800 Σύνεδροι από 60 χώρες του κόσμου στη Θεσσαλονίκη για τη Νανοτεχνολογία

NANOTEXNOLOGY 2019
800 Σύνεδροι και 500 εκπρόσωποι ακαδημαϊκών και ερευνητικών φορέων και βιομηχανιών από 60 χώρες του κόσμου θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου, για να συμμετέχουν σε ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως συνέδρια Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών , το Nanotexnology 2019 που διοργανώνεται όπως κάθε χρόνο από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Φέτος για πρώτη φορά στο πλαίσιο του NANOTEXNOLOGY 2019 , πραγματοποιείται θεματική Ημερίδα με κεντρικό τίτλο «Η συμβολή των γυναικών στη Νανοτεχνολογία και τις Νανοεπιστήμες» Στόχος της Ημερίδας που θα γίνει θεσμός είναι να εστιάσει στον κεντρικό ρόλο των γυναικών στην εξέλιξη του κλάδου της Νανοεπιστήμης και της Τεχνολογίας και να προωθήσει τον πρωταγωνιστικό τους ρόλο στην εξέλιξη της επιστήμης. Η θεματική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου με προσκεκλημένες γυναίκες που ξεχώρισαν για τη συμβολή τους στην έρευνα.
Στο πλαίσιο του Πολυσυνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2019, που ξεκινά στις 29 Ιουνίου στο Πόρτο Παλάς με το Διεθνές Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών, θα πραγματοποιηθούν οι θεματικές ενότητες:
EE- ΗΠΑ «Αειφόρες Νανοκατασκευές και Νανοπαραγωγές»
Ειδική Συνάντηση για τα ερευνητικά προγράμματα της ΕΕ
Συνάντηση για την Ανοιχτή Καινοτομία και την πιστοποίηση και μοντελοποίηση των χαρακτηριστικών των υλικών και των διαδικασιών παραγωγής
Στρογγυλό τραπέζι για την διαδικασία παραγωγής σε πραγματικό χρόνο τη μετρολογία και τον ποιοτικό έλεγχο στην νανο-παραγωγή.
Εργαστήριο για την υπολογιστική μοντελοποίηση των υλικών , των συσκευών και της διαδικασίας παραγωγής.
Ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών δράσεων και εμπορευματοποίησης
Η Νανοτεχνολογία αποτελεί ένα πεδίο έρευνας και ανάπτυξης εφαρμογών που συνεχώς διευρύνεται με κλάδους όπως τα οργανικά και εκτυπωμένα ηλεκτρονικά, ή η νανοϊατρική. Το πεδίο τν νανοεπιστημών φέρνει κοντά περισσότερους από 2000 ερευνητές επιστήμονες μηχανικούς, επιχειρηματίες , επαγγελματίες τους κλάδου και συνεργάτες βιομηχανιών και επιχειρήσεων από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναζητούν έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο τομέα καινοτόμων εφαρμογών. Τα παράλληλα διεθνή γεγονότα του Πολυσυνεδρίου NANOTEXNOLOGY 2019, είναι:
Θερινό Σχολείο Νανοτεχνολογίας και Νανοεπιστημών ISSON 29 Ιουνίου-6 Ιουλίου
ISFOE Συνέδριο για τα Οργανικά Ηλεκτρονικά 1-4 Ιουλίου
Νανοτεχνολογία 2-5 Ιουλίου
2ο Συνέδριο για τις τρισδιάστατες εκτυπώσεις 1-5 Ιουλίου
Διεθνής Έκθεση Νανοτεχνολογικών Προϊόντων και Εφαρμογών EXPO 1-5 Ιουλίου
Business Forum 2-4 Ιουλίου
Matchmaking Event Συναντήσεις ερευνητών με εκπροσώπους της βιομηχανίας 3 Ιουλίου
Το Πολυσυνέδριο Nanotexnology 2019 πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace

Πληροφορίες Καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης logot@auth.gr