Χρυσόγονος: Θα έπρεπε να είχε διαπιστωθεί η ανάγκη αναθεώρησης προς την κατεύθυνση της ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου (audio)

[ad_1]

Εφόσον ολοκληρωθεί η αναθεώρηση αυτών των διατάξεων που έχουν υπερβεί ήδη τις 180 ψήφους, έχω την εντύπωση ότι θα γίνουν κάποια θετικά βήματα σε ό,τι αφορά -για παράδειγμα- την αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από την διάλυση της Βουλής, αλλά και την περιστολή της βουλευτικής ασυλίας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Πρώτο πρόγραμμα ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και καθηγητής συνταγματικού δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος και στους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου.

Ωστόσο επεσήμανε ότι θα έπρεπε να είχαμε κινηθεί πιο τολμηρά και να είχε διαπιστωθεί η ανάγκη αναθεώρησης προς την κατεύθυνση της ίδρυσης συνταγματικού δικαστηρίου.
Η επόμενη Βουλή είναι αναθεωρητική και θα αποφασίσει κατά πόσο θα προχωρήσει την αναθεώρηση όλων των διατάξεων, ή μερικών από αυτών, ή και καμίας διάταξης, σημείωσε ο κ. Χρυσόγονος.
Σε ό,τι αφορά τις 16 διατάξεις που πέρασαν με 180 ψήφοι ο κ. Χρυσόγονος διευκρίνισε ότι στην επόμενη Βουλή θα χρειάζονται 151 ψήφοι προκειμένου να ολοκληρωθεί αυτή η αναθεώρηση. Και εκτίμησε ότι πολύ δύσκολα κάποια από τις επόμενες διατάξεις θα υπερβεί τις 180 απαιτούμενες ψήφους.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου
Μοιράσου το άρθρο:

[ad_2]