25η Μαρτίου στρατιωτική παρέλαση: Προετοιμασίες για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση – Κάνουν λόγο για προσκλήσεις σε Πούτιν, Κάρολο και Μακρόν

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν από τις πρώτες σχετικές συζητήσεις, προτείνεται η διεξαγωγή της κανονικά στο Σύνταγμα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Θα πρέπει να σημειωθεί πως, την 25η Μαρτίου 2021 συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.
Ωστόσο η διεξαγωγή της θα κριθεί από την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας, ιδιαίτερα σε μια φάση της πανδημίας όπου οι αρμόδιοι κάνουν λόγο ακόμη και για τρίτο lockdown. Άλλωστε, η αρχική εισήγηση των επιστημόνων ήταν να μην τελεστεί στρατιωτική παρέλαση, ή να αποφασίσουν οι αρμόδιοι για την πραγματοποίησή τους, κρίνοντας από τα δεδομένα εκείνης της περιόδου.

Αξιοσημείωτο είναι πως, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», έχει γίνει λόγος για πρόσκληση σε προσωπικότητες όπως ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας, σε μια ένδειξη τιμής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21. Πρόκειται για μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα, καθώς πρόκειται για τις των τρεις μεγάλες δυνάμεις που υποστήριξαν την Ελλάδα στη ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο προηγούμενες παρελάσεις, τόσο αυτή της 28ης Οκτωβρίου, όσο και εκείνη της 25ης Μαρτίου δεν πραγματοποιήθηκαν, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που διαμόρφωσε η πανδημία του κορονοϊού.
Με πληροφορίες από την αίθουσα σύνταξης