EFA Group: Χρυσά συμβόλαια για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία

Ο όμιλος EFA GROUP, που δραστηριοποιείται στην παγκόσμια αγορά στους τομείς της αεροδιαστημικής, της άμυνας, της ασφάλειας και των βιομηχανικών συνεργασιών, ανακοίνωσε νέα συμβόλαια σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο.

Συγκεκριμένα:

Η SCYTALYS, (νέα ονομασία για την ISI HELLAS) που δραστηριοποιείται στη σχεδίαση, ανάπτυξη, ολοκλήρωση, εγκατάσταση για Συστήματα Τακτικής Διοίκησης, Επικοινωνίας Ελέγχου, Ζεύξης Δεδομένων, Λύσεων Διαλειτουργικότητας και Συστημάτων Εξομοίωσης καταστάσεων) υπόγραψε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

-συμβόλαιο μετά από ανοικτό διαγωνισμό για την προμήθεια ενός ολοκληρωμένου σύγχρονου συστήματος διοίκησης – ελέγχου και τακτικής ζεύξης δεδομένων, το οποίο θα εγκατασταθεί σε μονάδα επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν μεταξύ άλλων εταιρείες όπως η γαλλική NAVAL GROUP και η τουρκική Milsoft,

– συμβόλαιο συνέχειας (follow-on contract) του προγράμματος Εθνικού Συστήματος Τακτικής Ζεύξης Δεδομένων (National Data Link) για την Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας για την περαιτέρω επέκταση του συστήματος που αφορά στη διασύνδεση και ολοκλήρωση επιπλέον αριθμού εναέριων μέσων με επίγειους σταθμούς συστημάτων Διοίκησης και Ελέγχου (Command & Control) και Επικοινωνιών (Communication Base Stations).

Τέλος η εταιρεία, αναφέρει η ανακοίνωση, συνεχίζει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα την ανάπτυξη του λογισμικού του νέου Ολοκληρωμένου Τακτικού Συστήματος Αποστολής, στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης των αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού P-3HN. Πρόκειται για το σύστημα Maritime Mission Integration & Management System M²IMS, που έχει επιλεγεί από τη Lockheed Martin Aeronautics και το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για να αποτελέσει το σύστημα αποστολής μάχης των υπό αναβάθμιση Αεροσκαφών Ναυτικής Συνεργασίας P-3HN του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

DCIM\106GOPRO

-Η ΤΗΕΟΝ SENSORS -ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ- (κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτροπτικών συστημάτων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης που χρησιμοποιούνται για την άμυνα και την ασφάλεια) ανέλαβε την προμήθεια μονόκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης για τις Καναδικές Ένοπλες Δυνάμεις. H σύμβαση υπεγράφη μεταξύ των Καναδικών Ενόπλων Δυνάμεων και της CADEX, που κέρδισε τον αντίστοιχο διαγωνισμό, συμμετέχοντας με το μονόκυαλο νυχτερινής όρασης ARGUS FS της THEON SENSORS (ΘΕΩΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ), η συναρμολόγηση του οποίου θα γίνει στον Καναδά. Το συμβόλαιο, που είναι το πρώτο της ΤΗΕΟΝ SENSORS στον Καναδά, είναι τριετούς διάρκειας και η παράδοση αναμένεται να φθάσει έως και τα 2.500 τεμάχια

dav


Περαιτέρω η εταιρεία στο Μπαγκλαντές, όπου έχει ήδη τρία σημαντικά συμβόλαια για συστήματα νυχτερινής όρασης και θερμικές διόπτρες παρατήρησης, κέρδισε δύο νέους διαγωνισμούς ακόμη μεγαλύτερης αξίας κόντρα στον τουρκικό κολοσσό της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας Aselsan, προστίθεται στην ανακοίνωση.

-Η ES SYSTEMS (ελληνική εταιρία παραγωγής αισθητήρων βασισμένων σε τεχνολογία MEMS-Microelectromechanical Systems) υπόγραψε:

-εμπορική συμφωνία με αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνολογίας ρευστών για Βιοεπιστήμες (Life Science) για την προμήθεια αισθητήρων πίεσης. Η συνολική παραγωγή θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 5 χρόνια και αναμένεται να κλιμακωθεί σταδιακά και να φτάσει τους 10.000 αισθητήρες ετησίως.

-εμπορική συμφωνία με εταιρεία στην Άπω Ανατολή για την προμήθεια αισθητήρων πίεσης για βιομηχανικές εφαρμογές για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο αριθμός των αισθητήρων πίεσης MEMS που θα παραδοθούν αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 τεμάχια.

Ο πρόεδρος του ΕFA GROUP, Κρίστιαν Χατζημηνάς δήλωσε μεταξύ άλλων: “οι πρόσφατες επιτυχίες των εταιριών του EFA GROUP, SCYTALYS, THEON SENSORS και ES SYSTEMS, σηματοδοτούν τη συνεχώς επεκτεινόμενη πορεία τους ως ελληνικές εταιρείες που όχι μόνο εισέρχονται, αλλά και ανταπεξέρχονται επί ίσοις όροις σε πολύ απαιτητικές αγορές που ορίζονται από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, όπως του Καναδά”.

Στον όμιλο EFA GROUP ανήκουν επίσης η EFA VENTURES (Έργα στους τομείς Υποστήριξης Συστημάτων και Βιομηχανικών Συνεργασιών), και η ψηφιακή παγκόσμια B2B info πλατφόρμα Epicos για τις βιομηχανίες Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Υψηλής Τεχνολογίας.