Χ.Ακάρ πέταξε πάνω από τα Στενά με F-16! – «Μπορούμε να κτυπήσουμε παντού & οποιαδήποτε στιγμή»

Σε μια νέα πολεμική προπαγανδιστική κίνηση προχώρησε η Άγκυρα με την οποία θέλει να δείξει την πολεμική ετοιμότητά της αν δεν πάρει αυτά που θέλει, που είναι μεγάλο μέρος της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας καθώς ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χ.Ακάρ πραγματοποίησε πτήση με τουρκικό F-16 βόρεια του Αιγαίου και η Ηurriyet δημοσίευσε σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του τουρκικού Γενικού Επιτελείου στρατηγού Yaşar Güler, τον Αρχηγό του Στρατού Ξηράς στρατηγό Ümit Dündar, τον Αρχηγό του Ναυτικού ναύαρχο Adnan Özbal και τον Αρχηγό της Αεροπορίας πτέραρχο Gen. HasanKüçükakyüz, παρευρέθηκε στο άνοιγμα του εκπαιδευτικού πτητικού έτους 2020-2021 όπου και πραγματοποίησε πτήση με τουρκικό F-16.

O Akar πήγε στην Διοίκηση της 113ης Πτέρυγας Μάχης της οποίας ο θυρεός αναγράφει «Οπουδήποτε, οποτεδήποτε». Φυσικά με αυτό τον τρόπο ήθελε να υποδείξει ότι η Τουρκία έχει την δυνατότητα για οποιοδήποτε πλήγμα, όποια στιγμή το κρίνει απαραίτητο, όπου επιθυμεί.
Ο Ακάρ καλωσορίστηκε από τους πιλότους της 113ης Πτέρυγας που έχουν και το παρατσούκλι «Γαζέλες».

Μετά το briefing με τους πιλότους ο Τούρκος ΥΠΑΜ πήγε στο δωμάτιο εξοπλισμού μαζί με τους διοικητές της τουρκικής Αεροπορίας Küçüakyüz και Atilla Gülan.

Αφού φόρεσαν τον εξοπλισμό τους ο Ακάρ και οι διοικητές μπήκαν στα cockpit των F-16 όταν ολοκληρώθηκαν οι τελικοί έλεγχοι.

Ο Ακάρ και οι διοικητές της τουρκικής Αεροπορίας πέταξαν πάνω από τα Δαρδανέλια όπου και «χαιρέτισαν» το Μνημείων των Μαρτύρων. Ο Ακάρ απευθυνόμενος στους άλλους πιλότους είπε «θα προσπαθήσουμε να είμαστε αντάξιοι των αγίων μας, ειδικά αυτών που κείτονται εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγών μας με το πνεύμα του Çanakkale».

Μετά τους ελέγχους ο Τούρκος ΥΠΑΜ πέταξε βόρεια του Αιγαίου με το F-16 του!