Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη 

Χωρίς λεωφορεία σήμερα η Θεσσαλονίκη – Εικοσιτετράωρη απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Την πραγματοποίηση εικοσιτετράωρης απεργίας σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου αποφάσισαν, στη διάρκεια σύσκεψης, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδικάτου τους, Γιάννης Δήμκας. Η απεργία αποφασίστηκε παρά το γεγονός ότι το Δικαστήριο την έκρινε παράνομη.

Ερωτηθείς για την απόφαση που ανακοινώθηκε χθες από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, με βάση την οποία κρίθηκε παράνομη η προγραμματισμένη για αύριο 24ωρη απεργία, ο κ. Δήμκας σημείωσε: «θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης και όλοι θυμόμαστε τι έγινε την προηγούμενη φορά». Υπενθύμισε, ότι όταν είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ 24ωρη απεργία, στις 14/4, αυτή είχε κριθεί και πάλι παράνομη από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, αλλά ύστερα από έφεση που ασκήθηκε, το εφετείο Θεσσαλονίκης τελικά την έκρινε νόμιμη.

«Επειδή είμαι σίγουρος ότι θα κατατεθεί μήνυση για παρακώλυση συγκοινωνίας, ενημερώνω από σήμερα ότι αύριο θα βρίσκομαι στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης», σημείωσε ο κ. Δήμκας, λέγοντας: «η εικοσιτετράωρη απεργιακή μας κινητοποίηση θα γίνει».