Ως “δομικά ελαττωματικό τύπο” χαρακτηρίζει η Πιονγκιάνγκ τον σύμβουλο ασφαλείας των ΗΠΑ

[ad_1]

Η Βόρεια Κορέα αντέκρουσε τις δηλώσεις του Τζον Μπόλτον, συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων της Πιονγκιάνγκ, αποκαλώντας τον Αμερικανό αξιωματούχο ένα «ανθρώπινο ελάττωμα», και έναν «καταστροφικό σύμβουλο ασφάλειας ο οποίος διαταράσσει την ειρήνη και τη σταθερότητα».
Στις 4 και 9 Μαΐου η Πιονγκιάνγκ προχώρησε στην πρώτη εκτόξευση ενός νέου οπλικού συστήματος, που δεν είχε δοκιμαστεί: ενός σχετικά μικρού, ταχύτατου πυραύλου που ειδικοί πιστεύουν ότι θα είναι ευκολότερο να κρύβεται, να εκτοξεύεται και να ελίσσεται εν πτήσει.
Το Σάββατο ο Μπόλτον δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Τόκιο ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι οι αυτές οι δοκιμές παρέβησαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Τραμπ υποβάθμισε τις ανησυχίες, διαβεβαιώνοντας ότι είναι πεπεισμένος πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν θα τηρήσει την «υπόσχεση» την οποία του έχει κάνει. Σήμερα μάλιστα, έπειτα από συνάντησή του με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε δήλωσε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ως «πολύ ευφυής» άνθρωπος, έχει συνείδηση ότι πρέπει να παραιτηθεί από τα πυρηνικά όπλα για να μπορέσει να αναπτύξει τη χώρα του.
«Δεν χρειάζεται μεγάλη διορατικότητα για να διαπιστώσει κανείς ότι ο Μπόλτον έχει διαφορετική νοητική δομή από τους απλούς ανθρώπους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του βορειοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Ο ισχυρισμός του είναι, πράγματα, κάτι πολύ περισσότερο από ανυπόστατος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, καταλήγοντας πως: «δεν είναι καθόλου περίεργο ότι διεστραμμένες λέξεις πάντα έρχονται από το στόμα ενός δομικά ελαττωματικού τύπου και ένα τέτοιο ανθρώπινο ελάττωμα που αξίζει να εξαφανισθεί όσο το δυνατό νωρίτερα».
Πηγή: dpa, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]