Χαρδαλιάς: Στην Εύβοια έγινε αυτό που έπρεπε παρά τις δυσκολίες

«Την 1η Νοεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα σχέδια που αφορούν στην επόμενη αντιπυρική περίοδο» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει, σύμφωνα με τον κύριο Χαρδαλιά, διαβούλευση για το νέο νομοσχέδιο αναφορικά με την πολιτική προστασία της χώρας, με στόχο την ψήφιση του νέου πλαισίου έως το τέλος του έτους.

Ανέφερε ακόμα, ότι μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά, και κατόπιν συνεννοήσεως με το υπουργείο Παιδείας, θα ενταχθεί το θέμα πολιτικής προστασίας στα σχολεία.

Δύσκολα χαρακτηριστικά η πυρκαγιά στην Εύβοια
Αναφερόμενος στην πυρκαγιά που ξέσπασε στην Εύβοια έκανε λόγο για εξαιρετικά δύσκολα χαρακτηριστικά: η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ σε δύσβατο σημείο και σε συμπαγές έδαφος. Παράλληλα εξήρε τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας για την θαρραλέα μάχη που έδωσαν.

Τόνισε ότι αν και είχαν να αντιμετωπίσουν συνολικά 70 πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια, έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει την ώρα που έπρεπε.

Αυτό που έγινε διαφορετικά αυτήν την φορά, σύμφωνα με τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, είναι η άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού ελέγχου, ώστε να διαπιστώνεται αν πραγματικά αυτός που αναλαμβάνει κάτι, πράγματι το διεκπεραιώνει.

Το δυσκολότερο μέρος των επιχειρήσεων, όπως εξήγησε, ήταν οι εκκενώσεις των χωριών, τα οποία, όπως αναφέρει, έχουν επιστρέψει στους ρυθμούς του με την αστυνομία όμως, να είναι παρούσα για παν ενδεχόμενο.