324 νέα εντάλματα σύλληψης υπόπτων για σχέσεις με τον Φ. Γκιουλέν (video)

[ad_1]

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν σήμερα εντάλματα σύλληψης κατά 324 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για σχέσεις με το κίνημα του ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται από την Άγκυρα ότι κρύβεται πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Τα εντάλματα αυτά εκδόθηκαν από εισαγγελείς σε διάφορες επαρχίες, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα και τη Σμύρνη, στο πλαίσιο των ερευνών που γίνονται για το δίκτυο των υποστηρικτών του Γκιουλέν.
Το γραφείο του εισαγγελέα της Άγκυρας ανακοίνωσε το πρωί τη σύλληψη 37 ανθρώπων από τους συνολικά 89 για τους οποίους εξέδωσε εντάλματα σύλληψης.
Εξάλλου εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν κατά 182 ανθρώπων σε 42 επαρχίες από τις αρχές της Σμύρνης, σύμφωνα με το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων DHA.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε επίσης ότι ο εισαγγελέας της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά 53 εν ενεργεία στρατιωτικών.
Σήμερα τουρκικό δικαστήριο επικύρωσε τις ποινές σε 12 στελέχη της Hurriyet όλοι τους είχαν εκτίσει τις ποινές τους και είχαν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι εν αναμονή της σημερινής διαδικασίας. Έξι θα επιστρέψουν στις φυλακές.
Πηγή:ΕΡΤ/Κωνσταντινούπολη: Αριάνα Φερεντίνου, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]