρίδες των επτά εμπλεκομένων προσώπων και ερευνώνται τα οικονομικά δεδομένα των συγγενών πρώτου βαθμού αυτών.

Οι παράνομες δραστηριότητες

Οι έρευνες αποκάλυψαν πως το κύκλωμα της Πολεοδομίας λειτουργούσε σαν μια “φάμπρικα” εξυπηρέτησης παράνομων αιτημάτων. Οι δραστηριότητές τους περιλάμβαναν:

  • «Γρηγορόσημο» για την έκδοση πολεοδομικών αδειών
  • Παράνομες επεκτάσεις και εργασίες
  • Πλαστογραφίες και εκβιασμούς ιδιωτών
  • Παράκαμψη κανονισμών για συγκεκριμένους επιχειρηματίες

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, τουλάχιστον πέντε υπάλληλοι της Πολεοδομίας και δύο ιδιώτες πολιτικοί μηχανικοί συμμετείχαν στο δίκτυο. Παράλληλα, ερευνάται η εμπλοκή πρώην διευθυντικού στελέχους της υπηρεσίας, το οποίο μετακινήθηκε σε άλλη θέση στον Δήμο Ρόδου.

Παρεμβάσεις σε Ελέγχους και Beach Bars

Το καλοκαίρι του 2024, το κύκλωμα έφτασε στο σημείο να καθυστερεί ή να αγνοεί εντολές σφράγισης beach bars, που είχαν εντοπιστεί να παρανομούν από την αστυνομία. Έτσι, τα καταστήματα συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, αφού οι υπάλληλοι της Πολεοδομίας απλώς δεν εμφανίζονταν για να τοποθετήσουν τη σφραγίδα, επιτρέποντας την επαναλειτουργία τους.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται ένας ιδιώτης πολιτικός μηχανικός, ο οποίος φέρεται ως επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης. Στο σπίτι του βρέθηκαν σφραγίδες της Πολεοδομίας Ρόδου και έγγραφα που σχετίζονται με παράνομες ενέργειες. Η “ταρίφα” του κυκλώματος κυμαινόταν από 1.000 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια του ιδιώτη και τη φύση της «διευκόλυνσης». Το ποσό προσαρμοζόταν ανάλογα με τη δυσκολία και τη σημασία της παρέμβασης που ζητούσαν οι ενδιαφερόμενοι.

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. – Έρευνες και κατασχέσεις

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική της Ρόδου, οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις αρχές να προχωρούν σε κατ’ οίκον εφόδους, αναζητώντας περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 187.000 ευρώ σε μετρητά, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ύπαρξης και άλλων περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν μέσω παράνομων συναλλαγών.

Η έρευνα ξεκίνησε το 2024, όταν καταγράφηκαν οι πρώτες καταγγελίες, οι οποίες συνδυάστηκαν με πρόσθετα στοιχεία που προέκυψαν στη συνέχεια. Οι αρχές παρακολουθούσαν για μήνες τις κινήσεις των υπόπτων, πριν προχωρήσουν στην επιχείρηση-«σκούπα» που αποκάλυψε το κύκλωμα.

Οι επτά εμπλεκόμενοι παραμένουν υπό κράτηση και αργότερα αναμένεται να συναντηθούν με τους δικηγόρους τους, προκειμένου να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. Η υπόθεση αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται με στόχο να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα ή αν υπήρχε διασύνδεση του κυκλώματος με άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:SliderΕΛΑΣΠολεοδομίαΡόδος
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Χρυσοχοΐδης: Στην οικονομική ενίσχυση του «ελληνικού FBI» μέρος των κατασχεθέντων χρημάτων
Επόμενο άρθρο NBA: Ο Μπιλ Τσίζχολμ απέκτησε τους Μπόστον Σέλτικς έναντι 6,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη….»
14 ώρες ago
Δούκας: «Ο μόνος δρόμος είναι η διαγραφή»
15 ώρες ago
Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αμοργό: Δίνουμε μεγάλη σημασία στην περιφερειακή ανάπτυξη και χρειάζεται καλή γνώση των προβλημάτων
16 ώρες ago
ΟΠΕΚΕΠΕ: Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε ΚΥΔ από την οποία δηλώνονταν εκτάσεις στη λίμνη Κάρλα επί τέσσερα χρόνια
17 ώρες ago
Piri Reis: Σε επιφυλακή η Αθήνα μετά την έξοδό του πάνω από τη Λέσβο
18 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ Χρ. Αποστολόπουλος προειδοποιεί για απώλεια 20% στις εξαγωγές φέτας λόγω ευλογιάς αιγοπροβάτων

Αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας προτείνει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Γάλακτος Χρήστος Αποστολόπουλος. «Δυστυχώς οι…

Αλεξία Χαρακίδα

Πού θα κυμανθούν οι τιμές ρεύματος τον Οκτώβριο

Τη δεδομένη στιγμή η αύξηση στην τιμή της χονδρικής ρεύματος ανέρχεται στο 20%. Η μέση…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Συναγερμός για την αύξηση κρουσμάτων AIDS στους νέους – Προειδοποίηση από τον λοιμωξιολόγο Π. Κολλάρα

Το κουδούνι του κινδύνου για τα αυξημένα περιστατικά ανθρώπων-κυρίως νέων- που μολύνονται με AIDS κρούει…

Αλεξία Χαρακίδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: «Ζητάτε βραβείο επειδή η Ευρωπαία Εισαγγελέας είπε ότι στελέχη σας ήταν μέσα στην εγκληματική οργάνωση;»

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στην Αμοργό – «Η ελληνική κυβέρνηση αφοσιωμένη στην προστασία του περιβάλλοντος»

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 90 κλειστά μαγαζιά στην Εγνατία

News Room
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπολογισμός 2026: Υψηλή ανάπτυξη, ισχυρά πλεονάσματα και «παράθυρο» για νέες παροχές

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?