Σάββατο, 2 Αυγ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
Μ. Θεμιστοκλέους στο ΕΡΤNews: 10.000 αεροδιακομιδές από το 2021 – Βελτίωση της κατάστασης στα επείγοντα, αρκετά καλά τα αποτελέσματα από τις αξιολογήσεις των νοσοκομείων
Δήμος Ηλιούπολης: Πλησιάζει η ώρα του μεγάλου φεστιβάλ αφιερωμένο στον Μίκη Θεοδωράκη
ΟΠΕΚΕΠΕ: Υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΑΔΕ επισκέφτηκαν τα γραφεία ζητώντας πλήθος στοιχείων
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο της Ιεράς Μονής του όρους Σινά
ΑΑΔΕ: Καταβλήθηκε το επίδομα θέρμανσης σε περισσότερους από 98.000 δικαιούχους
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός 88-90: Εβάν Φουρνιέ και… τέζα οι Ισπανοί

6 μήνες ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Ακόμη ένα θρίλερ, ακόμα μία τεράστια εκτός έδρας νίκη για τον Ολυμπιακό που θριάμβευσε το βράδυ της Παρασκευής (7/2) στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» απέναντι στη Μπαρτσελόνα (90-88) και έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης της κανονικής περιόδου της Euroleague.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο απίθανος Εβάν Φουρνιέ που ανέλαβε την τελευταία φάση, πήρε την προσπάθεια, έβαλε το καλάθι και έδωσε στους Πειραιώτες την ένατη νίκη τους σε 14 αγώνες μακριά από το ΣΕΦ.

Η βαθμολογία

Στο 19-7 ανέβηκαν οι «ερυθρόλευκοι» (10-2 εντός και 9-5 εκτός έδρας), με τον Γάλλο γκαρντ να βάζει 18 πόντους, τον Σάσα Βεζένκοφ να σταματάει στους 24 και τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος να κάνει πράγματα και θαύματα με 20 πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ σε 32 λεπτά.

Στο 14-12 έπεσε η Μπαρτσελόνα (8-5 εντός και 6-7 εκτός έδρας), με τον κόουτς Πενιαρόγια να βλέπει τους Πάντερ, Μπριθουέλα, Πάρκερ και Μέτου να κάνουν πολλά, ίσως και κάποιες στιγμές περισσότερα από όσα μπορούσαν, αλλά να μην έχει τον Γιαν Βέσελι, να δίνει εννέα λεπτά στον Ουίλι Ερνανγκόμεθ και να γνωρίζει μία ήττα που μπορεί να κρίνει όλη τη σεζόν των Καταλανών.

Οι κορυφαίοι

Τι ματς έκανε ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (20 πόντοι, 7/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 31:32); Τι ματς έκανε ο Σάσα Βεζένκοφ (24 πόντοι, 6/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 32:20). Απίθανοι και οι δύο. Στο τέλος, όμως, ο μυθικός Εβάν Φουρνιέ πήρε τη μπάλα, πήρε την προσπάθεια, πήρε την απόφαση. Έβαλε το νικητήριο καλάθι και έκλεισε το σαραντάλεπτο με 18 πόντους (4/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 1/2 βολές), δύο ριμπάουντ, δύο ασίστ, δύο κλεψίματα σε 26:34.

Η αναμέτρηση

Με τους Γουίλιαμς-Γκος, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Φαλ ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, που πήρε επτά πόντους από τον Βούλγαρο φόργουορντ (11-10 στο 5′), πριν ο Λαρεντζάκης αλλάξει τον Φουρνιέ και βοηθήσει για το 18-22 στο 9′. Αυτό ήταν και το σκορ της πρώτης περιόδου, στην οποία οι Πειραιώτες είχαν 7/10 δίποντα. Ο Μπαρτζώκας άνοιξε το δεύτερο δεκάλεπτο με τους Γουίλιαμς-Γκος, Λαρεντζάκη, Πίτερς, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ, έβαλε νωρίς τον Μήτρου-Λονγκ, είδε τον Σάσα να σκοράρει τρίποντο για το 23-28 και τους αναπληρωματικούς να δίνουν σημαντική ώθηση. Ο Φουρνιέ έγραψε το 40-42 στο 18′, με το ημίχρονο να βρίσκει τους γηπεδούχους μπροστά (47-45) χάρη σε ξέσπασμα του Μέτου.

Πάρκερ και Πάντερ σκόραραν κατά ριπάς στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους για το 56-47, με τον Βεζένκοφ να παίρνει… φωτιά για το 56-54 με απίθανα καλάθια από κοντινή, μέση και μακρινή απόσταση. Σάσα και Φουρνιέ είχαν απίθανες συνεργασίες, ο Γάλλος έγραψε το 59-62, όμως η Μπαρτσελόνα άντεξε και πάλι χάρη στον ανταγωνιστικότατο Μέτου για το 65-66 στο τέλος της τρίτης περιόδου. Γουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ ήταν ασυναγώνιστοι στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου (67-74 στο 32′), συνέχισαν να είναι οι δύο που ορμούσαν ξανά και ξανά στη ρακέτα της Μπαρτσελόνα. Ο Φαλ έβαλε τεράστιο καλάθι για το 79-84, ο Φουρνιέ, ωστόσο, πήρε δύο κακές αποφάσεις σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων, με αποτέλεσμα ο Μπριθουέλα να βάλει τρίποντο για το 82-84 και εν συνεχεία να ακολουθήσει το… χάος. Στα 18.9″ ο Πάντερ κέρδισε φάουλ και έβαλε τις βολές για το 88-88, ο Μπαρτζώκας κάλεσε timeout και ο Φουρνιέ πήρε το μεγάλο σουτ για να το βάλει και να δώσει στην ομάδα του την νίκη. Κράτησε τη μπάλα, πιέστηκε, πήγε μέχρι μέσα, έγραψε ιστορία.

Οι διαιτητές: Γιαβόρ, Ζαμόισκι, Σίλβα

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 47-45, 65-66, 88-90

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Ζοάν Πενιαρόγια): Πάντερ 20 (4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 9/9 βολές, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Άντερσον 8 (2), Μπριθουέλα 14 (1/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μέτου 16 (7/9 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 2/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Σατοράνσκι 5 (6 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Ερνανγκόμεθ, Νούνιεθ, Φαλ 8 (3/6 δίποντα, 2/2 βολές), Πάρκερ 14 (4/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα), Πάρα 3 (1)

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 20 (7/9 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης 4 (3 ριμπάουντ), Φαλ 4 (3 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 μπλοκ), Βεζένκοβ 24 (6/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 2 (5 ριμπάουντ), Πίτερς 3, Μιλουτίνοβ 4 (4/4 βολές), ΜακΚίσικ 11 (2/2 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/5 βολές), Φουρνιέ 18 (4/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα)

Επόμενη υποχρέωση

Στην 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, η Μπαρτσελόνα θα παίξει στη Μαδρίτη με τη Ρεάλ (27/2 στις 21:45), ενώ ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Βίρτους στη Μπολόνια (28/2 στις 21:00).

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΕυρωλίγκαΜπαρτσελόναΟλυμπιακός
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Παναθηναϊκός: Άτυχη ξανά η Σταμολάμπρου, υπέστη ρήξη χιαστού
Επόμενο άρθρο Η κατασκευή του έργου των Σκουριών, χρειάζεται επιπλέον χέρια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τορίνο: Ξύπνησε από την καταστολή ο 15χρονος μετά τη μεταμόσχευση ήπατος
59 λεπτά ago
Ξεκινά η έξοδος των αδειούχων του Αυγούστου από την Αττική – Πληρότητα 100% σε πλοία και λεωφορεία
1 ώρα ago
Παλαιό Φάληρο: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα η 32χρονη μητέρα του νεκρού κοριτσιού
1 ώρα ago
Ασφαλτοστρώνεται σήμερα η Εγνατία
2 ώρες ago
TisimΒενη στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας
2 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Σημαντική μείωση του κόστους ρεύματος για τα ελληνικά πανεπιστήμια

Για τη σημαντική οικονομική ωφέλεια που θα έχουν τα ελληνικά ΑΕΙ από τη μείωση στο…

Ελένη Ευσταθίου

Π. Λαφαζάνης: “Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας και μέγας μυθομανής ο Παυλόπουλος”-Α. Μητρόπουλος: “Κατέστρεψε το Κοινωνικό Κράτος ο Τσίπρας, έχει ρόλο να παίξει”

Π. Λαφαζάνης: «Μέγας Αρχιπραξικοπηματίας» ο Παυλόπουλος και «μέγας μυθομανής» Α. Μητρόπουλος: Έχει ρόλο ο Τσίπρας να…

News Room

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Στην αντεπίθεση η ΠΑΕ: «Συνεδρίαση ντροπή του ΑΣ – Βάζουν σε πλειστηριασμό την οικογένεια του ΠΑΟΚ»

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το χρυσό στο Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου – Το ασημένιο κέρδισε ο Γιάννης Ρίζος

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Χρυσός στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα ο Τεντόγλου με άλμα στα 8,07 μέτρα

News Room
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

H Ελλάδα υποδέχτηκε τα “χρυσά” κορίτσια της εθνικής πόλο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?