Τρίτη, 8 Ιούλ 2025
Βεργίνα Τηλεόραση
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ρoή Ειδήσεων
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Ιουλίου
Βίντεο Μητσοτάκη για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ: Παραμένω αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη για μια Ελλάδα πιο ισχυρή
Παυλόπουλος: Ο Τσίπρας με αιφνιδίασε με το δημοψήφισμα – Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έκανε αυτή την επιλογή
Ύποπτος φάκελος με σκόνη στη Βουλή, είχε παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Στο σημείο ομάδα της ΕΜΑΚ
Πριμ 10.000 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί μόνιμα σε τρεις περιοχές του Έβρου
Νέα Δημοκρατία: Πολάκης και ΣΥΡΙΖΑ είναι βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;
Τραμπ: Ελπίζω ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν τελείωσε – Ο Νετανιάχου τον προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης
Στη Λιβύη ο Πλεύρης για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές
Πανελλαδικές 2025: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού
Σάρωσε την Ισλανδία με τρομερό Αβδάλα η Εθνική Νέων
Font ResizerAa
Βεργίνα ΤηλεόρασηΒεργίνα Τηλεόραση
Search
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΣΠΟΡ
  • ΑΠΟΨΕΙΣ
  • ΕΚΠΟΜΠΕΣ
  • WEB TVWEB TVWEB TV
Ακολουθησε μας
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
© 2024 Verginanews
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Δεν ζήτησε ο λαός να πάει πιο ψηλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ζήτησε να πέσει!

4 μήνες ago
Κοινοποίηση
7 Λεπτά ελάχιστη ανάγνωση
Κοινοποίηση


Για «δηλητηριώδη σεξιστικά σχόλια που αναπαράγουν πατριαρχικά πρότυπα και δεν έχουν καμία θέση στη Βουλή και στην ελληνική κοινωνία» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης σχολιάζοντας το επεισόδιο μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κυριαζίδη και την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά την έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο Αλ. Χαρίτσης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι κάνει «πολύ μεγάλο λάθος» αν πιστεύει ότι «εξασφαλίζοντας απόψε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία», «καθάρισε με το έγκλημα στα Τέμπη», καθώς δεν έχει υπολογίσει «το λαό που πλημμυρίζει τις πλατείες σε όλη τη χώρα». «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω, θα σας πνίξει και θα ξεπλύνει τα άθλια ψέματά σας», διαμήνυσε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι διέπραξε «ύβρι» και τώρα είναι η ώρα της «νέμεσης», γιατί τα Τέμπη, τόνισε «δεν ήταν ατύχημα, ήταν κρατικό έγκλημα με την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη». Πρόσθεσε, δε, ότι δεν έγινε «μόνο ένα έγκλημα», αλλά «περισσότερα», με «πρώτο και κύριο αυτό της κυβερνητικής συγκάλυψης», καταλογίζοντας στην κυβέρνηση πληθώρα «ψεμάτων».

«Τα ψέματα, το θράσος και η αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη τραβάει όλο το πολιτικό σύστημα στον βούρκο», συνέχισε ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, κάνοντας λόγο για μια «καμπή της Ιστορίας» και έναν «πρωτοφανή ξεσηκωμό εδώ και μισό αιώνα» που προκαλεί «σεισμό» στα «θεμέλια ενός καθεστώτος που μέχρι χτες φάνταζε κυρίαρχο».

Αναφερόμενος στη μαζική συμμετοχή του κόσμου στις τελευταίες συγκεντρώσεις, υπογράμμισε πως οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται στον δρόμο απαιτούν «δικαιοσύνη», «κάθαρση», «οξυγόνο» και τελικά «αντικρύζουν έναν πρωθυπουργό να τους κουνάει το δάχτυλο». «Δεν είστε κατήγορος, κ. Μητσοτάκη. Απολογούμενος είστε. Δεν βάζετε εσείς τα ερωτήματα, κ. Μητσοτάκη. Απαντήσεις πρέπει να δώσετε. Και θα τις δώσετε», είπε ο Αλ. Χαρίτσης, απευθύνοντας σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό για τους λόγους που «έσπευσε να μιλήσει για ανθρώπινο λάθος» και να «διαβεβαιώσει τί μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία» και ότι «δεν υπήρξε μπάζωμα», που μίλησε «για θεωρίες συνωμοσίας».

Αναφέρθηκε και στις τελευταίες αποκαλύψεις και στο «περιβόητο μέιλ», ενώ διερωτήθηκε αν «θα καταθέσουν όλοι οι αποδέκτες του μέιλ στην προανακριτική» και αν «θα γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών οποιουδήποτε χρειαστεί και όσο ψηλά κι αν βρίσκεται, συμπεριλαμβανομένου και του Πρωθυπουργού, αν χρειαστεί». «Σταματήστε να απευθύνεστε σε όλους εμάς, σε όλη την κοινωνία, σαν να απευθύνεστε σε ανόητους. Το μέιλ που δόθηκε στη δημοσιότητα επιβεβαιώνει αυτό που λέμε από την αρχή», σημείωσε, τονίζοντας πως με αυτό ο κ. Τριαντόπουλος προχωράει σε «ομολογία ενοχής».

Συνεχίζοντας τα ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, ζήτησε το λόγο για την «Εξεταστική Επιτροπή – παρωδία, με βουλευτές της κυβέρνησης να τραμπουκίζουν βουλευτές της αντιπολίτευσης» και να «μην καλούνται ουσιαστικοί μάρτυρες», ενώ όπως είπε, «προστατεύεται μέχρι σήμερα ο κ. Καραμανλής», ο οποίος «ήξερε πολύ καλά τα προβλήματα ασφάλειας στα τραίνα».

Συνολικά, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έκανε « ό,τι μπορούσε για να καλύψει τα ίχνη αυτού του εγκλήματος», μετατρέποντας σε «ερευνητές» τους συγγενείς των θυμάτων, χωρίς να ζητήσει ούτε «μία συγγνώμη». «Θα απαντήσετε κ. Μητσοτάκη σε όλα αυτά. Καταστρατηγήσατε το Σύνταγμα, καταπατήσατε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, αποκρύψατε στοιχεία, βεβηλώσατε τον τόπο του εγκλήματος, αισχρολογήσατε εις βάρος των οικογενειών των θυμάτων, χυδαιολογήσατε εις βάρος της κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Έχετε απαξιωθεί πολιτικά αλλά και ηθικά».

Επαναλαμβάνοντας, τα περί «καθεστώτος», προειδοποίησε ότι «τα αλαζονικά καθεστώτα καταρρέουν με πάταγο» και τόνισε ότι πρόκειται για «ένα καθεστώς που βαρύνεται και με πολλά άλλα», από τις «υποκλοπές», μέχρι την «αισχροκέρδεια» και τη «διάλυση» των «δημόσιων νοσοκομείων και των εργασιακών σχέσεων». «Δεν ζήτησε ο λαός να πάει πιο ψηλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη, Ζήτησε να πέσει! Να φύγει ο Μητσοτάκης! Να αναπνεύσει η χώρα», είπε, υπογραμμίζοντας πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» και πως «ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να κληθεί να αποφασίσει».

«Τα Τέμπη θα είναι το τέλος αυτής της αντικοινωνικής κυβέρνησης», συνέχισε, σημειώνοντας πως ο λαός δεν θα περιμένει το 2027. Επιπρόσθετα, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να διχάσει τον κόσμο, καταλογίζοντας του ένα «ρουσφετολογικό σύστημα» , στο πλαίσιο του οποίο ο μοιραίος σταθμάρχης, τοποθετήθηκε παράνομα στη Λάρισα, ενώ άφησε αιχμές για « καινούρια μπίζνα» στο σιδηρόδρομο και «περικοπές» προκειμένου «να ταΐσουν την οικονομία του πολέμου».

«Όχι άλλα ψέματα κ. Μητσοτάκη. Πείτε μια φορά την αλήθεια. Επιστρέψατε από τη χθεσινή άτυπη Σύνοδο Κορυφής σαν αποσυνάγωγος», σχολίασε ο Αλ. Χαρίτσης, και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «βάζει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια». Απαντώντας στο «τελευταίο» όπως είπε « επιχείρημα» του «χάους», είπε: « Το χάος είστε εσείς», ζητώντας και πάλι «να δώσει τη λύση ο κυρίαρχος λαός».

Κλείνοντας, ο Αλ. Χαρίτσης έκανε λόγο για «ιστορικές στιγμές» και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα μετά τα συλλαλητήρια της προηγουμένης εβδομάδας και τη μαζική καθολική διαμαρτυρία με πρωταγωνιστές τους νέους ανθρώπους είναι μια άλλη χώρα. Η Αριστερά έχει το καθήκον να παλέψει για Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Ειρήνη», κατέληξε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Αλέξης ΧαρίτσηςΒουλήΠρόταση Δυσπιστίας
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Facebook Email Αντιγραφή συνδέσμου Εκτύπωση
Προηγούμενο άρθρο Καιρός: Ανοιξιάτικο σκηνικό με άνοδο θερμοκρασίας
Επόμενο άρθρο Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 8 Μαρτίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Ιουλίου
2 λεπτά ago
Βίντεο Μητσοτάκη για τα 6 χρόνια διακυβέρνησης από τη ΝΔ: Παραμένω αποφασισμένος να τιμήσω την εμπιστοσύνη για μια Ελλάδα πιο ισχυρή
5 λεπτά ago
Παυλόπουλος: Ο Τσίπρας με αιφνιδίασε με το δημοψήφισμα – Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί έκανε αυτή την επιλογή
34 λεπτά ago
Ύποπτος φάκελος με σκόνη στη Βουλή, είχε παραλήπτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Στο σημείο ομάδα της ΕΜΑΚ
38 λεπτά ago
Πριμ 10.000 ευρώ σε όποιον εγκατασταθεί μόνιμα σε τρεις περιοχές του Έβρου
1 ώρα ago

Ακολουθήστε μας στα social media

Ακολουθήστε το verginanews.gr στο Instagram και το Facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι. Στο youtube μας μπορείτε να απολαύσετε όλες τις τελευταίες εκπομπές μας.
FacebookLike
XΑκολούθησε
InstagramΑκολούθησε
YoutubeSubscribe

ΕΚΠΟΜΠΕΣ

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή "σχολιάζοντας την επικαιρότητα…

News Room

ΒΕΡΓΙΝΑ TV: Ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα»

Καλεσμένος στην εκπομπή του Στέργιου Καλόγηρου ο πρόεδρος του κόμματος «Κίνημα Δημοκρατίας», Στέφανος Κασσελάκης σε…

News Room

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κώστας Καραγκούνης στη Βεργίνα τηλεόραση και στην εκπομπή σχολιάζοντας…

News Room

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΛΛΑΔΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Πολάκης και ΣΥΡΙΖΑ είναι βιαστικοί ή συνυπεύθυνοι;

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τραμπ: Ελπίζω ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν τελείωσε – Ο Νετανιάχου τον προτείνει για Νόμπελ Ειρήνης

News Room
ΚΟΣΜΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λιβύη ο Πλεύρης για τις παράνομες μεταναστευτικές ροές

News Room
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δόμνα Μιχαηλίδου: “100 ευρώ στους συμμετέχοντες του προγράμματος επιμόρφωσης στη συμπερίληψη” – Επιδοτήσεις μετεγκατάστασης στον Έβρο

News Room
Βεργίνα Τηλεόραση
Facebook Twitter Youtube Rss
Copyright © 2024 VerginaNews
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Όροι Χρήσης
  • Διαφημιστείτε σε εμάς
  • Επικοινωνία
adbanner
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?