38ο Συνέδριο Ιδιωτικών Υπαλλήλων: Προπηλακισμοί, αντεγκλήσεις και ένταση (video)

[ad_1]

Επεισόδια στιγμάτισαν την έναρξη του Συνεδρίου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν δια της βίας στο χώρο όπου επρόκειτο να διεξαχθεί, ενώ το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι τα μέλη του δέχθηκαν επίθεση από μπράβους, κάποιοι από τους οποίους οπλοφορούσαν.

Προπηλακισμοί, αντεγκλήσεις και ένταση λίγο πριν αρχίσει το 38ο Συνέδριο της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας.
Στελέχη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας κατήγγειλαν την παρουσία «μπράβων» στο χώρο τους οποίους και απομάκρυναν. Μάλιστα, όπως είπαν, ο ένας από αυτούς οπλοφορούσε.
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο καταγγέλλοντας τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για τη βία που, όπως λέει, άσκησαν σε βάρος εργαζομένων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, σκίζοντας και κλέβοντας κάρτες αντιπροσώπων του συνεδρίου.
Μέλη σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί στην είσοδο του ξενοδοχείου όπου θα διεξάγονταν το συνέδριο κάνοντας λόγο για επιχείρηση της πλειοψηφίας να οργανώσει συνέδριο με εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Κάποιοι μάλιστα ήρθαν φορώντας μάσκες μαϊμούδων παριστάνοντας τα μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων.
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή πρωτοφανή, ωμή, παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Τελικά, οι εργασίες της πρώτης μέρας του συνεδρίου δεν πραγματοποιήθηκαν. Μέλη της ΔΑΣ τοποθέτησαν μάλιστα πανό στον χώρο με σύνθημα «Έξω η εργοδοσία από τα συνδικάτα».
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η ΟΙΥΕ – Καταγγελία από τη ΔΑΣ
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος για κατάληψη, παρεμπόδιση εκλογικής διαδικασίας, βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς, κλοπή καρτών συνέδρων και οικονομικής ζημίας στην Ομοσπονδία.
Η ΔΑΣ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων κατήγγειλε «εργοδότες μαζί με τους μπράβους τους και φουσκωτούς στο συνέδριο της ΟΙΥΕ» και ανέφερε πως, παρά την προσπάθεια της ΔΑΣ να γίνει συνέδριο, συνέβησαν τα εξής :
1. Το Ξενοδοχείο Novotel έχει γεμίσει με μπράβους, «φουσκωτούς» από εταιρείες security, φρουροί των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές
2. Εξαφάνισαν τις κάρτες των αντιπροσώπων
3. Οι εργοδότες- συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με την μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπαθούν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.
Η ΔΑΣ κατήγγειλε επίσης ότι μέσα στο χώρο του συνεδρίου υπήρχαν «μπράβοι – κουμπουροφόροι, με γκλομπς και όπλα» και επισήμανε πως οι «δυνάμεις της ΔΑΣ και τα συνδικάτα που βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο δεν θα ανεχτούν αυτή τη κατάσταση».
Σχετική είδηση: 38ο Συνέδριο της ΟΙΥΕ: Ένταση και καταγγελίες για «στήσιμο Σωματείων» (video)

Πηγές: ΕΡΤ1 (Ρεπορτάζ: Κ. Γράβου), ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]