«Όχι στο κλείσιμο των ΕΛΤΑ στα Βασιλικά» είπε το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης

Ομόφωνη ήταν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης κατά της αναστολής λειτουργίας με συγχώνευση ή κατάργηση του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στα Βασιλικά, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της 15ης Ιανουαρίου 2020.

Στη σχετική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων απαιτεί την άμεση αναστολή των διαδικασιών συγχώνευσης ή κατάργησης του καταστήματος των ΕΛΤΑ Βασιλικών, καθώς η συγχώνευση – κατάργηση του Ταχυδρομικού Γραφείου στα Βασιλικά θα επηρεάσει καθοριστικά τη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Μάλιστα στην απόφαση, σημειώνεται χαρακτηριστικά, πως το συγκεκριμένο Ταχυδρομικό Γραφείο εξυπηρετεί σήμερα όλο τον πρώην Δήμο Βασιλικών πλην της Αγίας Παρασκευής, την Κοινότητα Γαλαρινού και τους δυο οικισμούς της Αγίας Αναστασίας. Όλη αυτή η περιοχή θα υποστεί την παντελή έλλειψη ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Επισημαίνεται δε πως η παροχή των εν γένει ταχυδρομικών υπηρεσιών διεξαγόταν πλημμελώς και ελλιπώς από το συγκεκριμένο κατάστημα των ΕΛΤΑ, αφού ακόμη και στις περιοχές εντός του αστικού ιστού οι κάτοικοι και οι επιχειρήσεις εξυπηρετούνταν με θυρίδες και όχι με αστική διανομή, παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες αιτήσεις – οχλήσεις προς τα ΕΛΤΑ για την αποκατάσταση της αστικής διανομής και την ενίσχυση του καταστήματος στα Βασιλικά με ανθρώπινο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή ικανή να ανταποκριθεί στον όγκο των συναλλαγών.