Τρίτη, 1 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Τασούλας: Θα κηρύξει την Τρίτη την έναρξη της 29ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist
Επιστολή Κυρανάκη σε δημάρχους για την εφαρμογή μέτρων του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες
Δέσμη νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων 8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν, οι αποφάσεις που ελήφθησαν
ΕΟΤ: Ενίσχυση της δυναμικής της Καρπάθου στην ιταλική αγορά
Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Μετανάστευσης – Πλεύρης: Όποιος έρχεται στην Ελλάδα, είτε θα επιστρέφει στη χώρα του είτε θα μπαίνει φυλακή
Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα – Έως τις 31 Ιουλίου οι αιτήσεις
Συντάξεις Αυγούστου 2025: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές 
Ορκίστηκαν τα νέα μέλη της Κυβέρνησης
e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 4 Ιουλίου
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΕΛΛΑΔΑ

Όσα αλλάζουν στον ΟΑΣΘ από Δευτέρα

5 έτη ago
Κοινοποίηση
5 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση

Αλλαγές έρχονται στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ απο την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, πρώτη ημέρα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

«Ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ως εποπτεύουσα αρχή των συγκοινωνιών στο πολεοδομικό συγκρότημα, εντείνει τις προσπάθειές του ώστε η επόμενη ημέρα στις μαζικές μετακινήσεις να έρθει χωρίς συνωστισμούς και προβλήματα εξυπηρέτησης και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια για εργαζόμενους και επιβατικό κοινό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ.

Συνεχίζοντας τις πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει από την πρώτη ημέρα που ο κορωνοϊός ήρθε και στην Θεσσαλονίκη, ο ΟΣΕΘ απέστειλε οδηγίες προς τους παρόχους λειτουργίας και τους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς που προσβλέπουν σε μια ασφαλή και λειτουργική συγκοινωνία.

Συγκεκριμένα, οι οδηγίες του ΟΣΕΘ που αναμένεται να αποτελούν μέρος του πρωτοκόλλου λειτουργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνουν τα εξής μέτρα:

  1. Παραμένει ο περιορισμός του αριθμού των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ποσοστό που να διασφαλίζεται η τήρηση της απαιτούμενης απόστασης των 1,50-2,00 μέτρων μεταξύ τους (οδηγίες ΕΟΔΥ, Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Πολιτικής Προστασίας) ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Το παραπάνω απαιτεί σταδιακή αύξηση των δρομολογίων (σε τελική ανάπτυξη των προγραμματισμένων) για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού η οποία είναι συνακόλουθη των αναγκών μετακινήσεων που θα προκύψουν (σημειώνεται το γεγονός διασποράς και διαφοροποίησης/κατανομής σε ζώνες των ωρών αιχμής έναρξης των ωραρίων εργασίας των πολιτών: 07.00, 08.00, 09.00)
  2. Οι εργαζόμενοι και οι χρήστες της αστικής συγκοινωνίας τηρούν τα απαραίτητα μέτρα και φορούν υποχρεωτικά την προστατευτική μάσκα κατά την επιβίβασή τους. Οι εργαζόμενοι φορούν επίσης γάντια μιας χρήσης. Οι πολίτες δίχως την προστατευτική μάσκα δεν θα επιβιβάζονται (εκτός εάν υπάρχει η δυνατότητα να τους χορηγείται εντός του λεωφορείου). Ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από την Ελληνική Αστυνομία.
  3. Η σχολαστική και πλήρης απολύμανση των οχημάτων θα γίνεται μετά το τέλος της βάρδιας ακολουθώντας ειδικότερα «πρωτόκολλα» με ευθύνη των παρόχων.
  4. Ο καθαρισμός με αντισηπτικό των επιφανειών και σημείων συχνής επαφής εντός των οχημάτων (κυρίως χειρολαβές, χειρολισθήρες και καθίσματα) θα γίνεται μετά το πέρας κάθε δρομολογίου.
  5. Κατά την είσοδό τους, η οποία θα γίνεται αποκλειστικά από τη δεύτερη πόρτα των οχημάτων, οι επιβάτες θα κάνουν χρήση του αντισηπτικού διαλύματος που θα βρίσκεται υποχρεωτικά στα συγκεκριμένα σημεία.
  6. Η θύρα του οδηγού εξακολουθεί να παραμένει κλειστή και τοποθετείται ειδικό διαφανές διαχωριστικό πέτασμα μεταξύ του οδηγού και των επιβατών (Plexiglas ή άλλο ομοιογενές υλικό επαρκούς πάχους και ανθεκτικότητας)
  7. Η αποβίβαση των επιβατών θα γίνεται από την τρίτη πόρτα. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρίτη πόρτα, θα προηγείται αυστηρά η αποβίβαση και στη συνέχεια θα ακολουθεί η επιβίβαση των πολιτών
  8. Θα υπάρξει προσωρινή απενεργοποίηση των μηχανημάτων αυτόματης πώλησης εισιτηρίων προς αποφυγήν συνωστισμού
  9. Στην παραπάνω κατεύθυνση, προτείνεται η ύπαρξη υπαλλήλου «ελεγκτή»/με ευθύνη του παρόχου στη θύρα ανόδου ο οποίος θα ελέγχει και θα διευθετεί την τήρηση των προαναφερόμενων μέτρων. Ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτόν θα επιβλέπεται και η εισιτηριοδιαφυγή.
  10. Απολύμανση των κλιματιστικών μονάδων και αερισμός των χώρων και, επακόλουθη επιβεβαίωση ότι δεν γίνεται ανακύκλωση-ανακυκλοφορία του αέρα (που υπάρχει εντός του λεωφορείου) ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία τους. Στην αντίθετη περίπτωση δεν θα λειτουργούν οι μονάδες κλιματισμού και θα υπάρξει μέριμνα για άνοιγμα παραθύρων.
  11. Διεξαγωγή ταχύρρυθμων σεμιναρίων εκπαίδευσης και συμπεριφοράς των εργαζομένων (με ευθύνη παρόχων και εργαζομένων)

Επιπλέον, ο ΟΣΕΘ επισημαίνει πως για όλα αυτά τα μέτρα που θα αλλάξουν τις μέχρι τώρα συνήθειες εργαζομένων και επιβατικού κοινού, θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση των πολιτών με σχετικές ανακοινώσεις στον Τύπο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΚορωνοϊόςΟΑΣΘ
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Κορονοϊός φάρμακο: Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την ρεμδεσιβίρη
Επόμενο άρθρο Τους πρόδωσαν τα ανοιχτά μικρόφωνα; Τι ειπώθηκε στην αίθουσα τύπου του Λευκού Οίκου πριν “ανάψουν τα φώτα”;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τασούλας: Θα κηρύξει την Τρίτη την έναρξη της 29ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης του Economist
9 ώρες ago
Επιστολή Κυρανάκη σε δημάρχους για την εφαρμογή μέτρων του ΚΟΚ – Ποιες ενέργειες αναλαμβάνουν δήμοι και περιφέρειες
10 ώρες ago
Δέσμη νέων ευρωπαϊκών προγραμμάτων 8 δισ. ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
11 ώρες ago
Υπουργικό Συμβούλιο: Τα θέματα που συζητήθηκαν, οι αποφάσεις που ελήφθησαν
11 ώρες ago
ΕΟΤ: Ενίσχυση της δυναμικής της Καρπάθου στην ιταλική αγορά
12 ώρες ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣ

Ο «σιωπηλός δολοφόνος»: «Καίγεται» η Ευρώπη από τις υψηλές θερμοκρασίες

News Room
ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Ειδική ομάδα για να εντοπιστούν οι παράνομες επιδοτήσεις – Καταργούνται οι πελατειακές σχέσεις

News Room
ΕΛΛΑΔΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 30 Ιουνίου

Ελένη Ευσταθίου
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη 30χρονος έπειτα από καταδίωξη για ενδοοικογενειακή βία κι άλλα αδικήματα

Ελένη Ευσταθίου
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?