250 μαθητές βραβεύει η ΕΕΦ στο ΝΟΗΣΙΣ

Γιορτή Φυσικής από την ΕΕΦ
250 μαθητές βραβεύονται την Κυριακή 14 Νοεμβρίου στο ΝΟΗΣΙΣ
Διακόσιοι πενήντα συνολικά (250) μαθητές από όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης , από σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου, που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς φυσικής της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, βραβεύονται την Κυριακή 14 Νοεμβρίου (11.00-13.30) στο ΝΟΗΣΙΣ*.

Τη χρονιά που μας πέρασε εν μέσω πανδημίας και lockdown η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργάνωσε για μία ακόμη χρονιά τον πανελλήνιο διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου , που έχει γίνει πλέον ένας από τους σημαντικότερους εκπαιδευτικούς θεσμούς.
Διαγωνισμοί εν μέσω lockdown
Παρά τις δύσκολες συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία και τα κλειστά λόγω lockdown σχολεία, χιλιάδες κυριολεκτικά μαθητές από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες έλαβαν μέρος στον πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής.
Ο διαγωνισμός φυσικής για όλες τις βαθμίδες εξελίχθηκε σε δύο φάσεις.
Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής για μαθητές δημοτικού συμμετείχαν συνολικά 13.000 μαθητές στην α φάση του διαγωνισμού και στη β φάση 2.500. Αντίστοιχα στον διαγωνισμό για τους μαθητές γυμνασίου σε πρώτη φάση συμμετείχαν 6000 μαθητές και στη Β φάση 1200, στο Λύκειο 3500 μαθητές στην α φάση και 800 στη β φάση.
Και διεθνείς διακρίσεις.
Ο διαγωνισμός International Young Physicists’ Tournament είναι ένας ομαδοσυνεργατικός διαγωνισμός Φυσικής, μεταξύ μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απ’ όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού οι μαθητές παρουσιάζουν τις λύσεις τους σε 17 επιστημονικά προβλήματα που έχουν προετοιμάσει για αρκετούς μήνες (γνωρίζουν εξαρχής τα προβλήματα που θα διαγωνισθούν). Η κάθε λύση αξιολογείται από άλλους μαθητές και οι επιδόσεις τους βαθμολογούνται από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από εμπειρογνώμονες εκπαιδευτικούς.
Στον διαγωνισμό I.Y.P.T. μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 16-18 ετών, δηλαδή που φοιτούν στην Α’ Λυκείου έως και την Γ’ Λυκείου. Οι μαθητές και μαθήτριες μπορούν να είναι Έλληνες ή αλλοδαποί, αρκεί να φοιτούν σε σχολείο στην Ελλάδα, ιδιωτικό ή δημόσιο.
Την υποστήριξη των μαθητών κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τους αναλαμβάνει η Ένωση Ελλήνων Φυσικών με τη διοργάνωση μαθημάτων και workshops όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Κάθε χώρα στέλνει στον διαγωνισμό μια ομάδα πέντε μαθητών. Για την επιλογή της ελληνικής ομάδας κάθε μαθητής που παίρνει μέρος αξιολογείται μέσα από εργασίες και παρουσιάσεις που καλείται να εκπονήσει σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.
Το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στη διάρκεια της εκδήλωσης , η ΕΕΦ θα βραβεύσει και μαθητές που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό IYNT , στην Βαλκανιάδα Φυσικής όπου η ελληνική ομάδα απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο , και στην εκδήλωση-διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών «Θέλουμε Πειράματα».
*Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων