38ο Rally Sprint Κορίνθου: Μάχη με νικητή τον Ρουστέμη

[ad_1]

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, 37 πληρώματα πήραν εκκίνηση στις 10:00 την Κυριακή 17 Μαρτίου από το φιλόξενο χώρο του Korinthian Palace στον Σολομό Κορινθίας για τον πρώτο φετινό γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος, καθώς και του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, το 38ο Ράλλυ Κορίνθου. Λίγο η αποχή, αφού ήταν ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, λίγο ο κόσμος που τους ενθάρρυνε και σίγουρα η άριστη κατάσταση της γρήγορης και τεχνικής ειδικής «Χιλιομόδι» έκαναν τα πληρώματα να δώσουν μάχες που κρίθηκαν στο νήμα. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο «Roustemis Panagiotis» με τον Σπύρο Κολτσίδα (Mitsubishi Lancer EVO X), ο οποίος οδήγησε ταχύτατα, απέφυγε το λάθος και εκμεταλευόμενος την γνώση της ειδικής κέρδισε τη μεγάλη μάχη της Γενικής Κατάταξης σημειώνοντας ταυτόχρονα και το ταχύτερο πέρασμα της ημέρας. Δεύτεροι, με διαφορά μόλις 6.71″ τερμάτισαν οι Γιάννης Μποζιονέλος – Βαγγέλης Παναρίτης (Mitshubishi Lancer EVO V) που εντυπωσίασαν τους θεατές με τα περάσματα τους. Στην τρίτη θέση οι Πρωταθλητές Ελλάδας Γιάννης Μπαντούνας – Κώστας Σούκουλης που πίεσαν στο δεύτερο πέρασμα βάζοντας φωτιά στην μάχη της κορυφής, όμως ένα λάθος δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν περισσότερα. Χαρακτηριστικό της μεγάλης μάχης που δόθηκε στην Γενική απο τα τρία αυτά πληρώματα είναι το γεγονός ότι οι δυο πρώτοι στο πρώτο σκέλος (Roustemis Panagiotis και Γιάννης Μποζιονέλος) ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο, ενώ μετά το δεύτερο σκέλος ο πρώτος της Γενικής, Μποζιονέλος, με τον τρίτο, Μπαντούνα, είχαν μόλις 2.25″ διαφορά!
Στην F2 οι El Nak Jr – Ανδρέας Βίγκος (Renault Clio R3) παρά το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισαν στο δεύτερο πέρασμα, οδήγησαν γρήγορα και εντυπωσιακά και κέρδισαν σχετικά εύκολα την F2 αλλά και την κλάση C3+C4. Στη δεύτερη θέση της F2 και την πρώτη της C5 τερμάτισαν, οι Θεόδωρος Τσάκαλος-Θεόδωρος Πανούτσος (Toyota Yaris), ενώ την τριάδα της F2 έκλεισαν οι Γιάννης Καββαδίας-Μιχάλης Φραγκου (Peugeot 206XS) που ήταν και πρώτοι στην κλάση C6.
Ο αγώνας αποτελούσε και τον πρώτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων, με τον Χρήστο Πλατή και την Βασιλική Νεοφωτίστου στο δεξί μπάσκετ του Peugeot GTI 1900 να κερδίζουν την πρώτη θέση στην γενική και στην κατηγορία 4. Πίσω τους βρέθηκαν οι Ελευθέριος Μανδρούκας-Νίκος Τσάδαρης με την πανέμορφη Porsche 911, ενώ την τριάδα έκλεισαν οι Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος-Χρήστος Μέστρος με Mazda 323.
Τα αποτελέσματα του αγώνα

[ad_2]